1. Дейвид Белниак През 2007 година семействата Макуилямс и Баси

...
1. Дейвид Белниак През 2007 година семействата Макуилямс и Баси
Коментари Харесай

5 престъпници, които осъждат собствените си жертви

1. Дейвид Белниак

През 2007 година фамилиите Макуилямс и Баси пътували към техни родственици, с цел да честват Коледа. Семействата спрели на алена светлина на светофара, когато автомобилът зад тях, ръководен от Дейвид Белниак, се удря в техния автомобил със 138 км/ч. Загиват трима души, а останалите са тежко ранени.

Белниак пледира отговорен по трите обвинявания за ликвидиране. В кръвта си той имал алкохол, кокаин и алпразолам. Осъден е на 12 години отнемане от независимост. По време на обжалването обаче, Белниак твърди, че случаят е по виновност на Рей Макуилямс, който карал фамилния автомобил и че Рей криволичел от едното платно в другото, правейки конфликтът неминуем. Той желал околните на починалите да му изплатят 15 000 $ за нанесените болки и премеждия. Съдът не признава изказванията на Белниак и го осъжда да заплати 14 милиона $ на околните на жертвите.

2. Рик Бодин

През 1982 година Рик Бодин и няколко от приятелите му решили да откраднат прожекторите от покрива на гимназията, в която учели. Бодин се качил първи и откакто ги откачал, ги подавал на приятелите си долу. Той се отправил към по-отдалечените прожектори, само че паднал през таванския прозорец, който не се виждал, тъй като бил оцветен в същия цвят като покрива. Бодин пада по глава от 8.2 метра и след случая остава неподвижен и глух. Адвокатите му завели дело против гимназията поради боядисаните еднообразно прозорци. Гимназията трябвало да заплати 260 000 $ на Бодик едновременно плюс 1500 $ месечно до края на живота на момчето.

3. Скот Кърнс

Скот Кърнс малтретирал полово 10-годишно момиченце в продължение на няколко месеца през 2000 година. Роднините на момичето разбират и полицията незабавно стартира следствие. Кърнс се признава за отговорен и е наказан на 7.5 до 20 години затвор. През 2007 година обаче, Скот завежда дело против жертвата си. Той твърди, че момичето е излъгало за насилието и цялата история била скрит план сред нея, майка й и юриста им. Съдията отхвърля делото на Кърнс. През 2015 година насилникът още веднъж завежда дело, продължавайки да твърди, че не момичето, а той е жертвата. Делото му още веднъж е отхвърлено.

4. Скот Зелински

Скот Зелински се опитал да обере магазин през 2007 година. Той заплашил с нож служащите и съумял да открадне цигари, алкохол и 873 $. Когато се опитал да избяга обаче, един от чиновниците на магазина го прострелял два пъти в крайници. Зелински паднал на земята, а служащите почнали да го бият до идването на полицията.

Зелински е задържан и бил наказан на 8 години за кражбата. Той обаче завел дело против притежателя на магазина, искайки да му бъдат заплатени 125 000 $ за понесените болки. Съдията се съгласил да прегледа делото, единствено в случай че Зелински изплати 10 000 $ на притежателя на магазина и чиновниците му. Зелински не разполагал с такава сума и делото му било отхвърлено.

5. Брендън Фиърон

През 1999 година Брендън и Фред Барас нахлули в дома на Тони Мартин, тъй като разбрали, че той разполага с скъпи антики. Мартин чул, че крадците влизат и защото бил ограбван към този момент няколко пъти, решил този път да се отбрани. Той слиза по стълбите на дома си, само че Брендън и Фред го заслепяват с фенерче. Въпреки това, Мартин съумява да простреля Фред в гърба и да нарани съществено крайници на Брендън.

Брендън е наказан на 3 години за влизане с щурм и кражба, а Мартин е упрекнат в убийството на Фред и е наказан на пожизнен затвор. Мартин обжалвал и обвиняването е понижено на „ непредумишлено ликвидиране “. Присъдата му също е понижена – 5 години отнемане от независимост.

Брендън завежда дело против Мартин, искайки той да му заплати 15 000 паунда поради породените болки и вреди. Мартин пък завел ответно дело против Брендън, само че в последна сметка двамата се схващат да отдръпват обвиняванията си.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР