100 ударни инструмента ще бъдат използвани за детския концерт Музикално

...
100 ударни инструмента ще бъдат използвани за детския концерт Музикално
Коментари Харесай

Музикално пътешествие със сто инструмента

100 ударни инструмента ще бъдат употребявани за детския концерт " Музикално странствуване " от програмата на Европейския музикален фестивал през днешния ден, 19 април, от 11 ч. в зала " България ", научи ДУМА от Ирена Данкова. Събитието ще запознае дребните слушатели с благосъстоянието и разнообразието на най-голямата група музикални принадлежности - ударните. Основна част от програмата заема атрактивната просветителна пиеса " Музикално странствуване ", композирана от основателя на перкусионната школа в България проф. доктор Добри Палиев. Чрез нея децата ще научат кои са главните групи ударни принадлежности и какъв е техният тон.

" Пътешествието " се показва от надарените младежи от отбор " Палиев спаркълс " и дуо " Малетс ", ученици на НМУ " Л. Пипков ", а техни преподаватели са дъщерите на проф. Палиев - Мария и Искра Палиеви. Всяко дете ще получи специфична брошура, която ще добави знанията, добити на концерта. Водещи ще бъдат известният актьор от Музикалния спектакъл Александър Мутафчийски и деветокласничката от НМУ Алекса Атанасова. За трета поредна година ЕМФ провежда просветителни концерти за деца, които имат голям триумф. Представленията " Петя и вълкът " през 2017 година и " Приключенията на Пер Гинт " през 2018 година бяха посетени от стотици възпитаници от столицата. Деветнадесетото издание на фестивала се организира като част от Календара на културните събития на Столичната община, а съорганизатор е Министерството на културата.

Билетите за концерта, който се реализира и с партньорството на Софийската филхармония, се продават на касата на " Кантус фирмус " в зала " България " и онлайн на www.ticketsbg.com.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР