100% лъжа и/или нелепа шега изрече финансовият министър Горанов за

...
100% лъжа и/или нелепа шега изрече финансовият министър Горанов за
Коментари Харесай

Излъга ли Горанов за кораба с нудистите и данъчните, които го проверявали?

100% неистина и/или нелепа смешка изрече финансовият министър Горанов за данъчните на нудистки круиз. Дано и другите неща, които работи, не ги прави по същия „ достоверен ” метод., написа ”19 минути ”.
Нито предишното лято има спрял круизен транспортен съд на българско пристанище по данни на Министерството на превоза, нито и да беше спрял, Национална агенция за приходите имаше право да го ревизира, изключително пък в намерено море. Ето и обстоятелствата един по един за позор на Горанов, които кой знае за какво нито една медия не ревизира, макар законите на занаята.

„ Миналото лято ги качвахме на круизни кораби. И имаше една занимателна обстановка, в която във вътрешността в морето се оказа, че това е нудистки круиз”, сподели финансовият министър, с цел да оправдае данъчните за нелепата им акция Хоро, при която бяха изловили 1,50 лева от неиздадена записка, платени от баби, репетиращи в селски танцов отбор.

По данни на Министерството на превоза предишното лято няма нито един дебаркирал на морските ни пристанища круизен транспортен съд. Двата от 2017 година не са нудистки. Единият е Коста НеоРивиера – италианско-американска благосъстоятелност и транспортен съд, който чудесно познаваме, тъй като човек на 19 минути изкара точно на него ЧНГ. Там е неразрешен ясно и изрично нудизъм, дори има дрескод, а и да беше позволен, времето през октомври не би го разрешило. Същото важи и за другия, дебаркирал в България транспортен съд Голден Ирис. На Горанов, в случай че желае да участва на нудистки круиз, би трябвало да му бъде известено, че с такива профилирани пътешествия се занимават няколко щатски компании, а лайнерите им се движат в главния за янките регион за круизи – Карибите.
Министърът е редно също да знае, че в намерено море, а точно за намерено море приказва той в изказването си, данъчните управляващи на никоя страна нямат право на никакви инспекции по една просто причина. Круизните кораби са безмитни зони. Тогава и единствено тогава – отвън пристанищата, работят казината и магазините им. Тогава са и оборотите на питейните заведения им за малцината, които нямат пакети, включващи гратис пиянство. Иначе на борда системата е ол-инклузив – т.е. всичко като храна и безалкохолни питиета е авансово платено.

И още нещо, което един финансов министър е редно да знае. На борда даже в най-полицейски страни е неприемливо да се качват представители на друга власт от онази, под чийто байрак плава корабът. Нарича се пълномощия! За всевъзможни инспекции, наказания и други и дума не може да става, защото съдовете са непозната територия и са под властта на своите капитани. Единствено и единствено те биха могли да поканят някого на борда, само че никога не може да се позволен „ тайни”, „ предрешени” или в противен случай – разсъблечени сътрудници.

По информация от Министерството на превоза, която несъмнено ще бъде скъпа за Горанов, през май тази година чакаме круиз за 115-годишнината на Варненското пристанище. За наша наслада, и през предходната година, за разлика от упоменатите от министъра морски, имаме най-малко дунавски круизи, привлекли у нас десетки хиляди туристи.
Извън шегата, Горанов може би е по-добре да насочи вниманието си към милионите неплатени налози на близки до властта компании, на ОПГ-тата, разкрити в Национална агенция за приходите, на тежките условия на труд и нечовешкото отношение към чиновниците в данъчната администрация, където 1/3 от щатовете към този момент са за началници, назначават се хора без икономическо обучение и се вършат поръчкови проверки, стимулирани политически и по бизнес линия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР