1. В Устройственият правилник на Държавна агенция „Технически операции“ е

...
1. В Устройственият правилник на Държавна агенция „Технически операции“ е
Коментари Харесай

Борисов и Пеевски командват тайните служби – те ли ще кажат за подслушванията?

1. В Устройственият устав на Държавна организация „ Технически интервенции “ е записано: член 2 (1) Държавна организация „ Технически интервенции " е профилиран орган към Министерския съвет за обезпечаване и използване на специфичните разследващи средства (СРС).

2. Държавната организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) е българска държавна организация към Министерския съвет, която извършва политика по отбрана на националната сигурност. През 2008 година Националната работа за сигурност (контраразузнаване) е трансформирана в държавна организация, в която са включени няколко служби –

Дирекция „ Защита на средствата за връзка “, Служба „ Сигурност – Военна полиция и Военно контраразузнаване “ и Агенцията за финансово разузнаване.

3. Дирекция " Вътрешна сигурност " е конструкция на Министерство на вътрешните работи за оперативно-издирвателна, информационно-аналитична и организационна активност по предварителна защита, попречване,пресичане и откриване на закононарушения, осъществени от чиновници на министерството. Съгласно чл.57, ал.1 от ЗМВР, дирекция " Вътрешна сигурност " е полицейски орган. Съгласно чл.59 от ЗМВР, дирекция " Вътрешна сигурност " е оперативно-издирвателен орган. Подчинена е на министъра на вътрешните работи, който е член на кабинета, който се управлява от министър-председателя.

4. Според ЗАКОНА за Държавна организация „ Разузнаване “, в член 2 е записано: Държавна организация „ Разузнаване “ (ДАР) е работа за сигурност, директно подчинена на Министерския съвет.

5. Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ се управлява от министъра на вътрешните работи, който е член на държавното управление, което се управлява от министър-председателя.

Върху тези служби пада подозрението, че са подслушвали 32-ма политици преди изборите на 4 април 2021 година А може би и доста други.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков удостовери, че подслушването е реалност.

Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства към този момент мълчи. Председател е Пламен Колев Иванов, считан за доста непосредствен до ГЕРБ, а негов заместител е Илко Димитров Желязков, именуван от някои „ лейтенант “ на Делян Пеевски. Това в огромна степен изяснява неналичието на реакция.

През 2018 година някогашният шеф на дирекция „ Правна “ в ДАНС Ангел Риджаков декларира в изявление за Фрог нюз: " ДАНС се ръководи от модела КОЙ. Агенцията се употребява като бухалка за неуместните хора. Това е истината. Хората са депресирани и демотивирани. Никой не смее да се обади, тъй като си пази хляба. Моделът КОЙ е изтъкнат по „ вертикала “ и „ хоризонтала “. Пешките се редят по сгода на някой от задкулисието “.

От 2018 нищо не се е трансформирало,а може да е станало и по-лошо.

От години в разнообразни кръгове се приказва, че Движение за права и свободи и в частност олигархът Делян Пеевски, кадруват в тайните служби. Твърди се също, че тези хора са „ на заплата при Пеевски “.

Борисов е формалният необут на службите, а Пеевски - неофициалният.

Помните ли по какъв начин Пеевски стана началник на ДАНС през 2013 година за няколко дни и се наложи да бъде махнат с всеобщи митинги. Той си го върна, като взе на доклад и под надзор всичките служби...

Борисов мълчи, Севда не излъчва негови гневни словоизлияния против реваншизма, а Пеевски се лекува в хотел „ Ястребец “, след случай в Дубай, където му рапортуват ситуацията в страната, в това число в службите и прокуртурата.

Та се запитвам: Кой ще ни каже истината за превзетите служби?

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР