1. Косопадът се случва по-често, отколкото сте предполагали Косата става

...
1. Косопадът се случва по-често, отколкото сте предполагали Косата става
Коментари Харесай

Навършихте 40 и ето какво започва да се случва с тялото ви

1. Косопадът се случва по-често, в сравнение с сте предполагали

Косата става по-тънка с възрастта. Ще имате по-малко косми по краката (не е нужно да се бръснете толкоз постоянно!) И по-малко срамни косми, които според от това по какъв начин се чувствате за бикини зоната могат да бъдат положителни или неприятни. Косопадът стартира години преди менопаузата и прогресира последователно.
 Как да се пазиш от инфекции през лятото Как да се пазиш от инфекции през лятото
По подигравка на ориста външните температури се покачват, желаеме да отидем на отмора или към този момент имаме такава - и внезапно би трябвало да легнем...

2. Увреждане на главните области на мозъка

Може да се почувствате малко замъглени и да забележите, че имате проблеми със запомнянето на всички детайли от вашия лист. Това се дължи освен на естествения развой на стареене. Това е част от естествения развой на стареенето при дамите. „ Естрогенните рецептори са в две области на мозъка, които управляват паметта и когато количеството им намалее, в тези области настъпват структурни промени.

Първата област, хипокампусът, се смята за мозъчен център на паметта, а втората, префронталната кора, която провежда информацията по значимост, с цел да я запомним по-добре. Естрогенът също по този начин покачва равнищата на ацетилхолин, невротрансмитер, който ни оказва помощ да формираме нови мемоари.

3. Вашият менструален цикъл стартира да се губи.

С течение на времето овулацията стопира и в това време менструалният цикъл стопира. Всеки месец след началото на перименопаузата те могат да създават изцяло разнообразни количества естроген. Това значи, че вашите цикли могат да се доближават един към различен (да речем, на всеки 25 или 26 дни вместо на 28) или да се отдалечават един от различен. Този и идващите цикли могат да бъдат доста сложни и тогава цикълът може да изчезне напълно за месеци.
 Опасности, които ни дебнат около басейна Опасности, които ни дебнат около басейна
Посещението на плувния басейн е прелестен и разхлаждащ метод да прекарате уикенда през горещото лято. Често страстта към него ви завлад...

4. Не можете да контролирате изцяло пикочния си мехур.

Бременността може да повлияе на работата на пикочния мехур, заради което дамите постоянно изпитват инконтиненция. На 40 може да продължите да се притеснявате от този проблем. Това се дължи на понижаване на равнищата на естроген. Мускулите в пикочния мехур и мускулите, които поддържат уретрата, отслабват, което води до изпускане.

5. Инфекциите на пикочните пътища са по-чести

Многобройни промени в долната част на корема (вагиналната сухота е една от основните) заради, както се досещате, понижаване на равнищата на естроген. Какво може да ви изненада „ Поради измененията в равнищата на естроген, инфекциите на пикочните пътища стават все по-често срещан проблем при дамите в постменопауза “.

Какво можеш да направиш
 Учени: Има причинност при появяването на коронавирусни инфекции Учени: Има причинност при появяването на коронавирусни инфекции
Група съветски и американски учени изследваха закономерността при появяването на нови коронавирусни инфекции, излъчени от животни на хора. Ек...

Препоръчва се потреблението на естрогенни кремове, които доставят хормона в по-ниски дози от обичайна хормонална терапия. Така че хормонът се всмуква в кръвта в дребни количества, тъй че е малко евентуално да повлияе на тялото ви като цяло. Но в случай че към момента се притеснявате, попитайте Вашия доктор за минималната доза хормон, която въпреки всичко ще помогне да се справите с казуса си. Локалното приложение на естроген оказва помощ за възобновяване на естествената функционалност на уретралната тъкан, намалявайки риска от инфекции на пикочните пътища.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР