1. Триптофан намалява безпокойството Триптофанът е есенциална аминокиселина, която благоприятства производството

...
1. Триптофан намалява безпокойството
Триптофанът е есенциална аминокиселина, която благоприятства производството
Коментари Харесай

Топ 3 добавки, които повишават настроението

1. Триптофан понижава безпокойството

Триптофанът е есенциална аминокиселина, която благоприятства производството на серотонина - хормон на положителното въодушевление.

Съдържа се в храните, богати на протеини - месо, млечни артикули, яйца.

 Триптофан

Може да се приема и като хранителна добавка. Добре се комбинира с магнезий, извлечен от морска вода, и с витамин B6, който подкрепя действието на нервната система. Приема се една таблетка вечер преди лягане.

2. Омега-3 за прочувствен баланс

 Омега-3

Мазнините на омега-3 оказват удобен резултат върху мозъчните функционалности и преодоляването на страстите.

Съдържат се в мазните риби - скумрия, сьомга, сардина, които също така доставят и витамин D, чийто дефицит може да докара до спад в настроението. Добре е риба да се употребява 2-3 пъти седмично. Някои хранителни добавки въз основата на рибено масло съдържат повече от 90% омега-3. Има ефикасни комбинации сред омега-3 и маточина, мелатонин, магнезий или витамин B6.

3. Литият контролира настроението

 Литий

Литият работи като балансьор сред допамина и серотонина, като по този метод стабилизира настроението. Този олигоелемент е подобаващ при бодърствуване, дължащо се на полети с разлика в часовото време.

Може да се откри под формата на хранителни добавки - ампули или хапчета. Взимат се по 1-2 дневно, в някои случаи до 3-4. Попитайте лекаря. Не би трябвало да става комплициране - литият се употребява и като лекарство при биполярни разстройства, само че тогава дозата е 250 мг дневно, до момента в който в питателните добавки тя е 1 мг.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР