1/3 от пенсионерите в област Ловеч са получили еднократно по

...
1/3 от пенсионерите в област Ловеч са получили еднократно по
Коментари Харесай

Близо 14 140 пенсионери в област Ловеч получиха Covid добавка от 75 лв.

1/3 от пенсионерите в област Ловеч са получили еднократно по 75 лева за това, че са със приключен имунизационен цикъл против Covid-19 или с сложена бустерна доза.

От 7 февруари посредством нова електронна услуга на Национален осигурителен институт, хората могат да ревизират какво получават всеки месец.

" Еднократната добавка от 75 лева през този месец са получили съвсем 14 140 от малко над 42  400 пенсионери ", заяви шефът на локалното териториално отделение на Национален осигурителен институт Боян Боянов и посочи, че добавката ще се получава до края на годината:

„ Когато са имунизирани февруари, ще я изплатим април. Изчакваме данните от Министерство на здравеопазването с цел да изплатим тази добавка. “

Боянов добави, че от 7 февруари работи нова електронна услуга на Национален осигурителен институт, която дава опция на хората да създадат информация какви добавки получават с изключение на пенсиите си:

„ Прави се разграничаване на пенсиите от другите неосигурителни заплащания, като това са включените добавки, разликите и несвързаните с пенсиите. Справката е налична с личен идентификационен код (ПИК) на Национален осигурителен институт и ЕГН на лицето, в раздела Е – услуги и информации на уеб страницата на Национален осигурителен институт. “

Миналата година за пенсии в област Ловеч са изплатени с 45 млн. лева повече спрямо миналата година.

Средната пенсия в региона се е повишила от 350 на 392 лева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР