10-те деца, възпитаници на скандално известния дом Хризантема в Габрово,

...
10-те деца, възпитаници на скандално известния дом Хризантема в Габрово,
Коментари Харесай

Извеждат децата от скандалния дом Хризантема

10-те деца, ученици на скандално известния дом „ Хризантема " в Габрово, ще бъдат незабавно изведени оттова и настанени в подобаващи за тях обществени заведения.


Причина за тази последна мярка е, че досега 8 от 11-те чиновници на дома са уволнени и на практика няма кой да се грижи за децата. Това съобщи през днешния ден заместител общественият министър Росица Димитрова, която също влезе на инспекция в центъра. Децата ще бъдат назад върнати в дома едвам, когато бъдат назначени и подготвени задоволително нови експерти.

Според Димитрова мярката се постанова, защото инспекциите досега са открили, че работещите в дома нямат никаква подготовка, опит и благоприятни условия да се грижат за деца със характерни потребности.
Росица Димитрова - зам. министър на Труда и обществената политика: В обобщение ми изпратиха главните неща. За страдание едното от отразеното в отчета на ДАСТ, най-малко усещанията на проверяващите са, че не се прави оценка акта на установеното принуждение, тъй като насилието в булчинството от случаите по отношение на децата в този център е психическо принуждение. Таня Христова - кмет община Габрово: В тази обстановка почтен няма. Всички сме позволили неточности. Важното е тези неточности сега да се трансфорат в решения, които в никакъв случай няма да разрешават сходни неща да се пропущат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР