1. Действието вече се е случило и вие сте помолени

...
1. Действието вече се е случило и вие сте помолени
Коментари Харесай

Три ситуации, когато не трябва да кажете истината

 1. Действието към този момент се е случило и вие сте помолени да оцените неговия отблъскващ резултат. Ваш родственик е боядисал стените в неосъществим цвят, приятелката ви е подстригала косата си на „ парцали “, сътрудник е купил премрял преносим компютър на тройна цена – и всички те питат: „ Е, по какъв начин ти се коства, но почтено?... ”

Защо тази истина е нездравословна за вашето здраве

Фразата „ Ужас, какъв отврат! “ умножава броя на хората, афектирани от вас и подготвени да ви изтезават с дребнави рецензии и нападки за възмездие. Е, този, който не се обиди- ще се разстрои, ще желае да поправи всичко, ще ви потърси за помощ – имате ли потребност от всички тези проблеми?

Как да заобиколите истината

Отговорете одобрително или уклончиво на резултата „ не е неприятно, не е неприятно “ или „ зеленото би изглеждало явно по-зле “ и бързо преместете диалога към друга тематика.

И не позволявайте на съвестта ви да ви гризе

Ако вашето мнение беше в действителност значимо за тях, те биха ви помолили за съвет какво да вършат и по какъв начин да работят ПРЕДИ TOВА.

2. Трябва да отидете на доста скучно и уморително събитие, да вземем за пример, другар от учебно заведение ви кани на женитба или родственици провеждат друго взаимно събиране – само че вие въобще не желаете да отидете там.

Защо тази истина е нездравословна за вашето здраве

Да се ​​забавлявате срещу волята си или да прекарвате време в компанията на несимпатични хора е същото като да се предадете да бъдете раздрани от енергийни вампири, след което всеки човек се усеща отпаднал и нервиран. Да кажете истината: „ мързи ме да стигна толкоз надалеч “ или „ омръзнахте ми всички “ значи да нанесете смъртоносна засегнатост на другар или родственик. Приятелят може да се отвърне от вас – което към момента е търпимо, само че роднините ще вдигнат скандал, ще изпаднат в нервност, ще стартират да опъват нервите ви – и няма къде да се денете.

Как да заобиколите истината

Ако не желаете да присъствате на събитие, посочете нещо съществено като причина да не идете. Не е нужно да се позовавате на личното си неприятно здраве – можете да навлезете в ролята толкоз доста, че в действителност да се разболеете. Възползвайте се от здравословните проблеми на другите. Кажете, че би трябвало да заведете кучето на ветеринар или да сте на пост до леглото на някой неотдавна опериран другар. Връзката към непредвидена работа през почивните дни и празниците също работи.

И не позволявайте на съвестта ви да ви гризе

Нашите другари и близки би трябвало да се съобразят с нашите ползи, да попитат дали въобще желаеме да се срещнем с тях, както и да изберем комфортно време и място за срещи.

3. Вашият началник ви е помолил да извършите нещо, за което нямате визия и което в никакъв случай преди не сте правили. Искате да бъдете почтени за своята непросветеност.

Защо тази истина е нездравословна за вашето здраве

Тя няма нищо общо с резултата: дали ще се справите с предоставената задача или не. Напълно допустимо е да съумеете да разберете всичко в процеса на работа. Може би се подценявате. И в случай че не, най-малко сте пробвали и ще решат да обучат усърден човек. Вашата „ чиста истина “ в тази обстановка звучи като отвращение да се включите в сложен случай или подозрение по отношение на способността на шефа да схваща хората. И двете са доста по-опасни за кариерата, в сравнение с просто „ неуспех “ и могат да приготвят почвата за доста стрес в работата в бъдеще.

Как да постъпите

Достатъчно е да не му казвате истината и да му кажете: „ Да, ще направя всичко допустимо! “ И в действителност давайте всичко от себе си.

И не позволявайте на съвестта ви да ви гризе

Ако шефът е направил неточност – това е негова неточност, а не ваша, той носи отговорност за нея.

Следва.


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР