10 000 лева парична гаранция ще бъде поискана от сина

...
10 000 лева парична гаранция ще бъде поискана от сина
Коментари Харесай

Искат 10 000 лева гаранция за сина на кмета на Панагюрище, п...

10 000 лв. парична гаранция ще бъде поискана от сина на кмета на Панагюрище Никола Белишки - Иван Белишки. Той аргументи злополука и избяга.

Говорителят на Районната прокуратура в Пазарджик Пламен Пантов разгласи, че през днешния ден на Белишки ще бъдe повдигнатo обвинениe, ще се вземе и мярка за неотклонение „ парична гаранция” в размер на 10 000 лв.. Ако има предпоставки, той ще бъде пуснат, съобщи.

„ Мярката се дефинира съгласно тежестта на осъщественото закононарушение. В съответния случай текстът, по който е формирано досъдебното произвеждане, планува отнемане от независимост до една година или пробация”, добави представителят.

Пантов посочи още, че ще се извърши инспекция в полицията в Панагюрище какви са аргументите водачът да бъде открит толкоз късно и за какво Прокуратурата е известена за случая със забавяне. Разследването е взето под специфичен контрол от Върховната касационна прокуратура в София.

„ Предстои наблюдаващият прокурор да изготви предложение за взимане на делото под специфичен контрол в Апелативна прокуратура - Пловдив. На този стадий не мога да разясня дали има чадър над него”, изясни Пантов.

По делото ще бъдат назначени видеотехническа, автотехническа и химическа експертизи. По случая към този момент са разпитани и очевидци.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР