100 военнослужещи от формированията на Сухопътни войски при Министерство на

...
100 военнослужещи от формированията на Сухопътни войски при Министерство на
Коментари Харесай

100 армейски пехотинци се обучават за спасители в Монтана

100 военнослужещи от формированията на Сухопътни войски при Министерство на защитата /МО/ ще преминат образование по пожарна сигурност и отбрана на популацията през август тази година в Центъра за професионална подготовка на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението/ ГДПБЗН// в Монтана.
 voenni_spasiteli_montana3  voenni_spasiteli_montana1  voenni_spasiteli_montana2
Военните от Българската войска ще се образоват в три типа курсове – избавителни действия при наводняване, земетресение и при произшествия с рискови субстанции. Обученията се организират по взаимна самодейност на управленията на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”- Министерство на вътрешните работи и Командването на Сухопътни войски при МО за възстановяване на оперативната съгласуемост на настоящите дружно пожарникари, спасители и военнослужещи за очистване последствията при разнообразни бедствия. Съвместното професионално образование на службите за осъществяване на действия по пожарна сигурност и отбрана на популацията се организира за втора поредна година.

През 2017 година 100 военнослужещи минаха сходни образования в Центъра в Монтана, а пожарникари и спасители се образоваха за водачи на бронетанкова техника във военните формирования в Сливен и Белене.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР