Баща и син от Хасково са осъдени на Пробация за

...
Баща и син от Хасково са осъдени на Пробация за
Коментари Харесай

Баща и син от Хасково са осъдени на пробация за нарушена карантина

Баща и син от Хасково са осъдени на " Пробация " за нарушаването на наложената задължителна карантина по две отделни досъдебни производства на Районна прокуратура - Хасково, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7887
Ш. А. /46 г./ и сина му Х. А. / 22 г./ не спазили домашната изолация на посочения адрес на 27 март тази година.

Задържаха мъж под карантина, опитал да напусне страната

По споразумения на прокуратурата и защитата на обвиняемите, одобрени от Районен съд - Хасково, на двамата родственици са били наложени наказания " Пробация " с мерките " Задължителна регистрация по настоящ адрес " за срок от 1,5 години, " Задължителни периодични срещи с пробационен служител " за същия срок и " Безвъзмезден труд в полза на обществото " в размер на 160 часа за срок от една 1,5 години.

Според фактологията по казуса, на 20 март 2020 г. Ш. А. и Х. А., се върнали от Германия, като трябвало да изпълняват задължителна карантина на един и същи адрес в Хасково. На 27 март полицейски служители извършили проверка в дома им. Те установили, че двамата отсъстват. След като се свързали по телефона с тях, бащата и сина обяснили, че отиват на погребение на свой близък.

Определенията за одобряване на споразуменията на Районен съд - Хасково са окончателни, се допълва в съобщението.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7887  Ресторантите и фризьорските салони в Полша ще отворят в понеделник Ресторантите и фризьорските салони в Полша ще отворят в понеделник  Белгия подхваща последващи стъпки в анулацията на карантината Белгия подхваща последващи стъпки в анулацията на карантината  Панорамата в Плевен остава затворена Панорамата в Плевен остава затворена
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР