1,35 милиарда лева допълнително отпусна правителството за строителството на 142

...
1,35 милиарда лева допълнително отпусна правителството за строителството на 142
Коментари Харесай

Правителството отпусна 1,35 млрд. лева за магистрала "Хемус"

1,35 милиарда лв. в допълнение отпусна държавното управление за строителството на 142 километра от автомагистрала " Хемус ", Министерството на защитата получи 113 милиона лв. за ремонт на летателна техника и казарми, 7 милиона лв. в допълнение се дават на театрите.  

Министър-председателят Бойко Борисов изясни, че с отпущането на 1 милиард и 350 милиона лв. за строителството на " Хемус " се извършва избирателен приоритет за развиването на Северна България. Това той съобщи пред кметовете на Варна, Търговище, Севлиево, Търново, Ловеч, Плевен.

" Знаете, че преди години " Хемус ", не знам заради какви аргументи, само че по времето на друго ръководство, беше извадена от опцията да бъде финансирана по европейски стратегии, а ние желаеме процеса да го създадем необратим и след това да няма някой, който да каже - няма пари. Така че сме си изпълнили поетия ангажимент ".

По няколко постановления бяха отпуснати и 113 милиона лв., които ще отидат за ремонт на техника в армията плюс 134 милиона, които бяха отпуснати предходната седмица, общо средствата стават 247 милиона лв.. Борисов разгласи това пред генералитета, който участва при започване на съвещанието.

" Това да го знаете, като си отидете по службите, да кажете на състава - " Кугъри ", " МИГ-ове ", Су-та, " Пилатоси "... по казармите, с цел да придобият естествен тип ", сподели министър председателят. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР