10 октомври, зала България Една от водещите перкусионистки в света -

...
10 октомври, зала България
Една от водещите перкусионистки в света -
Коментари Харесай

Идва японска виртуозка на маримбата

10 октомври,
зала " България "


Една от водещите перкусионистки в света - Ерико Даимо, ще свири за първи път в София идната седмица. Специално за нейния концерт в зала " България " ще бъде обезпечена Marimba One - инструмент, който пристига от Щатите и е основан в най-хубавата работилница, профилирана в производството му.

За Ерико Даимо споделят, че осъществяванията й постоянно са мощно впечатляващи, а публиката в никакъв случай не я оставя без най-малко един бис. Даимо регулярно получава предложения за солови осъществявания в концертите на Ирландския народен симфоничен оркестър, Филхармонията на Тампере във Финландия, Филхармоничния оркестър на Нагоя, Симфоничния оркестър на Осака, Националния симфоничен оркестър във Вирджиния и други Правила е рецитали и майсторски класове в някои от най-известните фестивали на перкусиите - в Италия, Мексико, Северна Америка, Париж (Франция), Белгия, Корея, Токио и други

На 10 октомври японската гостенка ще свири с Националния ни филхармоничен оркестър под диригентската палка на Росен Гергов. Програмата на събитието е богата и разнообразна: Даимо ще свири в Lauda concertata за маримба и оркестър на Акира Ифукубе, а в осъществяване на Софийската филхармония ще чуем още " Симфония No 5 " на Сергей Прокофиев и " Контрасти " на Георги Минчев. 

Цените на билетите за " Ерико Даимо и огнената маримба " са от 12 до 25 лева. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР