102 българи са заявили желание за евакуация от Украйна, заявиха

...
102 българи са заявили желание за евакуация от Украйна, заявиха
Коментари Харесай

Кризисен щаб у нас се събира заради Украйна, над 100 българи са поискали евакуация

102 българи са декларирали предпочитание за евакуация от Украйна, обявиха за NOVA от българското външно министерство. Десет от тях са поискали евакуация тази заран. В част от страната няма ток, оповестиха още от Министерство на външните работи, и приканиха хората да останат в домовете си, с цел да имат контакт с тях. В Одеса няма суматоха, няма и данни за искащи за евакуация. 

Предстои външният министър Теодора Генчовска да осведоми президента Румен Радев. По-късно денем, в случай че ситуацията разрешава, ще се търси метод за евакуация на българите. Вероятно това няма да е допустимо по въздушен път, защото въздушното пространство е затворено. Ще се работи с партньорски страни за възможна сухопътна евакуация. 

В Министерството на външните работи се събира Кризисният щаб , който следи обстановката към Украйна , оповестиха по-рано сутринта от българското Външно министерство .

По-рано от Министерство на външните работи оповестиха, че министър Теодора Генч овска анулира плануваното си за през днешния ден посещаване в Украйна поради напрегнатата обстановка там.

Външният ни министър трябваше да бъде през днешния ден в Украйна с сътрудниците си от балтийските страни – Литва, Латвия и Естония, където да се срещнат с представители на украинските управляващи и на специфичната задача на ОССЕ в страната.

Президентът на Русия Владимир Путин разгласи тази заран началото на специфична военна интервенция за отбрана на Донбас.

" Категорично съдя военната експанзия на Русия против Украйна ". Това съобщи външният ни министър Теодора Генчовска , откакто президентът Владимир Путин разгласи старт на  военна интервенция в Донбас .

" Този акт подкопава суверенитета и независимостта на Украйна и съставлява тежко нарушаване на интернационалното право ”, съобщи още Генчовска посредством Туитър профила си рано тази заран. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР