100-годишнината от рождението на Юлия Огнянова стана повод театрите, в

...
100-годишнината от рождението на Юлия Огнянова стана повод театрите, в
Коментари Харесай

НАТФИЗ почита Юлия Огнянова с работно ателие, изложба и филмови прожекции

100-годишнината от рождението на Юлия Огнянова стана мотив театрите, в които е работила, да показват на сцените си разнообразни спектакли с присъединяване на нейни възпитаници - артисти и режисьори. Между тях са Стефан Москов, Александър Морфов, Леонард Капон, Мариета Ангелова, Антония Вирт, Велимир Велев и други, непреходното завещание и принос на огромния сценичен режисьор и възпитател към българската просвета.
Националната академия за театрално и кино изкуство също ще взе участие в програмата от събития, отдадени на Юлия Огнянова. На 22 февруари от 11 ч. в корпус " Г " на ул. " Сапунджийска " 4 ще се организира работно ателие " Нравствената мощ на театралната клоунада " с водещ проф. доктор Велимир Велев. По-късно, от 17,30 ч., във фоайето на ул. " Стефан Караджа " 20 ще бъде открита и галерия, отдадена на живота и творчеството на Юлия Огнянова.
В идващите дни в Кинозалата на НАТФИЗ ще бъдат излъчени четирите кино лентата за Юлия Огнянова. Планирани са диалози с част от участващите артисти и създателите на филмите, съумели да участват на прожекциите: 23 февруари от 18,30 ч. - " Това име го забравете ", документален филм на Боян Папазов; 27 февруари от 18,30 ч. - " Юлия ", документален филм на Стефан Джамбазов; 6 март от 18,30 ч. - " Юлия и нейната странна компания ", режисьор Владимир Люцканов; 13 март от 18,30 ч. - " Юлия и клоуните ", документален филм на режисьора Иван Ковачев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР