1. Постарайте се да прочетете поне една книга месечно. Има

...
1. Постарайте се да прочетете поне една книга месечно. Има
Коментари Харесай

15 дребни навика, които ще променят живота ни

1. Постарайте се да прочетете най-малко една книга месечно. Има къси и по-повърхностни книги, има леки книги, има занимателни. Има и класики, тежки четива, дебели четива. Няма значение - най-малко една на месец.

2. Записвайте проектите си при започване на седмицата и при започване на месеца. Закачете листчето на видно място, край което минавате постоянно, и мятайте по едно око. Без да се вманиачавате, помислете - движите ли се въобще към тях. Направете изпитание.

3. Отмятайте, когато нещо от листата е завършило сполучливо. Взели сте изпит, подредили сте бездънния си дрешник, купихте си нова форма за кекс и се отдавате на кулинария. Страхотно - отбележете го.

4. Поне един път седмично пробвайте ядене, което не сте опитвали до момента. Предизвиквайте се. Обичате месо - пробвайте един ден единствено постно. Не обичате ориз - пробвайте от сушито на другарка в ресторанта.

5. Не вадете телефона от чантата, когато сте на ресторант или на кафе с някого. Ако е всекидневно за вас, пробвайте един път да не се снимате и не се тагвайте, а се отдайте на мига.

6. Споделете по какъв начин е минал денят ви с някого, който има предпочитание да ви слуша. Без да изпадате в детайлности, опишете по какъв начин сте се чувствали в даден миг - това ще ви направи по-открит и съчувствен човек.

7. Ходете повече пешком, когато можете и имате избор. Намерете група за споделено пътешестване, разберете се с колежка да делите таксито или с различен родител да водите децата с една кола. Ободрява и пести.

8. Направете комплимент на най-малко един човек денем. Дори и никой да не е изключително заслужил, пробвайте да намерите нещо. Така ще видите на пръв взор незабележими качества у другите.

9. Направете един път месечно нещо, от което ви е било боязън досега. Или сте били обезпокоени какво ще кажат другите.

10. Когато ви обземе мощно възприятие, без значение от неговия знак - назовете го. Страх, яд, неспокойствие, очакване, трогнати сте от нещо, копнеете за нещо - тренирайте да го разпознавате и го казвайте на глас.

11. Тренирайте да говорите по-малко. слушайте повече. Задавайте си тези въпроси - потребно ли е това, по какъв начин ще се почувства този, на който го казвате, какво разследване има. Добро ли е? Ако се съмнявате, че сте доброжелателни, оставете другите да приказват.

12. Всяка вечер поглеждайте към нещо, което харесвате, и тогава гасете лампата. И дано това не е екран. Цвете, красиви обици, картина, фотография на обичан човек. Угасете лампата с усмивка на разположение.

13. Засичайте всеки ден по кое време си лягате и по кое време ставате. Събират ли се 8-9 часа сън. Той в здравословните параметри на денонощието ли е? Стремете се към заспиване и ставане в едно и също време. Не, това не ви прави остарели и скучни, а бодри и пълноценни хора.

14. Обърнете внимание на ситуацията, до момента в който работите и правете всичко допустимо да е удобна за вас. Трудно се съсредоточавате, а към вас е шумно - носете тапи за уши. Променете мястото на бюрото, източника на светлина, подредбата - каквото ви улеснява.

15. Водете си дневник, в който да отразявате всички тези дребни и огромни стъпки към смяна. Например: " Днес упътих екскурзиант към гарата ", " вървях до офиса пешком, беше студено, само че прелестно ", " Обадих се на Петя, с която не сме се чували от 10 години, омъжена е и има дете. ", " Пиха кафе с Надето и й споделих какъв брой одобрявам по какъв начин съчетава бижутата си. Тя се изчерви. ", " Шефът ме злепостави пред новия сътрудник, който образовам от месец, гневна съм ".

Дневникът ще ви потвърди най-добре това, което вършат тези привички - ден по ден нищо не се трансформира, а като се обърнеш обратно - всичко е друго!

Опитайте!
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР