Американски учени установиха, че защитните маски за лице с филтър

...
Американски учени установиха, че защитните маски за лице с филтър
Коментари Харесай

Маските с филтри и защитните шлемове не спират разпространението на коронавируса

Американски учени установиха, че защитните маски за лице с филтър и предпазните шлемове за лице не предотвратяват разпространението на коронавируса, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Агенциите цитират прессъобщение на Атлантическия университет във Флорида и публикация на изследователския екип в списание " Физикс ъв флуидс ".

Симулационен модел доказва, че при кихане и кашляне капчици с вируса се разпространяват наоколо, ако болният носи само едно от тези защитни средства.

" Експериментът ни показа, че защитните шлемове пречат на капчиците и аерозолите да си придвижват напред, но се оказа, че те могат да преминат безпрепятствено под долния край на шлема. Така те се разпространяват постепенно в околната среда, макар и в не така концентриран вид, в какъвто са първоначално ", казва проф. Манхара Дханака от университета в Бока Ратон.

За маските с филтри се установило, че голям брой аерозоли излизат през клапата нефилтрирани, което прави тази маска неефективна, ако се носи от човек, който е заразен.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11919  От през днешния ден в София работи Координационен център за триаж на пациенти със подозрение за COVID-19 От през днешния ден в София работи Координационен център за триаж на пациенти със подозрение за COVID-19  Проучват изгодите от плода акай бери против COVID-19 Проучват изгодите от плода акай бери против COVID-19  Португалия пуска в деяние приложение за следене на контактите на инфектирани с COVID-19 Португалия пуска в деяние приложение за следене на контактите на инфектирани с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР