Youtube предприема действия срещу клипове с дезинформация за абортите Компанията ...

Youtube предприема действия срещу клипове с дезинформация за абортите Компанията

Youtube предприема действия срещу клипове с дезинформация за абортите

Youtube подхваща дейности против клипове с дезинформация за абортите Компанията ще изтрива видеа, които пропагандират рискови способи за аборт или съдържат погрешни изказвания за сигурността на процедурата Препоръчай (0)  Инвестор.БГ Споделяне
Youtube има намерение да подхваща дейности по отношение на видеоклиповете, които съдържат дезинформация за абортите, и да отстрани видеоклипове, които се считат за рискови, предава Bloomberg .

Мрежата за шерване на видеа ще стартира да смъква наличие, което пропагандира рискови способи за аборт или погрешни изказвания за сигурността на процедурата в отговор на опасенията на бранители на правата на индивида за разпространяването на дезинформация в изискванията на понижаване на достъпа до аборти в Съединени американски щати.

Изключително известният уебсайт за видео, който е част от Гугъл на Alphabet Inc., съобщи в четвъртък, че ще следва насоките на здравните органи при използването на тази политика, като през идващите няколко седмици „ ще усили използването ". Примери за наличие, което ще бъде премахвано според тази политика, са указания за аборт в домашни условия, които се отклоняват от насоките на здравните органи, и погрешни изказвания, че абортът постоянно води до неплодородие или рак, обявиха от YouTube.

След като Върховният съд на Съединени американски щати анулира решението по делото „ Роу против Уейд ", което осигуряваше федерална отбрана на правото на аборт в протежение на пет десетилетия, медицинските експерти оповестяват, че в обществените медии са се нараснали случаите на наличие, обвързвано с рискови аборти, в това число вирусни видеоклипове за потреблението на токсични билки за прекъсване на бременността.

„ Вярваме, че е значимо да свързваме хората със наличие от авторитетни източници по здравни тематики, и непрестанно преразглеждаме нашите политики и артикули в взаимозависимост от развиването на събитията в действителния свят ", се споделя в изказване на представител на YouTube.

Мелиса Фаулър, основен програмен шеф в Националната федерация по абортите, съобщи пред организацията, че новата политика на YouTube е стъпка в вярната посока.

„ Трябва да държим платформите виновни и да подсигуряваме, че хората, които търсят информация за абортите, не са подложени на какъвто и да е тип здравна дезинформация или подвеждащо наличие ", сподели тя в изявление. „ Хората би трябвало да могат да се доверят, че се насочват към места, където могат да получат точна информация за аборта и опциите си “.

Youtube бе възприел сходна тактика и за други противоречиви тематики, като да вземем за пример пандемията с Covid-19. Въпреки това е извънредно видеоклипове да бъдат отстранени изцяло. През последните месеци компанията майка на Youtube - Гугъл - е подложена на рецензии. След като Върховният съд на Съединени американски щати анулира демократичните закони за абортите, дамите са изложени на риск цифровият им отпечатък да бъде употребен от правоприлагащите органи, когато да вземем за пример търсят клиники за аборти в интернет. Както оповестява The Guardian , макар обещанието на компанията да отбрани историята на местоположението на хората, които посещават клиники за аборти придвижването на потребителите към момента може да бъде проследявано.

Констатацията на Tech Transparency Project (ТТР), изследователско звено на организацията с нестопанска цел Campaign for Accountability, е оповестена седмици откакто Гугъл разгласи в блог обява, че ще изтрива записи за чувствителни места - като клиники за аборти или приюти за домашно принуждение - в случай че системите ѝ открият, че някой е посетил някое от тези места. В блога от 1 юли се споделя, че смяната ще влезе в мощ „ през идващите седмици ".

В отчет, оповестен в четвъртък, откривателите от TTP вършат две изводи след опит с два нови телефона с Android. Първо, в случай че консуматор на Android (описан като "извършител ") получи достъп до телефона на различен консуматор (описан като "жертва ") и влезе в личния си акаунт благодарение на приложение на Гугъл на устройството на жертвата, като да вземем за пример Гугъл Play, историята на местоположението на жертвата ще бъде забележима за причинителя, без жертвата да получи ясно предизвестие, че може да бъде проследена.

Второ, същият опит сподели, че визитата на жертвата в клиниката за аборти Planned Parenthood, основана във Вашингтон, е очевидно за причинителя и не се изтрива автоматизирано. В този случай историята на местоположението на жертвата е била изключена, само че историята на местоположението на причинителя е била включена.

Маршрутът и времето, прекарано в клиниката Planned Parenthood, са били забележими и за причинителя посредством приложението Гугъл Maps на телефона на причинителя. Цяла седмица по-късно местоположението на клиниката остава в историята на местоположението на Гугъл при обзор на телефона на причинителя и в браузъра на настолен компютър.

„ Не е ясно по какъв начин Гугъл възнамерява да приложи тези [свързани с абортите] политики и какъв брой дълго сензитивните локации ще останат в хронологиите на местоположението на потребителите, преди софтуерният колос да ги изтрие “, разясняват от организацията. „ Когато TTP взе телефон в клиника за аборти, точното местонахождение на клиниката остана в историята на местоположението на Гугъл за повече от седмица, което допуска, че или Гугъл към момента не е въвела тези промени, или системата на компанията за разкриване и унищожаване на чувствителни локации е дефектна “, показват още.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg