Създателите на съдържание във Facebook ще могат да печелят пари ...

Създателите на съдържание във Facebook ще могат да печелят пари

Създателите на съдържание във Facebook ще могат да печелят пари от видеа с музика

Създателите на наличие във Фейсбук ще могат да печелят пари от видеа с музика Компанията се пробва от ден на ден да се бори с набралия сили TikTokПрепоръчай (0)  Инвестор.БГ Споделяне
Фейсбук на Meta Platforms ще разреши на основателите на наличие да печелят пари от видеа с лицензирана музика от понеделник, до момента в който компанията усилва напъните си да се бори с съперника TikTok, написа Wall Street Journal.

Създателите във Фейсбук ще получават 20% дял от приходите, генерирани от реклами в стрийминга на видеа, които са по-дълги от 60 секунди и употребяват ария от лицензирания музикален азбучник в платформата, сочи текст в блога на компанията. Meta и носителите на права върху песните ще получават обособени дялове.

Функцията за шерване на доходи от музика ще бъде пусната в понеделник за основатели, които към този момент са утвърдени за присъединяване в инструментите за монетизиране в платформата. Продуктът за къси видеа Reels на Фейсбук няма да дава отговор на изискванията за монетизация на този стадий, сподели компанията.

„ Предвид това, че видеото съставлява половината от времето, прекарано във Фейсбук, шерването на доходи от музика оказва помощ на основателите да имат достъп до повече известна музика, задълбочавайки връзката с почитателите им и музикалната промишленост:, разяснява компания в блога си.

Meta налива запаси в стопанската система на основателите на наличие в опит да притегли хора, които могат да насочат трафик към нейната платформата. Всичко това е част от по-мащабната смяна и ориентиране към метавселената и късите видеа за по-добро конкуриране с TikTok. Този месец компанията сподели, че преразпределя запаси от своя раздел Фейсбук News и платформата за нюзлетъри Bulletin, по този начин че тези екипи да могат да изгратят „ по-стабилна стопанска система на създателите “.

Популярността на TikTok остави Meta в изоставаща позиция що се отнася до вниманието на младите консуматори. TikTok, която е благосъстоятелност на ByteDance, беше най-сваляното приложение за 2021 година и изпревари Instagram на Meta по известност измежду младежите.

През февруари основният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг уточни, че Reels е най-бързо развиващият се формат за наличие на компанията. Продуктът за къси видеа беше пуснат в Instagram през 2020 година, като първоначално компанията оферираше на известни основатели на наличие от TikTok парични тласъци за потребление на услугата.

Meta пусна версия на Reels за Фейсбук предишния септември и разшири достъпа до нея за всички консуматори на платформата по света през февруари тази година.

Миналата седмица Meta съобщи, че ще предложи секция във Фейсбук, която провежда наличието в последователен ред. Опцията ще носи името Feeds, а с нея платформата ще върне по-традиционния лист с вести, който включва повече наличие от приятелите и фамилията. Instagram предложи същия инструмент през март.

Основният фийд във Фейсбук ще продължи да се сформира от логаритъм, а компанията по-рано е казвала, че ще разчита повече на това, което се предлага на потребителя от изкуствения разсъдък и по-малко на сметките, които те следват. Това прави главния лист с вести във Фейсбук по-близък до секцията For You на TikTok, където потребителите не виждат наличие, основано на това кого следват, а самият логаритъм на услугата дефинира от какво се интересуват и им го предлага.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg