1. Ако сте сгрешили, трябва и да си простите. Да

...
1. Ако сте сгрешили, трябва и да си простите. Да
Коментари Харесай

Спазвайте тези правила и ще бъдете истински щастливи

 1. Ако сте сбъркали, би трябвало и да си простите. Да се допребива паднал човек (особено когато индивидът, който лежи, сте самите вие) не е хуманно. Това единствено усложнява обстановката, намалява самочувствието и развива възприятие за виновност.

2. Чуждо мнение – това е единствено гледната точка на различен човек, като се регистрира неговото виждане и опит. А също и като се вземат поради неговите комплекси, страхове, подозрения, психически контузии и неврози. Ето за какво доста постоянно тези отзиви нямат нищо общо както с обективната действителност, по този начин и с вашите качества и капацитет.

3. Ако ви е комфортно да носите неизгладена тениска, то единственият човек, който има проблем, е този, който се смущава от това. Това се отнася за всички елементи на вашия облик.

4. Да носите неуместни обувки, единствено с цел да впечатлите някого, да си замълчите, когато някой ви удря в тил, да си купите нещо единствено тъй като ви е неловко да пробвате куп облекла … просто спрете да го вършиме.

5. Да трупате отпадъци значи да казвате ДА на предишното, като поставяте бъдещето на назад във времето. „ Ами в случай че ми потрябва? “ – това не е нищо повече от демонстрация на боязън, че няма да имате опция да купите нещо ново в подмяна, в случай че един ден това нещо внезапно стане належащо. Ако не знаете къде и по какъв начин да употребявате нещото сега, освободете място.

6. Да не помнят положителното, което ви заобикаля сега или да го приемате за даденост, значи да оставите живота ви да отмине без да се намесвате! Слънцето би трябвало да се цени освен, когато на открито вали, а и дъждът не е покруса. И какъв брой е прелестно, когато носът ви диша и нямате болки в гърлото! Това би трябвало да се помни освен в 3 часа сутринта, когато би трябвало да станете рано и не можете да заспите заради обстоятелството, че ви е мъчно да дишате. Топлината на одеялото, ароматът на лимонен чай също са благополучие. Представете си, че той не е наличен за някого, не тъй като живее на улицата или е алергичен към лимон, а тъй като просто не го вижда.

7. Познаването на себе си и света към вас е това, което улеснява живота. Помислете: това са подсказки и препоръки. Защо да живеете мъчно, когато можете да живееш по-просто?

8. Да вършиме и да мислите по този начин, както желаете, не е нарцисизъм. Егоизъм е да принуждавате другите да вършат и да мислят като вас. Ако ви упрекват, че вършиме това, което желаете, и затова, о, смут, вие сте лакомец, тогава това не е нищо повече от операция.

Фразите „ би трябвало да си оказваме помощ “, „ постоянно би трябвало да мислим за другите “ и така нататък нормално се употребяват от хора, които обичат да делегират своята отговорност на други. Самите те, като предписание, постоянно намират оправдания, с цел да НЕ оказват помощ, а в случай че оказват помощ, тогава ви притискат: „ Ето, помогнах ти! “. Да се помогне или не е персонален избор на всеки, след което не се чака нищо в подмяна.

9. Няма такива проблеми, които биха се разрешили посредством яд, крясъци, циврене, самобичуване. Един благополучен човек постоянно си задава въпроса: „ Защо тази обстановка ми беше дадена и дали е в моите сили да я трансформира? “ Ако нищо не може да се направи, тогава точка 1 ще помогне.

10. Щастливият човек осъзнава своята отговорност за своето благополучие. Той не седи със скръстени ръце, не чака най-хубавия миг за деяние, не отсрочва щастието „ за по-късно “. Той също по този начин не упреква другите при положение на неуспех, не има вяра при положение на крах, случайността и изненадата. Той знае, че в случай че нещо се случи, постоянно има причина.

econet


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР