– Коя е последната книга, която прочете?– Що за въпрос

...
– Коя е последната книга, която прочете?– Що за въпрос
Коментари Харесай

Златни слушалки - когато почитатели на литературата получават награди


– Коя е последната книга, която прочете?

– Що за въпрос от предишния век?

Честно, бях очевидец на подобен диалог. Случи се в елементарен ден от невероятната ни обществена изолираност. Тогава твърдо реших, че би трябвало да си направя регистрация в Storytel. С леко мигане към оня бестселър " Kак да приказваме за книги, които не сме чели " – в последна сметка,  в 21. век книгите не е наложително да се четат. Може и да се слушат! И това, в случай че не е гражданска война... Една от приятните революции на новия век, съгласно персоналната ми ранглиста.

Направих си регистрацията. Не е комплицирано. Но мигновено животът ми излезе от предвидимите си рамки! Вече непрекъснато в ушите ми има литература. Открих и аудиосериалите, които са цяла нова галактика. Дъщеря ми пък съумя да се наслаждения на по-майсторско четене на приказки от моето. Така, откакто аудиокнигите влязоха в живота ни, ние не сме същите, тъй като мечтаем по-често и в никакъв случай не скучаем. И да, евентуално сме станали малко по-начетени.

Това е могъществото на литературата. Може да ни изстреля в космоса даже.

Действително се почувствах леко галактически, когато научих, че любовта ми към книгите може да ми донесе премия.  Вдъхновени от класическата новогодишна резолюция за повече прочетени книги през годината, Storytel започват 2021 година с предизвикателство към почитателите на аудиокнигите да се включат в зимната Олимпиада по слушане. В нея ще бъдат раздадени наградите " Златни слушалки ", които ще отличат спечелилите в разнообразни категории. Те са определени на базата на категориите в новата функционалност Статистики в приложението Storytel.

За да споделят дали са идеалист, класик, бизнес-ориентиран или търсещ духовното, странстващ през уикендите или фен на историята, млад по душа или нощна птица, слушателите би трябвало да разгласяват стори или пост в Инстаграм или коментар във Facebook, като сложат хаштаг #ЗлатниСлушалки и тагнат @Storytel.bg.

Награди ще бъдат раздадени в общо 5 разнообразни категории за 5 седмици от 11 януари до 12 февруари:

11 – 15 януари – Категория: Любим род

18 – 22 януари – Категория: Време за слушане

25 – 29 януари – Категория: Любим ден за слушане

1 – 5 февруари – Категория: Брой изслушани книги

8 – 12 февруари – Категория: Най-много изслушани часове

Всяка седмица наградата " Златни слушалки "  ще се присъжда в друга категория на трима спечелили, определени на инцидентен принцип. Освен приз ще получат също слушалки и торба Storyteller. На 15 февруари ще бъде изтеглен и Златният слушател, взел участие в най-малко три категории, който ще получи огромната премия – домакински смарт представител Гугъл Nest Mini.

Правилата на играта са налични на https://challenge.storytel.com.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР