10-годишният състезател по шахмат от ШК Орловец 1997“ – Габрово

...
10-годишният състезател по шахмат от ШК Орловец 1997“ – Габрово
Коментари Харесай

10-годишният габровски състезател по шахмат Йоан Велчев донесе купа на града и клуба си

10-годишният играч по шахмат от ШК „ Орловец 1997 “ – Габрово Йоан Велчев се завърна с Купа и златен орден от състезание със 77 деца в шампионат за Купа „ Слънцата на Трявна “.

С четири победи и две равенства, без нито една загуба Йоан заслужи медала и Купата във възрастовата група при 10-годишните. Той се подреди втори в генералното класиране, след 14-годишен играч.

Само от началото на тази година Йоан Велчев донесе 6 медала – два златни, три сребърни и един бронзов, а от последното съревнование и Купа. От началото на годината Йоан за трети път заема влиятелно място в шампионат по шахмат без нито една загуба в партиите.

На крачка от орден в Купа „ Слънцата на Трявна “ беше и различен играч на ШК „ Орловец 1997 “ Михаил Панайотов, който се класира четвърти във възрастовата група до 12-годишни, с 4 победи от 6 партии. Достойно беше представянето и на Денислав Иванов, които се подреди пети във възрастовата група при 14-годишните с 4 победи и едно тъждество от 6 партии. Голям триумф реализира и 10-годишният Стефан Тотев, който завоюва 4 точки, колкото третия в класирането във възрастовата група, като се подреди шести по спомагателните посочили. Успех реализира и 9-годишната Наташа Демерджиева, която се класира четвърта във възрастовата група до 10-годишните при девойките. Ценен опит натрупаха и Росен Нанев с 3 победи и най-малките – 7-годишният Димитър Златев и 6-годишният Иван Екимов, които играха в редица партии с два пъти по-големи деца и приключиха надпреварата с по 2 точки.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР