Британски ветеринари препоръчаха котките да не излизат от дома като

...
Британски ветеринари препоръчаха котките да не излизат от дома като
Коментари Харесай

Ветеринари: Котките да не излизат от дома - коронавирусът може да се задържи в козината им

Британски ветеринари препоръчаха котките да не излизат от дома като превантивна мярка срещу разпространението на новия коронавирус, съобщи Би Би Си.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4657
Собствениците на котки обаче " не трябва да се притесняват ", добавят от Британската ветеринарна асоциация.

" Няма нито един случай домашно куче или котка да заразило стопанина си с COVID-19 ", каза д-р Анжел Алмендрос от Сити юнивърсити в Хонконг.

Котките е добре да не излизат навън, защото новият коронавирус може да се задържи в козината им, както върху всяка друга повърхност, ако те са били в контакт с болен. Затова забраната за излизане трябва да засяга и домашните любимци.

" Отнасяйте се с домашните любимци като с членове на семейството " - каза д-р Алмендрос. От предишно изследване е известно, че котките могат да се заразят от себеподобни.

За да бъде намален рискът вирусът да попадне в козината на домашните любимци, ветеринарите препоръчват хората да взимат предпазни мерки - да поддържат ръцете си чисти и да държат котките вкъщи.

" Избягвайте излишен контакт с домашните си любимци, не ги гушкайте, не им позволявайте да лижат лицето ви, не докосвайте чужди кучета, когато сте на разходка " - каза президентът на Британската ветеринарна асоциация Даниела Дос Сантос.

Ветеринарите напомниха за съобщението за 17-годишното домашно куче в Хонконг, което очевидно се е заразило от собственика си. Въпреки положителните резултати от тестовете обаче животните не се разболяват.

Котките изглежда се заразяват от капчици с вируса във въздуха. След случая с белгийската котка, заразена с новия коронавирус, китайски учени направиха лабораторни опити и установиха, че заразените котки могат да го предават на себеподобните си.

Все повече са и доказателствата, че новият коронавирус се предава от човек на животни, какъвто е случаят със заразения малайски тигър в зоологическата градина в Бронкс. Има данни също, че хората могат да предават дихателни инфекции на големите маймуни, което притеснява много природозащитниците.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4657  Дълги опашки и безпорядък пред Национален осигурителен институт

Дълги опашки и безпорядък пред Национален осигурителен институт  Дълги опашки и безпорядък пред Национален осигурителен институт Дълги опашки и безпорядък пред Национален осигурителен институт  Карантината в Ухан завърши Карантината в Ухан завърши
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР