Димитър Гочев, собственик на продуцентската компания

Димитър Гочев, собственик на продуцентската компания "Камера" ООД, работила по ...

......... фактически още веднъж държа да подчертая, че нямам връзка с неизпълнения ангажимент към Жан-Клод Кариер и Георги Балабанов, като същият е на фирмата "Камера Ентъртейнмънт" ЕООД. Разбира се, разполагам с всички необходими документи, за да удостоверя това, а впрочем същите са налични и във всички организации, финансирали филма "Досието Петров".


Четири временни експозиции, представящи културни ценности от България, ще бъдат

Четири временни експозиции, представящи културни ценности от България, ще бъдат ...

......... държавни гаранции за експонатите, които ще бъдат изложени в Третяковската галерия и в музеите "Лаженки Крулевские, "Братиславски замък" и "Лувър". Културните ценности са от фондовете на Националния исторически музей, Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий", музея "Старинен Несебър", археологическия музей "Велики Преслав" и Националния археологически институт с музей при БАН.


Алис Андершен е срамежливо момиче, което най-много мрази вниманието на

Алис Андершен е срамежливо момиче, което най-много мрази вниманието на ...

......... й книга излиза през 1988 г. и е удостоена с най-голямата награда за дебют в родината й – „Тарей Весос“. Дали Алис, главната героиня на „Резервна принцеса“ е образ съзнателно търсен за да се различава от персонажите в повечето детски книги или по някакъв начин прилича на сама Турюн Лиан?


Днес ще бъде прожектиран филма, посветен на големия български актьор

Днес ще бъде прожектиран филма, посветен на големия български актьор ...

......... му съдба и с посланието, коeто е оставил след себе си. Резултатът е не просто вълнуващ портрет на една изключителна творческа личност, но и разказ за преходното време от края на 20 и началото на 21 век в българското кино. Филмът можете да гледате в кино "Люмиер" от 19:00 часа.


Националната художествена академия ще има нов учебен корпус. Началото на

Националната художествена академия ще има нов учебен корпус. Началото на ...

......... трябва да приключи до 15 месеца, се предвижда изграждането на напълно самостоятелна сграда от 2 158 квадратни метра. Тя ще е на 4 етажа. В нея ще има 3 лекционни зали, компютърна зала, 16 художествени ателиета, библиотека и всички необходими комуникационни, санитарни и технически помещения“. Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Утре от 18.00 часа в Чешкия център ще бъде излъчен

Утре от 18.00 часа в Чешкия център ще бъде излъчен ...

......... всичките тези години, когато го развивах, заглавието беше "Пара и вяра". Днес майка й е на 90 години. За сина си Стилиян не е отронвала дума цели 40 години. Разказът й започва едва след 2005-та. Какъв е той - ще разберете, ако гледате "Дистанция". Цялото интервю чуйте в звуковия файл.Издателска къща „Хермес“ кани пловдивчани на среща със сладкодумния разказвач

Издателска къща „Хермес“ кани пловдивчани на среща със сладкодумния разказвач ...

......... излезе със знака на „Хермес“. Максим Минчев съчетава успешно работата си на дългогодишен директор на БТА с голямата си страст – пътешествията. Той е посетил 142 страни на 5 континента и е написал девет книги. Член е и на FIJET (Международна организация на писателите и журналистите, пишещи за туризма).  


Мадона изгуби съдебната битка, която заведе в опит да предотврати

Мадона изгуби съдебната битка, която заведе в опит да предотврати ...

......... онлайн аукциона Gotta Have It! Collectibles, след като поп звездата успя да задейства ускорена процедура. Предишното постановление обаче е отменено на основание изтекла давност и изтеглените вещи ще бъдат върнати на търг, който ще бъде организиран през юли. Наддаването за писмото от Тупак Шакур ще започне от 100 000 долара.


Спектакъл по романа на Илия Троянов

Спектакъл по романа на Илия Троянов "Власт и съпротива" на ...

......... версията на руския режисьор Тимофей Кулябин, който превежда чеховата драма на жестомимичен език.Повече за представленията от програмата има на сайта на фестивалите "Световен театър" и "Варненско лято", а билети могат да се закупят от сцените-домакини: Народния, Младежкия театър и "Азарян" в НДК, както и Дом на киното и Cinema City.


Различните лица на съвременния театър ще бъдат представени на фестивала

Различните лица на съвременния театър ще бъдат представени на фестивала ...

......... нашумелия спектакъл „Три сестри“, с който младият руски режисьор Тимофей Кулябин покори сцените в Москва, Виена, Париж и Тулуза. Неговият необикновен сценичен прочит превежда класическата Чехова пиеса на жестомимичния език на глухонемите. Всички спектакли са с превод на български език. Очаквайте подробни пресинформации за програмата на "Световен театър в София". 


Четири временни експозиции, представящи културни ценности от България, ще бъдат

Четири временни експозиции, представящи културни ценности от България, ще бъдат ...

......... музей при БАН. Осигуряването на държавна гаранция за експонатите за периода на провеждане на изложба в чужбина е общоприета европейска практика, която позволява реално да се намалят разходите за организирането на изложби. По този начин се стимулира двустранното сътрудничество между музеите, мобилността на колекциите и популяризирането на националното културно наследство.За осма поредната година фестивалът A to JazZ ще озвучи

За осма поредната година фестивалът A to JazZ ще озвучи ...

......... заедно с Минимум квартет и българо-американската соул-фънк формация Two Cities One World. Организаторите обещават още много новости и изненади на фестивала. Повече информация, детайли и новини около A to JazZ 2018 следете във Facebook и Instagram, както и в сайта www.atojazz.bg. Входът за A to JazZ Festival 2018 е свободен.


Една от най-обичаните и популярни родни групи P.I.F. представят нетрадиционен

Една от най-обичаните и популярни родни групи P.I.F. представят нетрадиционен ...

......... бъде изпят изцяло от феновете. Така гласовете на всички присъстващи бяха запечатани в последния хит на групата. Идеята за това бе провокирана месеци по-рано, когато Димо прави първото изпълнение на парчето пред публика и още на първия припев всички запяват заедно с него. Повече информация за спектакъла ще намерите тук.


Петото издание на проекта

Петото издание на проекта "Ритъмът на Балканите" ще бъде в ...

......... 3, ако мога така да го нарека, румънската класация на акордеоните. Гостът ни от Македония се казва Гоце Димовски. В недалечното минало той беше част от една изключителна група "Синтезис", която постави началото на етно музиката въобще на Балканите. Гостът ни от Турция е Мухлис Бербероглу, който свири на саз."


Ако четенето е вашата голяма страст, то със сигурност сте

Ако четенето е вашата голяма страст, то със сигурност сте ...

......... двамата са убедени – не е важно толкова колко четеш, а какво. А за да станеш буктюбър, трябва да има какво да казваш след общуването с книгите. Чуйте приятния разговор с Антон и Темз, които не оставят хубавите книги, дори и под завивките… И вижте последния им клип, Епизод 17:


Масажистка заведе дело за сексуален тормоз срещу прочутия създател на

Масажистка заведе дело за сексуален тормоз срещу прочутия създател на ...

......... се погалил пред нея. Тогава тя напуснала помещението. Лий се извинил пред работодателя й. По-късно тя се върнала за втори масаж, по време на който го масажирала с краката си. Лий поставил крака й върху гениталиите си и тя преустановила втория масаж. Карбайо настоява за най-малко 50 000 долара обезщетениеОбичаната българска авторка Ивинела Самуилова представя новата си книга „Пътеписи

Обичаната българска авторка Ивинела Самуилова представя новата си книга „Пътеписи ...

......... към историята, задълбоченото вникване в традицията, споделените съкровени мисли и искрената емоция ни повеждат към дълбините на душата на България. Поднесени увлекателно, затрогващо, но и с типичния за авторката свеж хумор, петнайсетте истории завладяват, вдъхновяват за пътешествия и разпалват любовта към родното. Не пропускайте срещата с Ивинела Самуилова!    


„Ритъмът на Балканите“, най-успешният проект на Оркестъра за народна музика

„Ритъмът на Балканите“, най-успешният проект на Оркестъра за народна музика ...

......... за целите Балкани ритми. „Ритъмът на Балканите“ е проект без аналог, който събира на една сцена музиканти от региона, в който дори политиците трудно сядат заедно на масата на преговорите“, казва маестро Димитър Христов и допълва: „Това е проект, зареден с много енергия, който създава един културен мост между страните.“


Броени дни преди да гостува в студиото на

Броени дни преди да гостува в студиото на "Часът на ...

......... е родена в София. Завършила е философия и социология в СУ „Св. Кл. Охридски”. Специализирала е театрознание към ВИТИЗ „Кр. Сарафов”. Работила е като социолог, редактор, библиотекар. Над тридесет години Валентина Михайлова се занимава с оперативна журналистика и театрална критика. Има стотици публикации за изкуство и култура в периодичния печат.


Мик Джагър, фронтменът на легендарните The Rolling Stones, пише нова

Мик Джагър, фронтменът на легендарните The Rolling Stones, пише нова ...

......... Съставът продължава да е много деен и не спира концертните гастроли, въпреки че общата възраст на музикантите е 294 години. Пред в. "Айриш Индипендънт" Джагър призна, че пише нов материал за състава. Първата едноименна тава на The Rolling Stones излезе през 1964 година. Досега групата е записала 25 студийни албума.


Дъщерята на президента Румен Радев Дарина, десетокласничка в столичното 35-о

Дъщерята на президента Румен Радев Дарина, десетокласничка в столичното 35-о ...

.........   Гимназиалната трупа, в която тя участва, ще играе при закриването на 25-ото издание на Международния франкофонски ученически театрален фестивал, който ще е от 26 до 29 април. Учениците от училище “Добри Войников” ще се представят извън конкурсната програма като миналогодишни носители на голямата награда “Златната маска” от същия фестивал.


На 25 април 1792 г. французинът Клод-Жозеф Роже дьо Лил

На 25 април 1792 г. французинът Клод-Жозеф Роже дьо Лил ...

......... и пеенето й е било акт на съпротива. Припомняме, че през 1793 г. Роже дьо Лил е хвърлен в затвора при терора на якубинците и е освободен чак след контрареволюцията през 1795 г. Историческа ирония е, че командирът на Рейнската армия по време на Френската революция е баварец по произхождение.


Днес от 18:30 часа в Дома на киното ще бъде

Днес от 18:30 часа в Дома на киното ще бъде ...

......... най-затънтените кътчета на България. Купуват стара Жигула, стягат раниците и се впускат в сурово приключение, в което всичко, което може да се обърка, се обърква. Къпане в реки, спане в непознати баби и закусване сред чифтокопитни животни. Приключение, в което губейки себе си по пътя, пак се намираш у дома.


Джанет Джаксън удължи успешното си турне с още няколко концерта,

Джанет Джаксън удължи успешното си турне с още няколко концерта, ...

......... са също концерти в Роджърс (Арканзас), Синсинати, Сиракюз (Ню Йорк), Хърси (Пенсилвания), Саратога спрингс (Ню Йорк), Вирджиния бийч (Вирджиния), Роли, Шарлът, Маями и Тампа. Турнето "State of the World Tour" в САЩ и Канада, което е продължение на предишното световно турне "Unbreakable" на Джанет, събра много ласкави отзиви от критиката.


Известната балерина, актриса, поетеса и жураналистка Анна Мария Петрова-Гюзелева представи

Известната балерина, актриса, поетеса и жураналистка Анна Мария Петрова-Гюзелева представи ...

......... творчество тази стилистика не преобладава. „Да сме смирени и да откриваме истинските неща в живота. В днешно време е доста трудно, то често едва се вижда, трябва специално да го търсим“, отбеляза поетесата.Голяма част от присъстващите на литературната среща запазиха спомена от нея със снимки и автографи на представената книга.


Иван Милев, Захари Зограф, Иван Вазов, Гьоте, Айнщайн, Белини, Верди,

Иван Милев, Захари Зограф, Иван Вазов, Гьоте, Айнщайн, Белини, Верди, ...

......... Джасим.Как се появява идеята за изложбата и защо лицата са сто и двайсет? С този и други въпроси Даниела Бенишева се обърна към Хубен Черкелов, който от двайсет години живее и работи в Ню Йорк и беше в София през февруари за откриването на експозицията – чуйте в звуковия файл.


Певицата Пати Смит, наричана Кръстницата на пънка, и легендарният рокаджия

Певицата Пати Смит, наричана Кръстницата на пънка, и легендарният рокаджия ...

......... сцената в театър "Бийкън" заедно с групата си. След като Смит и компания изпълниха няколко хита, певицата заяви, че трябва да представи още някого. Възторжено приветстван от публиката, на сцената излезе Брус Спрингстийн. Легендарният музикант, известен с прякора Боса, изпълни заедно с Пати Смит хитовото им парче "Because the Night".


Фондация Пловдив 2019 харчи 13 млн. лева Галерията на ул.

Фондация Пловдив 2019 харчи 13 млн. лева Галерията на ул. ...

.........   А от 10 до 13 май в Пловдив ще се съберат близо 40 представители на градовете - домакини на Културна столица от 2008 до 2022 г., за да си обменят опит.  Подобна среща, но на 19 октомври, ще се проведе и в Матера, с която „Пловдив 2019” поддържа постоянно контакти.


Дни преди големия си концерт на 11 май в НДК,

Дни преди големия си концерт на 11 май в НДК, ...

......... на животните, на небето. Уникалността на ваканционната програма в Музейко е в различните авторски формати, разработени от учени, творци и педагози. Всеки ден децата ще участват и в научна работилница и творческо ателие, ще играят в Музейко, на Витоша, в Зоопарка и на други, стимулиращи детската радост и любопитство места.


Каса за продажба на билети Работно време: работни дни 16.00

Каса за продажба на билети Работно време: работни дни 16.00 ...

......... ч  КВАДРАТЪТ (6 лв)   03.05 /четвъртък/ 16:15 ч  ЗАЙЧЕТО ПИТЪР (6/7 лв) 17:00 ч  МАРИЯ И КАЛАС (6 лв) * 18:30 ч  ТАКСИ 5 (6 лв) 19:00 ч  ИЗКЛЮЧИТЕЛНИЯТ (МОЯТ ГОДАР) (6 лв) 20:30 ч  ОТМЪСТИТЕЛИТЕ: ВОЙНА БЕЗ КРАЙ 3D (8/6 лв) * 21:00 ч  НЕЛЮБОВ (6 лв) *


Режисьорът Джеймс Камерън разказа в интервю за Collider, че продължението

Режисьорът Джеймс Камерън разказа в интервю за Collider, че продължението ...

......... Гейбриел Луна. След първия „Терминатор“ са заснети още четири продължения, като последното е от 2015 година. „Терминатор“ е филмът, с който Шварценегер пробива в киното, а филмът, със скромния бюджет от 6,5 милиона долара, донася 78 милиона приходи само в САЩ и е считан за етапен в историята на киното.


Певицата Пати Смит, наричана Кръстницата на пънка, и легендарният музикант

Певицата Пати Смит, наричана Кръстницата на пънка, и легендарният музикант ...

......... сцената в театър "Бийкън" заедно с групата си. След като Смит и компания изпълниха няколко хита, певицата заяви, че трябва да представи още някого. Възторжено приветстван от публиката, на сцената излезе Брус Спрингстийн. Легендарният музикант, известен с прякора Боса, изпълни заедно с Пати Смит хитовото им парче "Because the Night".


И двете страни я представят така: Война на световете. За

И двете страни я представят така: Война на световете. За ...

......... органично докосване от уж оригиналното, при това не пародийно, а парадиращо да извършва откривателства. С цитатничество, което освен че не достига литературна убедителност, променя дълбок първоначален смисъл в чужд контекст?!Всъщност в това, в смислите, е истинската война в днешната литература. За тези, които я разбират – и войната, и литературата.


След няколко успешни сесии, в които фотографи, автори и филммейкъри

След няколко успешни сесии, в които фотографи, автори и филммейкъри ...

......... реализират самостоятелно създадено от тях съдържание. Платформата предоставя възможност за популяризация на репортажите през каналите на Red Bull. Срокът за кандидатстване в Red Bull JOURNEYversity, сесия Moreni Challenge е 18 май. Желаещите да станат част от неповторимото изживяване трябва да изпратят свои визуални материали и кратко резюме на [email protected] .


Европейското турне на поп звездата Аностейша стартира преди броени в

Европейското турне на поп звездата Аностейша стартира преди броени в ...

......... на хората, да им помага, когато минават през труден период и да им покаже, че всичко е възможно. Можеш да оцелееш, да еволюираш. Погледнете ме!“, споделя тя. Билети за концерта могат да бъдат закупени на цени от 55 до 130 лева в мрежата на Eventim.bg и касите в бензиностанции OMV.


Дуейн Джонсън - кечистът с прякор "Скалата", преквалифицирал се в

Дуейн Джонсън - кечистът с прякор "Скалата", преквалифицирал се в ...

......... призовава актьорът. Малката Тиана Джиа е второто дете на Дуейн Джонсън и Лорън Хашиян. Двойката има по-голямо момиченце, 2-годишната Джасмин Лиа. От бившата си съпруга Дани Гарсия актьорът има 16-годишна дъщеря, Симон Александра. През декември миналата година Дуейн Джонсън лично се похвали, че за трети път ще става женски татко.


По-близо ли е Пловдив 2019 до наградата „Мелина Меркури“ след

По-близо ли е Пловдив 2019 до наградата „Мелина Меркури“ след ...

......... - италианци, украинци, руснаци, испанци, ирландски проект, обясни Гина Кафеджиян, която е част от екипа на фондацията и е работила с екипа на Вроцлав - Европейска столица на културата 2016. Всички проекти, които ще бъдат част от официалната програма, ще бъдат представени минимум двуезично. Още по темата ще научите от звуковия файл.


Маколи Кълкин довери, че избягва да гледа филма "Сам вкъщи",

Маколи Кълкин довери, че избягва да гледа филма "Сам вкъщи", ...

......... се говори именно за празниците в края на годината. Актьорът смята, че за него това е нещо като "радиация от филма, свързана с периода на Коледните празници". Той поясни, че не може да гледа филма така, както други хора го правят, защото си спомня какво се е случило зад кулисите.


Европейското турне на поп звездата ANASTACIA стартира преди броени в

Европейското турне на поп звездата ANASTACIA стартира преди броени в ...

......... Любимата ѝ песен от албума е Stamina, защото всички имат нужда от "stamina” в живота си (в превод – възможността да продължиш, да устоиш и да имаш физическа и психическа воля), както и песента Boxer, заради смелостта да поемаш ударите и да не позволяваш някой от тях да те повали.


Поезията на Латинска Америка ще бъде представена днес в Пленарна

Поезията на Латинска Америка ще бъде представена днес в Пленарна ...

......... Изключително голямо е богатството и дълбочината на поезията на жените-поетеси в Латинска Америка. Ако трябва да правим един цялостен преглед и представяне на всички испаноговорящи държави и заслужаващи го поети, не би ни стигнал цял месец".Чуйте повече от Хуан Естебан Юпанкив интервюто на Мартин Николов. Преводът е на Таня Юпанки.


Националният археологически музей с институт към БАН е домакин на

Националният археологически музей с институт към БАН е домакин на ...

......... и управителите обръщат особено внимание върху тези прояви. Не върху театъра, не върху музикалните изпълнения. Не че и за там не се дават пари, но както казват още в древността, много малко хора се интересуват от тях. Това е за елита, за по-просветените. Масата иска екшън." Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Едни от най-добрите камерни музиканти на нашето време с безплатен

Едни от най-добрите камерни музиканти на нашето време с безплатен ...

......... Бетинели в Милано. Изявява се като солист и камерен музикант в най-известните концертни зали и фестивали в Европа, Америка, Австралия, Япония и Китай. Бруно Канино е част от клавирно дуо с Антонио Балиста в продължение на няколко десетилетия и член на "Триа ди Милано" от 40 години. Участва в п


Деца от различни етноси и социални групи ще представят своите

Деца от различни етноси и социални групи ще представят своите ...

......... инициаторите от Артцентър "Карнолски". "Различни, но заедно" е под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова и се oсъществява с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Столичната община, Синдиката на българските учители, Регионалния инспекторат по образованието - София, Дирекцията "Образование" към Столичната община, община "Оборище" и Българския младежки Червен кръст.


На 24 април  арт галерия  “Нюанс”  представя живописната  изложба на

На 24 април  арт галерия  “Нюанс”  представя живописната  изложба на ...

......... за Живопис на Фондация  “ Св.Св. Кирил и Методий “ ,2005г. – Награда за Живопис – Едногодишна стипендия, Конкурс на Globul – Галерия на българските таланти,2002г. – Награда от конкурс за Живопис на Фондация  “ Райна Кабаиванска “ .Има няколко самостоятелни изложби и множество участия в общи  изложби и пленери.


 Днес от 19:00 ч. в Националния дворец на културата ще

 Днес от 19:00 ч. в Националния дворец на културата ще ...

......... на зрителите в необичайно „хореографско дишане“. Театър Класиката "Хамлет" по Уилям Шекспир ще се играе на сцената на Народен театър "Иван Вазов" от 19:00 часа. Постановката е на Явор Гърдев, а в нея ще видим редица талантливи актьори като Aлександър Узунов, Иван Юруков, Леонид Йовчев, Мариус Куркински и Ованес Торосян.


Певецът Мирян Костадинов-Miry е изпълнител на рядко използваната у нас

Певецът Мирян Костадинов-Miry е изпълнител на рядко използваната у нас ...

......... е изключително тънка. Въпрос на малко повече ритмика е и идеята на spoken word е да бъде малко по-сериозна, носи повече драматизъм в гласа и добро изговаряне на думите, за да се достигне смисълът им. Докато в рапа не се набляга на правилното изговаряне“. Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


Дебютният роман на Владимир Набоков „Машенка“ за първи път излиза

Дебютният роман на Владимир Набоков „Машенка“ за първи път излиза ...

......... единствено спомена за своята голяма любов. Наистина е много изненадващо за хората, които очакват от него любовни фантазии, е изключително различно това, че се наблюдава нежност и носталгия. Това е роман за голямата любов. Определено смятам, че почитателите на Набоков ще бъдат изключително впечатлени“. Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


Следобед в Добрич от 17.30 часа ще има и една

Следобед в Добрич от 17.30 часа ще има и една ...

......... Джанел Кемал е „Читател на годината“ до 14 години. Кирил Колев на 69 години, бивш машинен инженер, бе обявен за „Читател на годината“ за възрастни. Той призна, че не е водил статистика на прочетените книги през миналата година, но сигурно, по думите му, са над 200. Репортаж на Петранка Божкова.


Доста богата културна програма ще представи община Благоевград в дните

Доста богата културна програма ще представи община Благоевград в дните ...

......... от най-интересните събития е театралният фестивал „Тара-ра бумбия“. На пресконференция в общината днес пред журналистите бе представена програмата на фестивала, който за поредна година ще ни убеди, че „театърът не е забавление, а е като дом“, както казваше Крикор Азарян. Подробностите можете да чуете в репортажа на Иван Лазов в звуковия файл.


Повече от 8000 души гледаха концерта на Хиподил, Ревю, Нова генерация

Повече от 8000 души гледаха концерта на Хиподил, Ревю, Нова генерация ...

......... част от “Хиподил”. Легендарните групи с култов статус, основоположници на българският ню уейв и пънк рок и създатели на ъндърграунд културата в края на 80-те и 90-те години на миналия век доказаха, че пънкът в България е жив, а и че има надежда с тези над 8000 души в залата!


Колкото и да се вайкаме, че новите поколения се интересуват

Колкото и да се вайкаме, че новите поколения се интересуват ...

......... маестро Найден Тодоров, с когото оперната дива има дългогодишно сътрудничество. Маестро Тодоров дирижира галаконцертите на майсторските класове на Райна Кабаиванска, както и грандиозните галаконцерти за нейния 80-и юбилей в Театро Реджо, Парма и НДК, София през 2014 г.В програмата са включени някои от най-обичаните арии и ансамбли в оперната история.


Изложбата „Не-места на утопията“ с куратор Юлиана Текова се открива

Изложбата „Не-места на утопията“ с куратор Юлиана Текова се открива ...

......... и създаване на раса от супер хора, обитаване на други планети и т. н., утопичните идеи винаги събуждат човешкото въображение. Утопията като че ли е по-скоро измерение в човешкото съзнание отколкото конкретно място.“ Това е първият кураторски проект на Юлиана Текова, която е завършила специалност Живопис в Националната художествена академия.


Световноизвестния режисьор Джеймс Камерън все още се надява да заснеме

Световноизвестния режисьор Джеймс Камерън все още се надява да заснеме ...

......... с герои и същества от четирите нови продукции са окачени по стените на студиата, но те не бяха показани на репортерите. През месец септември 2017 година се появиха съобщения, че Камерън е пристъпил към снимките на продължението на "Аватар". Излизането на втората част на лентата е предвидено за 2020 година.


Емблематичната за поколения българи певица - Силви Вартан, изнесе два

Емблематичната за поколения българи певица - Силви Вартан, изнесе два ...

......... Събитието в София е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г. Събраните средства от концерта ще бъдат инвестирани в подкрепа развитието на млади артисти и осигуряването достъпа им до творческите индустрии в рамките на предстоящия Международен фестивал на късометражно кино In The Palace Short Film Festival!


На 23 април отбелязваме Световния ден на книгата и авторското

На 23 април отбелязваме Световния ден на книгата и авторското ...

......... в инициативата. Това е огромно постижение, защото, ако с такива кампании не се насърчава ранното детското четене, нещата, които ние и книгоиздателите правим, са напълно безсмислени. А кои са любимите книги на Габриела Кожухарова и по какви други инициативи, свързани с четенето, работи в момента - чуйте в звуковия файл. 


Фотографията „Ранна Есен“, пейзаж от централния дял на Стара планина,

Фотографията „Ранна Есен“, пейзаж от централния дял на Стара планина, ...

......... това ще остане така и занапред.. Толкова красиви фотографии видях, че изобщо не съм очаквал, че ще бъде избран. В отворения конкурс, който спечелих аз, са били около 171 хиляди“, каза за фотографията си Веселин Атанасов.   В звуковия файл можете да чуете интервюто на Савелина Савова с Веселин Атанасова. 


Романът, спечелил „Ръкописът“ на БНТ – „Аз още броя дните“

Романът, спечелил „Ръкописът“ на БНТ – „Аз още броя дните“ ...

......... съдби. Всички водещи до най-важните въпроси. Кой запали тази война? И кой спечели от нея? Според автора всяка война започва от икономически интереси. По време на война изплува най-лошото у всеки. Въпрос на личен избор е дали ще станеш звяр, или ще останеш човек.Чуйте цялото интервю с Георги Бърдаров тук:


23 април, понеделник, 19.00 часа – Спектакъл

23 април, понеделник, 19.00 часа – Спектакъл "Джанки в Манхатън" ...

......... април, понеделник, 19.00 часа – Спектакъл "Джанки в Манхатън" на артиста от ДТ "Йордан Йовков", Добрич, Красимир Демиров, по творби на д-р Хасан Ефраимов. Билети – онлайн в мрежата на ticketsbg.com и на касите им във Варна. След моноспектакъла ще бъде представена новата книга на автора "Възкресение". Вход – свободен.


На 21 април, фолклорен Танцов Ансамбъл

На 21 април, фолклорен Танцов Ансамбъл "Жар" отбеляза своя осемдесети ...

......... район ”Триадица”, Народно читалище ”Д-р Петър Берон – 1926 г.”. Колективът е главен организатор на превърналите се в традиционни ежегодни благотворителни концерти ”Да победим злото с хорото”, подкрепящи различни каузи. Благодарим на всички вас, че ви има, че радвате всички нас с невероятния си професионализъм и усет към българското! Честито!


От 23 април „цветът” на световния социален плакат си дава

От 23 април „цветът” на световния социален плакат си дава ...

......... други. Специален гост на събитието е белгийският визуален артист Патрик Томбел, член на международното жури на триеналето в Монс и част от Фриско колектив, чиито фотографии със сцени от различни европейски столици са представени в кампанията. В звуковия файл можете да чуете интервюто на Веселина Миланова с проф. Божидар Йонов.


Jarboe (Джарбо), една от влиятелните имена в експерименталната музика, ще

Jarboe (Джарбо), една от влиятелните имена в експерименталната музика, ще ...

......... изпълнение на българския дроун/ембиънт проект Shrine. Билети са налични в системата на Epay на цена 24 лв. Въпреки че като група Swans все още не са били в София, основателят Майкъл Джира също има соло изява в София - през 2013 г. Музиката на Jarboe може да чуете в Spotify.


Творците от музикалните състави на Българското национално радио излязоха на

Творците от музикалните състави на Българското национално радио излязоха на ...

......... конкурси. Ръководството на Националната радиото е солидарно с протеста на творците. Генералният директор Александър Велев също подкрепи недоволните. "Заложихме увеличение с 20%, но не го получихме", сподели разочарован той. Намеренията на музикантите са в следващите дни да организират поредица от демонстрации пред Министерството на финансите, Министерския съвет и Народното събрание.


Емблематичната за поколения българи певица - Силви Вартан, изнесе два

Емблематичната за поколения българи певица - Силви Вартан, изнесе два ...

......... на Столична община за 2018 г. Събраните средства от концерта ще бъдат инвестирани в подкрепа развитието на млади артисти и осигуряването достъпа им до творческите индустрии в рамките на предстоящия Международен фестивал на късометражно кино In The Palace Short Film Festival! Очаквайте подробности за тазгодишното издание на събитието скоро.  


Най-великият английски художник Джоузеф Малърд Уйлям Търнър е роден на

Най-великият английски художник Джоузеф Малърд Уйлям Търнър е роден на ...

......... че има от любовницата си Сара Денби две дъщери. С напредване на възрастта си Търнър става по-ексцентричен. Баща му, който живее с него тридесет години, работи като негов асистент в ателието. Старият Търнър умира през 1829 г., което оставя дълбока следа върху художника и той изпада в дълбока депресия. /Марица.бг


Актрисата от САЩ Клеър Дейнс, позната с ролите си в

Актрисата от САЩ Клеър Дейнс, позната с ролите си в ...

......... е планирана и със съпруга й, 42-годишния британски актьор Хю Данси, са "работили известно време за бебе". Дейнс обаче е заявила, че ще запази до раждането тайната за пола на второто й отроче. Клеър Дейнс и Хю Данси сключиха брак през 2009 г. Двойката има 5-годишен син, Сайръс, припомня медията.


Вин Дизел ще заснеме четвърта част на филма „Трите хикса“,

Вин Дизел ще заснеме четвърта част на филма „Трите хикса“, ...

......... потенциала в китайския пазар. Последният филм за „Трите хикса' реализира приходи от $ 164 млн. само от китайския пазар. Очаква се снимките на новата лента да започнат до края на годината. Дизел ще съобрази графика със снимките на новата част на „Бързи и яростни“. Вече се пише сценария на филма.


Иън Сомърхолдър ще се снима в нов сериал за вампири,

Иън Сомърхолдър ще се снима в нов сериал за вампири, ...

......... снима в поредицата V-Wars. В новия сериал Сомърхолдър ще играе ролята на доктор Лутър Шон, който изведнъж се запознава с тайния свят на вампирите. Това става, след като негов приятел бива трансформиран във вампир и той трябва да го спре. На този етап от продукцията ще бъдат заснети 10 епизода.


Brit Floyd с най-великото шоу на Pink Floyd се завръщат

Brit Floyd с най-великото шоу на Pink Floyd се завръщат ...

......... мащаба и величието на последното турне на Pink Floyd от 1994 Division Bell - с изключително светлинно шоу, огромен кръгъл екран и невероятни сценични ефекти. Идеята на целия спектакъл е да се създаде атмосфера, максимално близка до тази на концерт на Pink Floyd на живо. Билетите вече са в продажба.


Суперзвездата Зейн Малик представи новия си сингъл “Let Me”. Музикални

Суперзвездата Зейн Малик представи новия си сингъл “Let Me”. Музикални ...

......... година Зейн се отдаде на страстта си към модата и създаде ексклузивни колекции за марките Versace и Giuseppe Zanotti. Успехите в модния бранш донесоха на Зейн наградата на списание GQ, които го отличиха в категорията "Най-стилен мъж" за 2017 година по време на традиционните им годишни награди "Мъж на годината".


Книга "По дирите на изчезналите софийски кръчми" разказва историята на

Книга "По дирите на изчезналите софийски кръчми" разказва историята на ...

......... тази книга е тръгнала именно от разговорите с приятели и това превръща творбата в един колективна "Много бих искала тази книга да бъде прочетена от младите хора. Ще започнат повече да ценят "своите места". Интересно е и да се проследи миналото на един град през призмата на заведенията", завърши писателката.