Facebook променя съдържанието на основната си страница Новата начална страница ...

Facebook променя съдържанието на основната си страница Новата начална страница

Facebook променя съдържанието на основната си страница

Facebook трансформира наличието на главната си страница Новата начална страница ще демонстрира наличие, основано на ползите на потребителите, в това число и такова от профили, които те не следватПрепоръчай (0)  Инвестор.БГ Споделяне
Компанията майка на обществената мрежа Фейсбук Meta Platforms Inc. трансформира наличието на главната си страница в опит да усъвършенства конкурентоспособността си по отношение на видео приложението TikTok, написа Bloomberg.

Новата начална страница към този момент ще носи името "Home " и ще демонстрира повече наличие от профили, които потребителите не следват. Идеята е потребителите да "може да откриват ново наличие ", което Фейсбук мисли, че може да им хареса, сочи обява в блога на компанията. Това включва фотоси и клипове, определени от софтуерните логаритми, които ще демонстрират наличие на база ползите на потребителите, както от профили, които следват, по този начин и от такива, които не следват.

Промените ще стартират в четвъртък (21 юли), само че по-голямата част от наличието ще продължи да бъде от следвани профили, изясни представител на Meta.

Нов раздел с име “Feeds” ще демонстрира изявления от другари, родственици, страници и групи, които потребителите следват, като най-скорошните от тях ще се демонстрират най-отгоре.

Ръстът в броя на потребителите на Фейсбук се забавя в последните години, до момента в който видео платформата TikTok - позната със своята публика, състояща се главно от младежи - регистрира забележителен растеж в потребителите си и прекараното в приложението време в Съединени американски щати. В резултат на това от Фейсбук се пробват да привлекат повече младежи.

TikTok, чиято съществена страница носи името “For You”, съдържа видеа, определени от логаритми, които схващат желанията на потребителя на база неговата интензивност в мрежата. Много постоянно тези видеа са от профили, които не са следвани, само че са в сходство с ползите на потребителя.

Този персонализиран метод изстреля потребителите на TikTok до 1 милиарда месечни консуматори в размките на единствено четири години. Въпреки че това е към една трета от близо трите милиарда консуматори на Фейсбук, средностатистическият щатски консуматор на TikTok прекарва 29 часа месечно в приложението, което е съвсем двойно по отношение на 16-те часа на Фейсбук, сочат данни на Data.ai.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg