102-годишна жена от Лом е завела гражданско дело срещу водещия

...
102-годишна жена от Лом е завела гражданско дело срещу водещия
Коментари Харесай

102-годишна жена съди Волгин заради негов пост за Народния съд

102-годишна жена от Лом е завела гражданско дело против водещия на БНР Петър Волгин поради негов пост във Facebook за Народния съд, съобщи Клуб Z. Жената се е почувствала афектирана, тъй като тя и фамилията й са тежко потърпевши от комунистическия режим след преврата от 1944 г. 

В исковата си молба от 6 страници тя споделя, че мъжът й, шеф на учебното заведение в с. Сталийска махала, таман завърнал се от фронта в Македония, бил привикан в кметството. След това повече никой не го вижда. От роман на свидетел жена му схваща, че е бил претрупан на камионетка, а почти  две години по-късно е разгласен за безследно липсващ. 

" Синът ми отрасна без татко, в нищета и в изискванията на цялостна принуда от страна на комунистическия режим ", написа тя. Аз и фамилията ми бяхме следени от Държавна сигурност, като не желая да влизам в детайлности за това, тъй като се смущавам още повече (дори когато го описвам на юриста си) ", споделя дамата в исковата си молба.

" Когато пристигнаха измененията, се надявах, че ще има някаква правдивост за жертвите на комунизма. И в случай че не опрощение от палачите и техните наследници, то най-малко самопризнание от обществото, че това, което ни е било породено, е незаслужено, нечовешко и грубо. "   

Причината за делото е пост на Волгин от 1 февруари. В него той декларира:  " Достатъчно е да погледаш единствено десетина минути някой нагъл и неумен паралия като Хампарцумян, с цел да схванеш за какво е трябвало да има Народен съд ". 

 

От стената на Manol Peykov: Уважаеми другари, Току-що разговарях с юриста на 102-годишната дама от Лом, изгубила...
Posted by Elisaveta Georgieva on Friday, 16 June 2023
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР