10-годишно дете от OУ “Кирил и Методий“ в Кърджали припадна

...
10-годишно дете от OУ “Кирил и Методий“ в Кърджали припадна
Коментари Харесай

10-годишно дете припадна в училище и почина в болницата

10-годишно дете от OУ “Кирил и Методий “ в Кърджали припадна в учебно заведение и макар напъните на лекарите е умряло по-късно в болничното заведение в Кърджали. На детето му е прилошало ненадейно преди първия час, съобщи преподавател от главното учебно заведение. На място идва кола за спешна помощ, която откарва момчето в Спешното поделение на МБАЛ „ Д-р Атанас Дафовски ” в безсъзнание, без дихателна и сърдечна активност.

Веднага е стартирана реанимация от 3 анестезиолози и 3 кардиолози. Четвъртокласникът е признат в реанимация, където са се борили за живота му още към час. Въпреки всичко то е умряло, без да възвърне дишане и сърдечна активност. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. 

В Окръжна прокуратура - Кърджали е формирано досъдебно произвеждане за причиняване на гибел по несъобразителност на 10-годишното дете. Установяват се аргументите за гибелта на момчето, като следва да бъде назначена тройна съдебно-медицинска експертиза. Към момента директорката Марияна Пеева няма право да дава каквато и да е информация по случая, обявиха от РУО-Кърджали. Очаква се до края на деня Пеева да съобщи отчет за случилото се.

Разследването по досъдебното произвеждане е предоставено на следовател от Окръжен следствен отдел и е под надзора на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура - Кърджали.

Към момента родители на деца от класа прибират децата си след случилото се.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР