Белодробната болница във Велико Търново спешно се нуждае от лекари

...
Белодробната болница във Велико Търново спешно се нуждае от лекари
Коментари Харесай

Белодробната болница във Велико Търново остава без лекари

Белодробната болница във Велико Търново спешно се нуждае от лекари за Covid отделението си, в противен случай може да затвори след Нова година. Има болни медици, както и лекари, които са подали предизвестия за напускане, предупреди нейният управител д-р Стела Денчева, съобщава БНР.

Ситуацията в общинската белодробна болница " Д-р Трейман " е изключително тревожна заради липсата на медици и постоянно растящия брой заболели. В Covid отделението се лекуват 19 болни, има и други пациенти с неспецифични белодробни заболявания, както и болни с туберкулоза.

При нужни осем лекари, в болницата са едва трима, което я обрича, заяви управителят д-р Стела Денчева:

" Даже много се притеснявам какво ще се случи от началото на следващата година, защото тогава има вероятност дори болницата да затвори. Колегите не желаят да работят с пациенти с коронавирус ", заяви тя.

Двама лекари вече са напуснали, а други двама са с предизвестия. Според д-р Денчева причината е, че стимулите за работа на първа линия могат да се получат от един работодател, а част от лекарите в белодробната болница са на допълнителен трудов договор.

Болницата е уведомила за проблема медицинските университети и здравните власти, пуснати са и обяви за платени дежурства, но на този етап няма кандидати.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16646  В МБАЛ В МБАЛ " Св. Пантелеймон " в Ямбол ще бъдат разкрити нови 10 за пациенти с COVID-19  Чешкото държавно управление не разрешава кафето за у дома поради пандемията Чешкото държавно управление не разрешава кафето за у дома поради пандемията  Решено е! До 21 декември остават настоящите противоепидемични ограничения

Решено е! До 21 декември остават настоящите противоепидемични ограничения
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР