Броят на починалите от новия коронавирус в Иран наближава 6000,

...
Броят на починалите от новия коронавирус в Иран наближава 6000,
Коментари Харесай

Броят на починалите от COVID-19 в Иран наближава 6000

Броят на починалите от новия коронавирус в Иран наближава 6000, съобщи днес говорител на иранското здравно министерство, цитиран от ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6656
" Броят на смъртните случаи сред пациентите с установен коронавирус достигна 5957 ", посочва говорителят според агенция ИСНА. За изминалото денонощие по данни на министерството в Иран са починали 80 души с установен коронавирус. То добави, че за същия период са отчетени и 1073 нови случая на заразяване, а общият брой на инфектираните е 93 657.

Говорителят отбеляза, че повечето заразени са мъже. Според него това се обяснява с факта, че мъжете в Иран прекарват повече време на работните си места в условията на пандемия.

За 24 часа в Иран: COVID-19 взе 71 жертви

От 11 април иранските власти постепенно отменят въведените във връзка с пандемията ограничителни мерки. По официални данни над две трети от жителите на Иран са се върнали на работа, отменени бяха и рестрикциите за движението между провинциите с личен автомобил.

Иранският президент Хасан Рохани  Хасан Рохани Седмият президент на Иран Хасан Рохани е роден на 12 ноември 1948 година. Заема поста на 3 август призова днес сънародниците си да бъдат предпазливи, но да не ги е страх от коронавируса, предаде Ройтерс.

Изявлението бе поместено на официалния сайт на президентството.

Иран е една от най-тежко засегнатите близкоизточни страни от пандемията от новия коронавирус, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6656  COVID-19: Евродепутатите са обезпокоени от опитите за дезинформация COVID-19: Евродепутатите са обезпокоени от опитите за дезинформация  Неблагоразумен татко заразил жена си и детето с ковид Неблагоразумен татко заразил жена си и детето с ковид  Как ще преглеждат децата в Пловдив? Как ще преглеждат децата в Пловдив?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР