0След среща днес на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан с

...
0След среща днес на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан с
Коментари Харесай

Ето къде ще раздават благодатния огън в Стара Загора

0След среща през днешния ден на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан с регионалния шеф Гергана Микова, кмета Живко Тодоров, началника на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) старши комисар Стоян Стоянов и свещенослужители стана ясно, че на Великден център на Пасхалните богослужения в Стара Загора ще бъде дворът на Катедралния храм „ Св. Николай Мирликийски “. 
Литургията за Лазаровден остава в храм „ Св. Троица “, а всички останали служби се концентрират в храм „ Св. Николай “, където на Цветница ще бъде отслужена и света Божествена Златоустова литургия. От митрополията напомнят, че след среща на синода с министър-председателя Бойко Борисов е взето решение да не се раздават върбови клончета и цветя.
С отпадането на вечерния час в Старозагорска област вечерните богослужения ще стартират, както беше планувано в началото - в 19 часа.
Началото на Великденското свещенодействие на Велика Събота, 18 април, е в 23:30 часа в двора на Катедралния храм „ Св. Николай “. В среднощ владиката ще насочи архипастирския си благослов към миряните във връзка Христовото Възкресение, след което ще бъде отслужена Божествена света литургия.
На Възкресение Христово, 19 април, в 11 часа в двора на „ Св. Николай " ще се отслужи Пасхално свещенодействие, на което на разнообразни езици ще се чете Светото Евангелие. Литийните шествия и Великденският банкет в Митрополитския дом се анулират.
Митрополит Киприан още веднъж прикани миряните да останат по домовете си и да се възползват от опцията за присъединяване в службите посредством директното им лъчение в новосъздадената Фейсбук страница – Старозагорска света митрополия. Ще се излъчват богослуженията на Цветница и на Великден. Той моли тези, които са пред храмовете да поддържат персонална хигиена, да употребяват защитни маски, да съблюдават регламентираното разстояние и да извършват напътствията на органите на реда за пропускателния режим. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР