Болката в очите може да се окаже един от неофициалните

...
Болката в очите може да се окаже един от неофициалните
Коментари Харесай

Болката в очите може също да бъде един от симптомите на коронавируса

Болката в очите може да се окаже един от неофициалните симптоми на Ковид-19, твърди американският специалист по обработка на данни Сет Стивън-Давидовиц, цитиран от в. " Дейли мейл ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4414
По думите на експерта, търсенията в Гугъл по света могат да станат ценен указател за неразкрити досега симптоми на коронавируса. Също така чрез търсачката с точност могат да се определят нововъзникналите огнища на заразата, предаде БТА.

Ученият напомни как търсенето на израза " загуба на обонянието " кореспондираше с броя на положителни проби на коронавируса и специалистите го включиха към списъка със симптоми. Същото сега може да се каже за болката в очите. Тя може да бъде считана за неофициален признак на заразяване.

Повечето изследователи вече стигнаха до мнението, че загубата на вкус и обоняние е безспорен симптом, характерен за 60 процента от заболелите с Ковид-19. В Гугъл най-много търсения на израза " загуба на обоняние " имаше в щатите Ню Йорк, Ню Джърси, Луизиана и Мичиган. Впоследствие те се оказаха най-засегнатиге от пандемията в САЩ. Стивънс-Давидовиц правилно предрече, че Еквадор може да се превърне в ново огнище на зараза, само по търсенията на потребителите в Гугъл. Там най-често бе търсен изразът " no puedo oler " /не чувствам мирис/. Те са били 10 пъти по-многобройни в Еквадор, отколкото в Испания. Напук на факта, че еквадорските власти официално съобщаваха за 10 пъти по-малко случаи на Ковид-19 на глава от населението, отколкото в Испания.

Въз основа на анализираните данни в Гугъл към неофициалните симптоми вече спокойно може да се причисли и болката в очите. Рязкото увеличаване на търсенията на този признак плътно е кореспондирало с растящите случаи на зараза в Иран и Испания.

" Търсенето на " болка в очите " в Испания се е увеличило четирикратно в периода от средата на февруари до средата на март. В Иран е констатиран съответно 50-процентен ръст в средата на март. В Италия търсенето на израза " bruciore negli occhi " /парене в очите/ е бил пет пъти над нормата през месец март. Но търсенето на този симптом все пак е по-малко, в сравнение със общоизвестните и сигурно засяга по-малък брой пациенти. Но това не означава, че лекарите не трябва да му обърнат внимание.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4414  Прокуратурата погна мъж за неспазване на наложителната карантина след завръщане от Норвегия Прокуратурата погна мъж за неспазване на наложителната карантина след завръщане от Норвегия  Виетнам спря износа на работна мощ поради ковид Виетнам спря износа на работна мощ поради ковид  Прокуратурата ревизира ясновидка от Русе, Прокуратурата ревизира ясновидка от Русе, " лекувала " ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР