1. В нощта срещу събота от кораби и самолети на САЩ,

...
1.	В нощта срещу събота от кораби и самолети на САЩ,
Коментари Харесай

Ракетният удар по Сирия 14.04

1. В нощта против събота от кораби и самолети на Съединени американски щати, Франция и Англия бяха изстреляни 103 ракети (според данните от МО на Русия), като от тях 71 са свалени от сирийската противовъздушна отбрана(ПВО).
2. Работила е единствено сирийската Противовъздушна отбрана. В зоната на надзор на съветската Противовъздушна отбрана не са нанесени удари. Русия е била известена авансово за ударите. Съединени американски щати отхвърлят да са предупреждавали, само че Франция твърди, че Москва е била наясно със протичащото се.
3. Ударите са съсредоточени по обекти в провинция Хомс, по летището на Дамаск, по обекти на гражданската инфраструктура, летищата Мезза и Думейр, покрайнините на националното летище в град Дамаск, база на републиканската армия, Научно-изследователския институт (НИИ) в Барса, НИИ в Джерамани, базата в Ярмук, обекти от Противовъздушна отбрана на планина Касюн, позиции в ал Кисве, ал Рухайбе и Тел Мараи.
Провинция Хомс: позиции на „ Хизбулла “ в Кусейр на юг от военновъздушната база, складовете в Дханха
Провинция Сувейда: летище Халхаля
Провинциа Дераа: иранската база в Азре.
НИИ в Барса е евакуиран още преди три дни, както и обектите на „ Хизбулла “ в Хомс. Авиацията е изведена от летището в Думейр.
4. Башар Асад е жив, сутринта сирийската телевизия излъчи видео по какъв начин той отива на работа, а по-късно се появиха и негови изказвания. Сутринта в Дамаск се организираха протестни манифестации срещу западната експанзия.
5. От страна на Съединени американски щати са взели присъединяване ескадрените миноносци USS porter, USS Donald Cook и USS Higgins, както и бомбардировачи B-1B. От страна на Англия са взели присъединяване 4 изтребителя-бомбардировача Tornado GR-4 от кралските Военновъздушни сили, които са употребявали крилати ракети с въздушно базиране Storm Shadow. От страна на Франция са взели участие изтребители RafaleRafael и Mirage, както и 4 фрегати.
6. Русия и Иран осъдиха нападението над Сирия. Русия свика изънредно съвещание на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации, което ще стартира в 18:00 часа. Сирия съобщи, че вредите са незначителни и интервенциите по заличаването на терористи по цялата територия на страната ще продължат. Германия и Турция утвърдиха ударите по Сирия.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР