Социални Мрежи


Facebook пусна своя аудио услуга, наподобяваща Clubhouse, както и начин

Facebook пусна своя аудио услуга, наподобяваща Clubhouse, както и начин ...

... която е остро критикувана за това, че не се справя с проблемното съдържание в продуктите си, ще се изправи пред ново предизвикателство – да модерира аудио записи и разговори на живо, включително в затворени групи. Същевременно компанията работи по проект със Spotify, целящ споделянето и слушане на музика в платформата.


Приходите на ByteDance, компанията собственик на TikTok, са нараснали повече

Приходите на ByteDance, компанията собственик на TikTok, са нараснали повече ...

... сериозни промени в мениджмънта през последната година. Съоснователят ѝ Джан Имин ще се оттегли от поста си на главен изпълнителен директор до края на тази година и ще се насочи към ключова стратегическа роля. Друг съосновател, Лиан Рубо, който сега ръководи човешките ресурси, ще поеме поста на главен изпълнителен директор.


Facebook обяви, че ще започне да тества реклами, които ще

Facebook обяви, че ще започне да тества реклами, които ще ...

... определени реклами или тези от конкретни рекламодатели. Освен това потребителите ще могат да избират „Защо виждам тази реклама?“, за да научат повече за това защо именно тези реклами се показват на тях. Facebook допълни, че рекламите няма да са базирани на никакви данни, които се съхраняват в очилата на потребителите.От началото на пандемията Amazon е добавила 50 милиона членове

От началото на пандемията Amazon е добавила 50 милиона членове ...

... каза пред WSJ, че компанията анализира 10 милиона отзива на месец, използвайки комбинация от човешки модератори и инструменти за машинно обучение, за да спре злоупотребите. „Ще продължим да правим иновации, за да гарантираме, че клиентите могат да се доверят, че всеки отзив в Amazon е автентичен и подходящ“, каза той.


Демократът от Калифорния Ро Кана иска Facebook Inc. да се

Демократът от Калифорния Ро Кана иска Facebook Inc. да се ...

... имаме конкурентни условия“, посочи той. Предложението на Кана, представено за първи път през 2018 г., се стреми да осигури неутралност на мрежата, която забранява на доставчиците на широколентови услуги да фаворизират собственото си съдържание, да предпазват от масово държавно наблюдение и да предоставят на хората по-голям контрол върху техните данни.


Европейският върховен съд одобри даването на власт на националните надзорни

Европейският върховен съд одобри даването на власт на националните надзорни ...

... въпреки че този орган не е водещият регулатор по тези въпроси“, посочва Съдът на ЕС. Съгласно ключовите правила на ЕС за поверителност, известни като GDPR, Facebook е под надзора на ирландския регулатор, тъй като има централен офис за Европа, базиран в Ирландия. Още технологични новини гледано: 47   0 гласаYouTube на Alphabet Inc вече няма да разрешава политически или

YouTube на Alphabet Inc вече няма да разрешава политически или ...

... промяната в най-известния ѝ рекламен елемент, за която първо беше съобщено от Axios, влиза в сила незабавно. Google сложи на пауза политическите реклами около президентските избори в САЩ и отново преди встъпването в длъжност на президента Джо Байдън през януари тази година, позовавайки се на политиката си за чувствителни събития. 


Върховният съд на Съединените щати даде на LinkedIn, която е

Върховният съд на Съединените щати даде на LinkedIn, която е ...

... Върховния съд, че софтуерните „ботове“ на hiQ, които могат да събират данни в голям мащаб, много повече от това, което всеки отделен човек би могъл да направи, когато разглежда публични профили. През април LinkedIn заяви, че някои от публично видимите данни на потребителите са били събрани и публикувани за продажба.


Дори след пандемията Facebook ще позволи на всички свои служители

Дори след пандемията Facebook ще позволи на всички свои служители ...

... VMware Inc. позволява на своите служители да работят за постоянно от вкъщи, но и те ще получат намаление на заплатите, ако се преместят от Силициевата долина. Twitter Inc. и Square Inc., управлявани от главния изпълнителен директор Джак Дорси, също обявиха, че техните служители могат да работят постоянно от дома си.


Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг обяви, че социалната

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг обяви, че социалната ...

... да се насочват персонализирани реклами и да се следи тяхното представяне. Като цяло Facebook и други разработчици на приложения критикуват строгия контрол на Apple над App Store, докато компанията на Тим Кук се изказа срещу компаниите, чиито бизнес модели разчитат на проследяването на потребителската активност, за да продават подходящи реклами.


Множество свързани с криптовалути акаунти в китайската социална мрежа Weibo бяха

Множество свързани с криптовалути акаунти в китайската социална мрежа Weibo бяха ...

... телевизия CCTV пък заяви, че криптовалутите са слабо регулиран актив, често използван за търговия на черния пазар, за пране на пари, контрабанда на оръжия, хазарт и търговия с наркотици. Засилените мерки на Китай се случват и в момент, в който китайската централна банка засилва тестването на собствената си дигитална валута.Най-голямата в света социална мрежа Facebook приветства напредъка, постигнат от

Най-голямата в света социална мрежа Facebook приветства напредъка, постигнат от ...

... преразпределят данъчните права за големите и печеливши мултинационални компании. „Ние силно подкрепяме дейността за актуализиране на международните данъчни правила. Надяваме се, че страните ще продължат да работят заедно, за да гарантират, че скоро ще бъде финализирано балансирано и трайно споразумение", заяви говорителят на Google Хосе Кастанеда в съобщение по имейл.


Регулаторите в Брюксел и Обединеното кралство обявиха, че започват официални

Регулаторите в Брюксел и Обединеното кралство обявиха, че започват официални ...

... на развиващото се търсене от хората, които използват Facebook. Marketplace и Dating предлагат на хората повече избор, като и двата продукта оперират в една особено конкурентна среда с много големи играчи. Ние ще продължим напълно да сътрудничим на разследванията, за да покажем, че те са неоснователни“, коментира говорител на Facebook.


Facebook създава начини компаниите да си общуват с клиентите си

Facebook създава начини компаниите да си общуват с клиентите си ...

... още, че планира да пусне нови инструменти, които позволяват анализ на данни в публични страници, групи и събития. Компанията продължава да се бори с проблемите си с опазването на данните и прозрачността след скандала с Cambridge Analytica. Сега технологичният обяви, че този нов инструмент ще стане наличен по-късно тази година.


Twitter ще започне тестове на реклами във Fleets – нейния

Twitter ще започне тестове на реклами във Fleets – нейния ...

... на рекламни формати на цял екран в платформата. Наскоро компанията пусна нови продукти и сподели за напредъка си по други, включително тест за туитове, от които може да се пазарува, както и интеграция с Nielsen, за да помогне на рекламодателите да измерват публиките и резултатите от видео рекламите в Twitter.


Услугата за видеоконферентни връзки Zoom продължава да се възползва масово

Услугата за видеоконферентни връзки Zoom продължава да се възползва масово ...

... подготвя инвеститорите за факта, че темпът на растеж ще се забави. За цялата финансова година финансовият директор Кели Стекелберг обеща увеличение на продажбите с около 50% до почти 4 млрд. долара. Юан обаче прогнозира, че няма да има връщане към ежедневието преди коронавируса: „Хибридният модел на работа ще се запази“.КНСБ обяви, че се увеличават сигналите за санкции, наложени от

КНСБ обяви, че се увеличават сигналите за санкции, наложени от ...

... България и в редица части на Европа съветват висшият мениджмънт на компаниите да подготви препоръки и правила за поведение за използването на социалните мрежи, за да не се стига да подобни проблеми. Според Капитанов тя може да включва забрана за публикуване на финансова или оперативна информация, която касае конкретната фирма.


Facebook планира да превърне своя продукт за онлайн събития на

Facebook планира да превърне своя продукт за онлайн събития на ...

... за да се увери, че не се показва неподходящо съдържание. Компании и потребители могат да пускат стрийминг на живо за събития като курсове по кулинария например, за гейминг състезания и показването на нови продукти. Спортните лиги и висшите усилища също ще могат да ползват платената функция, за да привличат зрители.


Един от най-богатите предприемачи в Китай, Джан Имин, изрази желание

Един от най-богатите предприемачи в Китай, Джан Имин, изрази желание ...

... е достатъчно зрял за Джан, за да може да отстъпи назад“, казва пред Bloomberg Ке Ян, сингапурски анализатор в DZT Research. „Сега той може да прави селективно това, което смята за важно, за разлика от момента, в който бе главен изпълнителен директор и трябваше да се справи с глупавите неща“.


Parler, социалната мрежа, популярна сред американските консерватори, се завърна в

Parler, социалната мрежа, популярна сред американските консерватори, се завърна в ...

... използвайки облачната инфраструктура на базираната в Лос Анджелис SkySilk. Amazon Web Services е отказала да коментира въпроса. Google също премахна Parler от своя магазин за приложения. „Parler остана налична в Android заради отвореността на платформата, въпреки че в момента не се разпространява през Google Play”, коментира говорител на интернет гиганта.


Руският комуникационен регулатор обяви, че частично вдига ограниченията, които наложи

Руският комуникационен регулатор обяви, че частично вдига ограниченията, които наложи ...

... услуги, за да организират национални протести през януари. Спорът с Twitter датира отдавна. Русия заплаши напълно да блокира микроблогинг платформата, ако тя не предприеме мерки и не премахне общо 3168 публикации, които датират от 2017 г. до днес и които са смятани от държавата за опасни, защото насърчават незаконни дейности.Очакваната нова абонаментна услуга на Twitter може би вече има

Очакваната нова абонаментна услуга на Twitter може би вече има ...

... на нашумялата напоследък аудио социална мрежа Clubhouse, съобщиха по-рано тази година източници на Bloomberg. До споразумение така и не се е стигнало, но е обсъждана потенциална оценка от около 4 млрд. долара за Clubhouse. Не е ясно защо дискусиите са спрели и какво е попречило на сключването на сделка.  


Комуникацията на партиите с хората през социалните мрежи става все

Комуникацията на партиите с хората през социалните мрежи става все ...

... публикации). Но най-голям интерес имат публикациите на Бойко Борисов - едва 36, но събрали над 77 хил. коментара, както и на Слави Трифонов. Лидерът на "Има такъв народ" е публикувал два видеоматериала във Facebook, които са събрали над 1,5 млн. гледания, сочат данните. Всичко около изборите, провели се на 4 април,


Технологичната компания Facebook е получила нареждане да спре да събира

Технологичната компания Facebook е получила нареждане да спре да събира ...

... цял свят заради новите условия, които потребителите на WhatsApp трябва да приемат до 15 май. Каспар твърди, че Facebook вече може да обработва неправомерно данни и твърди, че е важно да се предотврати злоупотребата с информация, цялаща да се повлияе на изборите в Германия, които ще се проведат през септември.


Прокурорите от 44 щата и територии в САЩ призоваха Facebook

Прокурорите от 44 щата и територии в САЩ призоваха Facebook ...

... със сексуално насилие над деца през 2020 г. Същевременно властите са скептично настроени и заради историята на Facebook с продукти за деца и посочват, че компанията вече се е проваляла в опазването и неприкосновеността на децата в своите платформи, „въпреки твърденията, че нейните продукти има стриктни правила“ в тази област.


Приложението на новата аудио социална мрежа Clubhouse ще се появи

Приложението на новата аудио социална мрежа Clubhouse ще се появи ...

... и слушат подкасти. През януари Twitter заяви, че ще пусне нова функция, която ще позволи на потребителите да таксуват другите за достъп до техните аудио чат стаи във функцията „Spaces”, докато компанията се опитва да привлече повече създатели на съдържание. Тази функция е достъпна за потребители на Android от март.Компанията майка на платформите за запознанства Tinder, Hinge, OkCupid и

Компанията майка на платформите за запознанства Tinder, Hinge, OkCupid и ...

... Бизнесът се развиваше добре и по време на пандемията, но трябва да се подобри допълнително благодарение на увеличаването на ваксинациите и връщането към живот с по-малко социална дистанция, пише още шефът на Match Group Дъби в писмото до акционерите. „Оптимистични сме, че инерцията ще продължи през останалата част от годината“.


Twitter Inc. придоби Scroll, продукт за четене на новини без

Twitter Inc. придоби Scroll, продукт за четене на новини без ...

... Оскар. Абонаментният бизнес би предложил по-стабилен и предсказуем поток от приходи. Scroll е шестата сделка на Twitter за последните шест месеца. Услугата за четене на новини обяви старта си в края на 2016 г. и събра пари от редица издатели, включително Axel Springer SE, News Corp. и New York Times.


Най-голямата социална мрежа в света Facebook ще вземе окончателно решение

Най-голямата социална мрежа в света Facebook ще вземе окончателно решение ...

... март. Последната публикация на Тръмп е видеоклип, рекламиращ новата му платформа, наричайки го „място за свободно и безопасно говорене, направо от офиса на Доналд Тръмп". Според Fox News Тръмп „в крайна сметка“ ще може да комуникира директно със своите поддръжници, въпреки че не е ясно как ще се случи това. 


Процъфтяващият рекламен бизнес на Facebook Inc. повиши рязко приходите и

Процъфтяващият рекламен бизнес на Facebook Inc. повиши рязко приходите и ...

... Юсеф Скуали. „Удвояват инвестициите“. В допълнение Facebook заяви, че работи над улесняването на потребителите да създават и продават собствено съдържание в нейните приложения, възползвайки се от инерцията на компаниите, изграждащи платформи, специализирани в генерирано от потребителите съдържание, като центъра за видеоигри Roblox и услугата за съобщения на известни личности Cameo. 


Pinterest предупреди за забавяне на растежа на броя на потребителите

Pinterest предупреди за забавяне на растежа на броя на потребителите ...

... очаква приходите ѝ да нараснат с около 105% на годишна база през второто тримесечие – по-силен растеж от прогнозата на анализаторите. През първото тримесечие базата от месечни потребители в САЩ се е увеличила с 9% спрямо година по-рано. Още технологични новини вижте във видеото на . гледано: 98   0 гласа


Базираната в Пекин ByteDance заяви, че няма предстоящи планове за първично

Базираната в Пекин ByteDance заяви, че няма предстоящи планове за първично ...

... TikTok, но тази заповед се озова в съда. ByteDance беше под натиск да продаде своите операции в САЩ и сключи сделка с американски компании, включително Oracle Corp. и Walmart Inc., миналата година. Сега сделката е „на трупчета“, тъй като администрацията на новия президент Джо Байдън преразглежда политиката си към Китай.


Facebook обяви, че прави промени в своите рекламни инструменти, така

Facebook обяви, че прави промени в своите рекламни инструменти, така ...

... обема на данните, събирани от потребителите. Facebook и Apple спорят и за комисионата, която производителят на iPhone прибира от приложенията, публикувани в App Store. Социалната мрежа подкрепя малките разработчици, които са най-засегнати от тази политика. Вижте още технологични новини във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 42   0 гласа


Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг обяви, че компанията

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг обяви, че компанията ...

... на приложението. Не на последно място, компанията се е заела с интеграция със Spotify. Тя ще даде шанс на музикантите по-лесно да споделят музиката си в социалната мрежа, а на потребителите – по-лесно да слушат музика в платформата, обяви Зукърбърг. На вътрешно ниво тази интеграция е известна като Project Boombox.


Apple планира да направи приложението на социалната мрежа Parler отново

Apple планира да направи приложението на социалната мрежа Parler отново ...

... акаунт в Parler, но консервативни коментатори като Шон Ханити и Марк Левин имат активно присъствие в платформата. След щурма на Капитолия на 6 януари Apple и други големи технологични компании побързаха да скъсат връзки с Parler, който даваше на някои от участниците в атаката форум за обсъждане на плановете им.


Andreessen Horowitz участва в кръг на финансиране на новата социална

Andreessen Horowitz участва в кръг на финансиране на новата социална ...

... на някои от най-популярните имена в бизнеса и в Холивуд. Освен това беше копирана от част от най-големите социални мрежи в света. Но междувременно изникват все повече въпроси за модерацията на разговорите и как може да се избегне проблемното съдържание. Освен това се обсъжда и въпросът за неприкосновеността на данните.


Застъпническа група призова главния изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг

Застъпническа група призова главния изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг ...

... уязвими към манипулативните и експлоататорски характеристики на платформата“, гласи писмото. CCFC е неправителствена организация, която вярва, че насоченият към деца маркетинг, както и прекомерното време, което подрастващите прекарват пред екрана, може да навреди на здравословното им развитие. Ето защо CCFC се е посветила на мисията да спре маркетинга сред деца.


Докато ByteDance се подготвя за историческо първично публично предлагане, вътрешен

Докато ByteDance се подготвя за историческо първично публично предлагане, вътрешен ...

... сред най-богатите хора в света. Рекламните приходи на Douyin за първото тримесечие са около 31 млрд. юана и могат да достигнат 150 млрд. юана тази година, сочи още вътрешният документ. За сравнение най-близкият конкурент Kuaishou Technology е генерирал 8,5 млрд. юана от онлайн реклама за трите месеца, завършили през декември.


Най-голямата в света социална мрежа Facebook Inc. планира да експериментира,

Най-голямата в света социална мрежа Facebook Inc. планира да експериментира, ...

... изживяване“, посочи той. Базираната в Калифорния социална мрежа експериментира с намаляване на видимостта на харесванията от години, тъй като се сблъсква с критики, че нейните платформи оказват негативно въздействие върху психическото здраве на потребителите си. За тийнейджъри и младежи броят на последователите и харесванията остават ключов показател за популярността онлайн.


През последните дни данните на повече от милиард потребители на

През последните дни данните на повече от милиард потребители на ...

... жертва на хакерска атака и изтекоха данни на хиляди нейни клиенти. Компанията обясни, че е била жертва на "сложна атака", но регулаторът във Великобритания не се повлия от това обяснение и наложи санкция, защото компанията не е направила достатъчно за защита на базите си, които са били "пробити с лекота".


Един от най-строгите германски регулатори на данните настоява за издаването

Един от най-строгите германски регулатори на данните настоява за издаването ...

... не се съгласяват с разширяване на възможностите ни да споделяме данни с Facebook, а актуализацията не засяга поверителността на техните съобщения с прители или семейство, където и да се намират по света“, посочва още Facebook. Компанията ще има възможност да отговори на всички въпроси по време на изслушване, обяви регулаторът.


Facebook е блокирана в Китай, но Пекин е голям потребител

Facebook е блокирана в Китай, но Пекин е голям потребител ...

... на Facebook Крис Кокс и главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг. „Благодаря, че ме включихте“, е отговорил Кокс. „Това е особено сериозно. Позволете ми да се консултирам с екипите по интегритета по казуса и ще върна обратна връзка лично и с точния контакт“, посочва той.1-->Още по темата: Още по темата

Американския технологичен гигант Facebook обяви, че превръща част от централата

Американския технологичен гигант Facebook обяви, че превръща част от централата ...

... на снимки и видео Instagram. Говорител на компанията разкри, че компанията се надява да помогне за ваксинацията на до 10 хил. души в първите няколко седмици след началото, пише CNBC. Действията на Facebook следват тези на Google. През януари интернет гигантът отвори своите офиси за превръщането им във ваксинационни центрове.


Данните на 500 млн. потребители на LinkedIn са били извлечени

Данните на 500 млн. потребители на LinkedIn са били извлечени ...

... скоро след като данни от Facebook също изтекоха в мрежата. Миналата седмица стана ясно, че лична информация, включително пълни имена, локации и имейл адреси, са предложени в хакерски форум. Говорител на Facebook заяви, че данните са събрани благодарение на уязвимост, с която компанията се е заела още през 2019 .


Twitter Inc. е провел разговори през последните месеци за придобиване

Twitter Inc. е провел разговори през последните месеци за придобиване ...

... нов начин за взаимодействие между хората в Twitter, а компанията отдавна залага на съдържание на живо чрез партньорски сделки и придобивания. На пресконференция в сряда продуктовият директор на Twitter Брус Фалк заяви, че компанията обмисля начини за монетизиране на Spaces, но тези дискусии все още са в много ранен етап.


Ваксината срещу коронавируса съдържа микрочип, радиацията от мобилните телефони и

Ваксината срещу коронавируса съдържа микрочип, радиацията от мобилните телефони и ...

... властите и изследователските институции обширна информация - разбира се в съответствие с правилата за защита на данните, което не прави целия процес по-лесен. Това обаче е единственият начин да се разбере докъде и как точно се разпространяват фалшивите новини, кои потребители ги разпространяват и кои организации пускат реклами за тях.


Редица високопоставени служители в европейски институции се оказаха жертва на

Редица високопоставени служители в европейски институции се оказаха жертва на ...

... хакерите могат да убедят телекомите да сменят симкартата и да използват телефонния номер, а истинският собственик да не получава текстови съобщения. По този начин хакерите могат да имат достъп до банкови сметки, имейли и профили в социални медии - често различни пароли и достъп се получават именно през текстови съобщения.


Придобиването на стартъпа за потребителски услуги Kustomer от Facebook може

Придобиването на стартъпа за потребителски услуги Kustomer от Facebook може ...

... желанието им“, коментира говорителката. Facebook заяви, че сделката ще донесе повече иновации за бизнеса и потребителите в едно динамично и конкурентно поле. „Очакваме с нетърпение да покажем на регулаторите, че Facebook и Kustomer ще предложат повече възможности за избор и по-добри услуги чрез тази проконкурентна сделка“, твърди говорител на Facebook.


Скорошното решение на руския интернет цензор да започне да забавя

Скорошното решение на руския интернет цензор да започне да забавя ...

... Москва наложи на LinkedIn през 2016 г., не накара гигантите от Силициевата долина да се съобразят с руските закони за локализиране на данни и забранено съдържание. Сега Русия се надява, че заплахите ѝ, подкрепени от новата технология, най-накрая ще мотивират играчите от Силициевата долина да се съобразят с местните закони.


Личните данни на повече от половин милиард потребители на Facebook

Личните данни на повече от половин милиард потребители на Facebook ...

... няколко записа, като е съпоставило телефонните номера на известни потребители на Facebook с изброените идентификатори и е потвърдило други записи, като е тествало имейл адреси от набора от данни във функцията за нулиране на паролата на Facebook, които могат да се използват за частично разкриване на телефонния номер на потребителя.


Русия наложи три глоби на Twitter на обща стойност 8,9

Русия наложи три глоби на Twitter на обща стойност 8,9 ...

... използвана за насърчаване на незаконни дейности. Правителството засили натиска върху социалните мрежи, включително върху Twitter, заради публикации, които насърчават протести срещу изпращането в затвора на опозиционния лидер Алексей Навални по-рано тази година. Facebook, Telegram, TikTok и Google също са изправени пред заплахата от глоби заради съдържание, което не са премахнали.


Джеси Кон, ръководител на инвестиционното поделение на Elliot Associates за

Джеси Кон, ръководител на инвестиционното поделение на Elliot Associates за ...

... бъде съпредседател на две нови компании за придобиване със специално предназначение (SPAC), които Elliott стартира. Представителите на Elliott и Twitter отказват коментар по темата пред Bloomberg. Aкциите на Twitter поскъпнаха с около 95%, откакто на 28 февруари 2020 г. за първи път стана ясно, че Elliott държи дял в компанията.


Британският регулатор на конкуренцията обяви, че ще започне по-задълбочено разследване

Британският регулатор на конкуренцията обяви, че ще започне по-задълбочено разследване ...

... има властта да разследва сливания, когато придобиваният бизнес има годишни приходи от поне 70 млн. паунда (96,5 млн. долара), или когато комбинираната фирма има поне 25% дял от пазара. Очаква се CMA да завърши разследването до 15 септември. Междувременно сливането се разглежда и от Австралийската комисия по конкуренцията и потребителите.


Facebook въвежда нова функция, която да улесни потребителите да избират

Facebook въвежда нова функция, която да улесни потребителите да избират ...

... комуникациите на Facebook. Публикацията носи името „Ти и алгоритъмът: За танго са нужни двама“. Освен това Facebook планира да предложи повече възможности на потребителите да разберат защо конкретно съдържание се показва във фийда им. Това включва функцията „Защо виждам това?“, която е подобна на тази, която услугата показва с рекламите.


Facebook обяви, че планира да прокара два нови презокеански кабела,

Facebook обяви, че планира да прокара два нови презокеански кабела, ...

... година Facebook заяви, че ще разположи 3000 км кабелна инфраструктура в 12 индонезийски града, в допълнение към предишното си споразумение за разработването на Wi-Fi хотспотове. Отвъд кабелите за Югоизточна Азия, Facebook продължава да развива по-мащабните си подводни планове, свързани с Азия, включително с Pacific Light Cable Network (PLCN), твърди Салвадори.


Американските законодатели обвиниха големите технологични компании за редица обществени проблеми

Американските законодатели обвиниха големите технологични компании за редица обществени проблеми ...

... обеща да засили законодателството за защита на децата онлайн. През миналата година тя внесе законопроект, който ще укрепи Закона за защита на неприкосновеността на личния живот на децата в интернет, за да принуди компаниите да получат съгласие от хора под 18-годишна възраст, преди да събират или споделят личната им информация.


Американският технологичен концерн Microsoft Corp. е в напреднали преговори за

Американският технологичен концерн Microsoft Corp. е в напреднали преговори за ...

... 130 млн. долара през 2020 г. спрямо почти 45 млн. долара през 2019 г., въпреки че все още не е печеливша, съобщава The Wall Street Journal. В ход, който положи основите на потенциално IPO, през миналата седмица Discord нае първия си финансов директор Томаш Марчинковски, бивш мениджър на Pinterest Inc.


Facebook разкри добре подготвена шпионска кампания, проведена от китайски хакери,

Facebook разкри добре подготвена шпионска кампания, проведена от китайски хакери, ...

... на човека, включително потенциалните престъпления в Синдзян. Канадският и нидерландският парламент също приеха резолюции, деклариращи, че Пекин извършва „геноцид“. От Вашингтон дори се чуха призиви за бойкотиране на Зимните олимпийски игри, които трябва да се проведат в Китай през следващата година, освен ако Международният олимпийски комитет не премести събитието другаде.


Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг изложи стъпки за

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг изложи стъпки за ...

... заяви, че „без Раздел 230 платформите или биха префилтрирали съдържание, или изобщо не биха могли да филтрират съдържание“. Вместо това Пичай предлага решения като разработване на политики за съдържание, които са ясни и достъпни, уведомявайки хората, когато съдържанието им е премахнато, и давайки им начини да обжалват решенията за съдържанието.


Евън Алберто твърди, че е на път да стане милионер

Евън Алберто твърди, че е на път да стане милионер ...

... бизнес“. Калахан, която се занимава с видео съдържание на пълно работно време откакто пандемията е затруднила актьорската ѝ работа, твърди, че се опитва да публикува между 10 и 50 видеа на ден. Същевременно Snapchat плаща на създателите на съдържание много повече, отколкото други социални мрежи, твърдят четирима от активните автори.


Главният изпълнителен директор на малайзийската блокчейн услуга Bridge Oracle купи

Главният изпълнителен директор на малайзийската блокчейн услуга Bridge Oracle купи ...

... както би направил с долари или други активи. Всеки NFT е уникален и действа като колекционерски артикул, който не може да бъде дублиран, което ги прави редки по дизайн. Дорси каза, че ще преобразува приходите в биткойн и след това ще ги дари на фонда Africa Response на Give Directly. 


Китайският онлайн гигант ByteDance обяви, че неговото звено за видео

Китайският онлайн гигант ByteDance обяви, че неговото звено за видео ...

... пазарни спекулации. Придобиването означава, че ByteDance сега разполага с популярна игра, с която може да се конкурира с Honor of Kings и League of Legends – две от най-успешните заглавия на Tencent. От 2017 г. Tencent и Riot Games на няколко пъти са обвинявали Mooton в нарушаване на авторски права.


Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп възнамерява скоро отново да

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп възнамерява скоро отново да ...

... самият Тръмп стартира, също може да го попречи. Раздел 230 сега защитава операторите на уебсайтове от съдебни дела за публикации, видеоклипове и снимки, които другите споделят в  техните услуги. Имаше опит за отмяна на този закон, но не е ясно дали новият Конгрес и администрация ще настояват за такава отмяна.


Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг изрази увереност в

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг изрази увереност в ...

... Shops и Instagram Shops. Тези функции позволяват на марките да публикуват своите продуктови каталози директно в най-популярните приложения на Facebook и да продават стоки директно във Facebook и Instagram. Зукърбърг заяви в четвъртък, че Facebook вече има 1 милион активни магазина в своите услуги и 250 милиона души, които активно използват магазините.


Facebook съобщи, че услугите й са били засегнати от редица

Facebook съобщи, че услугите й са били засегнати от редица ...

... има близо 1 млн. души, съобщаващи за проблеми с Instagram, а близо 20 хил. потребители са публикували съобщения за проблеми с WhatsApp на уеб сайта. Downdetector следи повредите, като сверява статуси от редица източници, включително подадени от потребителите грешки на платформата му. Повредата може да е засегнала по-голям брой потребители.


Популярното приложение за споделяне на снимки и видео Instagram работи

Популярното приложение за споделяне на снимки и видео Instagram работи ...

... спре услугата. Две години по-късно грешка в Messenger Kids позволи на деца да се присъединят към групи с непознати, което остави хиляди деца в чатове с неоторизирани за целта потребители. Наскоро Facebook сложи край на всичко това и заяви, че са били засегнати само „малък брой“ потребители на Messenger Kids.


YouTube Shorts, краткият видеоформат, с който компанията възнамерява да контрира

YouTube Shorts, краткият видеоформат, с който компанията възнамерява да контрира ...

... в своята политика за дезинформация за коронавируса през октомври 2020 г. От февруари 2020 г. администрацията на видео хостинга е премахнала над 80 милиона видеоклипа, съдържащи дезинформация за коронавируса. Тези видеоклипове първо се маркират или от система за изкуствен интелект, или от рецензенти, а след това се извършва допълнителна проверка. 


Facebook представи визията си за гривна, която ще контролира предстоящите

Facebook представи визията си за гривна, която ще контролира предстоящите ...

... гривните са по-удобни и интуитивни за ползване, докато гласовите команди могат да бъдат повлияни от фонови шумове или да бъдат чути от другите. Машинното обучение ще позволи на технологията да се адаптира към всеки потребител, като следи поведението му, за да предсказва по-добре какво иска да прави в бъдеще.Видео: Facebook


Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск отхвърли

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск отхвърли ...

... за тежката катастрофа, която се случи на 11 март и включва седан на Tesla. Разследването тече в момента. През последните месеци Комисията по ценните книжа и фондовите борси в Съединените щати предупреждава инвеститорите да не купуват или продават акции и други активи на база на информация, споделена в социалните мрежи.


Snap придоби базирана в Берлин фирма, която помага на потребителите

Snap придоби базирана в Берлин фирма, която помага на потребителите ...

... ще се присъединят към Snap и ще продължат да работят в Берлин. Освен това компанията ще продължи да развива Fit Finder и други продукти за своите клиенти. Същевременно екипът ще работи в по-тясно сътрудничество с продуктовата група на Snap в областта на онлайн търговията и пазаруването на продукти, обяви Snap.