1. Виждаш соросоиди непрекъснато Едното ти око е вечно присвито,

...
1. Виждаш соросоиди непрекъснато Едното ти око е вечно присвито,
Коментари Харесай

10 белега, че откачаш на тема политика

1. Виждаш соросоиди непрестанно
Едното ти око е постоянно присвито, от съмнително втренчване във всеки твой конкурент. Не му е чиста работата на този човек, да не излезе соросоид най-после. Струва ти се, че съвсем всяка отворена уста е натъпкана с грантове, а фондация " Америка за България " за теб е нещо като голяма свръхбогата фракция, пуснала корени от жълтите павета до центъра на Радомир, спонсорираща всяко мнение, друго от твоето. Когато гледаш някой прозападен специалист по малкия екран, първата ти работа е да напишеш в гугъл името му и да добавиш " соросоид ". И ето! Сайтове с три букви ти оферират предстоящ резултат - цялата соросоидска биография на тоя човек. Работата му с " Отворено общество " за теб е несравнимо по-осъдима от работата на сътрудниците от Държавна сигурност. Едните най-малко са пазели страната, а другите я предават.
2. Виждаш путинисти на всеки километър
На другия полюс, по същото време. Същото присвито съмнително око. Ето, преди малко някой рече, че доста неща в Европейския съюз не му харесват. Тоя 100 % харесва Путин, братле. Няма по какъв начин да е другояче. Болен русофил, евразиец, азиатец, по душа слабоволев славянин, по религия православен фундаменталист, по разум - безумец маниак. Дай им диктатори на тия да се радват. Напоследък си кадърен да провидиш Путин във всяка една житейска обстановка, а вечер когато си легнеш виждаш със затворени очи и от вътрешната част на клепачите си пронизващия му мразовит взор.
3. Всички са еничари
Лично за теб се живее в нещо като ъпгрейднат 19-ти век, с известни съвременни усъвършенствания и смарт телефони, само че нещата общо взето са останали както едно време - България би трябвало да се освобождава всеки ден - куп поробители беснеят над бащино ни огнище. Във въздуха се носи миризмата на еничари, предатели, ибрикчии. Лексиката ти прилича стихотворение на Ботев, единствено че без римите, концепцията, смисъла, хубостта и въздействието и от цялата работа е останало единствено " люто да се ненавижда ". Важното е обаче, че си опънал българско знаме на терасата. Комшиите ти не са. Боклуци. Предатели. Еничари.
4. Завръщаш се при култа към личността
В последно време си почнал да преоценяваш международната история. И някак е почнало да ти се коства, че оня изнежен мустакат човек от близкото минало надалеч не е тиранинът, който ни набиват в главите, че е. Той подвигна Русия на крайници, той избави Европа от нацизма! Другите му дребни провинения стартират да ти се костват като зле изфабрикувани клюки - историците си измислят за Катинската гора (германци са били, не Сталин), а Солженицин преднамерено ги написа тия нелепости за архипелага Гулаг (наградиха го с Нобел, с цел да съобщи СССР).
5. Спориш с тролове по форумите
Ти изобщо не обръщаш внимание, че тия хора пишат по 10 пъти дневно за политика и то под публикации за мода, научни открития, хороскопи и готварски предписания. Не ти прави и усещане, че времето им за реакция под някоя вест пада под минута. Свикнал си да се дърлиш с тях непрестанно и някак си е почнало да ти се коства, че е извънредно неотложно да им наложиш мнението си. Нещата не се получават, само че си твърдоглав - предполагаш, че тия хора в един миг най-накрая ще схванат и ще си кажат - ей, правилно бе, по този начин е, прав си, сбърках!
6. Четеш публикации от секира.бг.
И други сходни. За теб източникът на информация няма никакво значение - значимо е да споделя истината! Журналистите не са публицисти, а журналя, а из голямото обилие от вести си избрал таман тези, които приключват всяко изречение с изумителен и стартират всяка вест с шокбомбасензация. Когато някой ти каже, че това са медии, които са вършат от един човек в една стая, който е разгласил 10 000 материала без да се е подписал под нито един, за теб това няма никакво значение - преди малко си шернал текста " Европейски Съюз вкарва третия пол в персоналните карти! " и с вдигнат адреналин люто си се разпенил. На общото и почтено несъгласие, че информацията, която си прочел просто не е вярна, ти не вярваш - не е правилно, че не е вярна. Прав си. По-добре да не ти мътим главата и да те оставим на мира.
7. Стената ти във фейсбук е задоволителна за диагноза
Ако един средностатистически профил съдържа здравословен баланс сред фотография от петък вечер, тагване от летище, линк към обичана ария и събитие, което ще посетиш, то твоята стена е почнала да наподобява на ръководена от бот страница. Едно срамежливо дръпване на лентата надолу демонстрира, че от 22 април 2014-та не си разгласил нищо друго с изключение на линкове към политически публикации: наклонност, нарушавана единствено през година от честитки за рождения ден на все по-оредяващия ти кръг от другари. В тази връзка, точка 8...
8. Блокваш на кг
Да бъдем част от листата ти с другари във Facebook е привилегия, за която би трябвало да сме признателни всеки ден. И най-дребното противоречие с всичко, което казваш, е последвано от коренен, трогателен ход: ти просто блокираш тоя човек, което в твоето съзнанието евентуално наподобява като фрагмента от " 300 ", където Леонид ритва пратеника на Ксеркс в бездната. Това, че си ни разприятил е просто съдбовно за нас и ние към момента не можем да го преживеем.
9. Поучаваш близки и другари
Обсесиите ти стартират да излизат отвън интернет. Общите сметки от последния месец приказват, че си се скарал на маса за политика с един братовчед, трима сътрудници на работа, личния ти татко и над 10 напълно непознати (просеха си го). За теб всяко персонално отношение би трябвало да има за основа общо единодушие по няколко значими политически въпроса - общуването в противоположен случай и по други тематики е нежелателно.
10. Би подкрепил смъртното наказване
Всичко гореизброено е основало едно общо яростно въодушевление, в което постоянно прескачат мисли за завръщане на смъртното наказване. Само по този начин една страна може да действа добре и да сътвори същинска правдивост - изключително в случай че наказването се приложи към съперниците ти, отказващи да се вразумят.
Автор: Райко Байчев

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР