Затлъстяването е хронично метаболитно нарушение с изключително сериозни здравни последици,

Затлъстяването е хронично метаболитно нарушение с изключително сериозни здравни последици, ...

......... метаболитен синдром, повишена честота на сърдечно-съдовите заболявания, сънна апнея и други заболявания: Редукция на тютюнопушенето и употребата на алкохол, в никакъв случай да не се прегладнява защото това води до унищожаване на по-голямо количество храна след това. И не на последно място като съвет - движение и повече усмивки.  


Ако преди да приготвите пиле, предпочитате да го изплакнете с

Ако преди да приготвите пиле, предпочитате да го изплакнете с ...

......... това е много лоша идея. Те съветват никога да не се измива месото изобщо. В САЩ и Канада от няколко години върви информационна кампания, в която хората са призовани да се откажат от тази практика, но засега няма особен успех. Защо не трябва да се мие пилешкото с течаща вода четете в най-полезния сайт Zdrave.to.


Лекари са направили неочаквано откритие за витамините и влиянието им върху

Лекари са направили неочаквано откритие за витамините и влиянието им върху ...

......... американските кардиолози са извършили широкомащабни изследвания, при които се е разкрило влияние на повечето витамини върху човешкото тяло. Анализът на таблетките с комбинирани витамини на пазара позволило на медиците да заключат, как витамините В, С и D, съдържащи се в повечето хранителни добавки, влияят на организма ни.Какво е заключението на експертите четете в най-полезния сайт Zdrave.to.


В разгара на лятото лекарските кабинети са пълни заради летните

В разгара на лятото лекарските кабинети са пълни заради летните ...

......... се да са с висока температура до 39-40 градуса. В разгара на лятото във Варна и Бургас откриват допълнителни медицински пунктове. Само във Варна те са над 30. Като цяло морските ни курорти са с подсилени лекарски екипи до края на сезона. Бумът на летните вируси се очаква през август.


Четирима пловдивчани с ХИВ са диагностицирани по време на скринингова

Четирима пловдивчани с ХИВ са диагностицирани по време на скринингова ...

......... със сифилис са мъже, които правят секс с мъже. Всички пациенти с положителни тестове за ХИВ, хепатит В и С и сифилис са били насочени към специализираните здравни заведения, ангажирани с лечението им. На всички пациенти с положителни резултати за хепатит В и С е предложена подкрепа от хепатитен консултант.


В разгара на лятото лекарските кабинети са пълни. А причината

В разгара на лятото лекарските кабинети са пълни. А причината ...

......... е кръвното", обяснява Георги Димов от „Света Клементина". Под зоркия му поглед плажуващите са спокойни, че има кой да им помогне при нужда. Морските ни курорти са с подсилени лекарски екипи до края на сезона, а през авryст - в сезона на отпуските се очаква бум на летните вируси.  Американски учени от болничното заведение

Американски учени от болничното заведение "Нортуел хелт" в град Хънтингтън, ...

......... с участието над 750 хиляди жени. Лекарите се интересували колко често те прибягвали до употребата на аспирин и на нестероидни противовъзпалителни препарати като имубопрофен и напроксен. Учените успели да изяснят, че употребата на аспирин в малки количества снижава риска от заболяване на яйчниците от рак с 10 процента, уточнява БТА.


Лютеницата, която се предлага в яслите, детските градини, училищните столове

Лютеницата, която се предлага в яслите, детските градини, училищните столове ...

......... Забранява се и продажбата на храни с ароматизанти в бюфетите. Чаят в детските градини и ясли, училищните столове и бюфети пък вече трябва да бъде без оцветители, консерванти и ароматизатори. Те не бива да съдържат кофеин и танин. Хлябът, рибата и семото трябва да отговарят на наредбата за здравословно хранене.


Американски учени от болничното заведение "Нортуел хелт" в град Хънтингтън,

Американски учени от болничното заведение "Нортуел хелт" в град Хънтингтън, ...

......... риска от заболяване на яйчниците от рак с 10 процента, уточнява БТА. "Резултатите от нашата работа потвърждават, че аспиринът може да съкрати риска от рак на яйчниците, но преди да препоръчаме ежедневната му употреба, е необходимо да проведем още редица изследвания", заяви една от авторките на научната разработка Шели Туорогър.


Ще спрете да купувате тази напитка, когато прочетете това. Всички

Ще спрете да купувате тази напитка, когато прочетете това. Всички ...

......... навлиза в кръвния поток, което увеличава кръвното налягане. След четирийсет и пет минути  започвате да произвеждате допамин и пулсът ви се ускорява. Като се вземат предвид тези ефекти, може да се заключи, че приемането на напитката в излишък, може да доведе до спиране на сърдечната дейност, което е изключително опасно.  


Искате ли да промените живота си? Променете външния си вид! Боядисването на

Искате ли да промените живота си? Променете външния си вид! Боядисването на ...

......... радикално не само образа, но и мнението на другите за вас. Не всяко момиче обаче ще се съгласи да се боядиса: дори и с висококачествена боя в скъп салон, косата може да се превърне в слама ... Как можете да изсветлите косата си без да ползвате боя, четете в zdrave.toЖелатинът има положителен ефект  върху протеиновия и аминокиселинен метаболизъм на кожата,

Желатинът има положителен ефект  върху протеиновия и аминокиселинен метаболизъм на кожата, ...

......... метаболизъм на кожата, подобрявайки неговото състояние. Желатинът изглажда фините бръчки, омекотява и избелва кожата, подобрява кръвообращението. Пригответе този желатинов крем за бръчки.  Действието му е подобно на работата на маските за опъване на лицето. Ще бъдете изненадани от ефекта, който ще се забележи почти веднага. Как да си приготвите чудотворния желатинов крем, четете в zdrave.to


Желязото е едно от най-важните хранителни вещества във вашата диета,

Желязото е едно от най-важните хранителни вещества във вашата диета, ...

......... приемат най-малко 18 милиграма на ден желязо (27 милиграма, ако сте бременна), докато мъжете могат да се придържат към 8 милиграма. Можете лесно да покриете тези дози като консумирате стриди, говеждо месо, риба и пиле.Наред с това яжте и храни, богати на витамин С, за да увеличите усвояването на желязото.


В разгара на лятото лекарските кабинети са пълни. А причината

В разгара на лятото лекарските кабинети са пълни. А причината ...

......... да се заразим със салмонела, без да разберем. Повечето летни инфекции минават за 5-7 дни, но някои от по-упоритите могат да продължат и 10 дни. Заради висока температура до 39-40 градуса. В разгара на лятото във Варна и Бургас откриват допълнителни медицински пунктове. Само във Варна те са над 30.


В разгара на лятото лекарските кабинети са пълни. А причината

В разгара на лятото лекарските кабинети са пълни. А причината ...

......... която е престояла на топло, на слънце, от недостатъчно добре измити ръце на продавачите в магазина или на консумиращия”, обясни д-р Баева. Около 90% от заболяванията при децата са от бактерии. Това са инфекциите на мръсните ръце, затова ръцете трябва да се мият минимум 20 секунди. Пациентите знаят и се пазят.


В експеримента, 30 доброволци са преминали MRI, след което са

В експеримента, 30 доброволци са преминали MRI, след което са ...

......... доброволци са преминали MRI, след което са ги разделяли на две групи. Представители на първата група били помолени да вържат вратовръзките в състояние на лек дискомфорт, представители на втората група не връзвали вратовръзки. Какво е установил експеримента и до какви здравословни проблеми може да доведе носенето на вратовръзка, четете в zdrave.toРоза е баба на две момченца - Дани на 6

Роза е баба на две момченца - Дани на 6 ...

......... тази комисия”.Защо лекарската комисия върнала Васко, от ТЕЛК Перник отказаха коментар. Докато председателят им бил в болнични, не желаели да разговорят с нас. От Здравното министерство, потвърдиха, че ТЕЛК няма право да задължава пациента при кой специалист да се яви. Докато тече спора обаче, срокът за явяване пред комисията изтекъл.


В разгара на лятото лекарските кабинети са пълни. А причината

В разгара на лятото лекарските кабинети са пълни. А причината ...

......... прилошало, паднало му е кръвното”, обяснява Георги Димов от „Света Клементина”.Под зоркия му поглед плажуващите са спокойни, че има кой да им помогне при нужда. Морските ни курорти са с подсилени лекарски екипи до края на сезона, а през август – в сезона на отпуските се очаква бум на летните вируси.


Чаят е сред най-популярните напитки в световен мащаб наред с

Чаят е сред най-популярните напитки в световен мащаб наред с ...

......... в тях.Ползите от черния чай включват голямо количество антиоксиданти, флавоноиди, полифеноли, които понижават холестерола, сърдечносъдовия риск, риска от рак.Зелен чайЗеленият чай е невероятно богат на антиоксиданти, наречени катехини. Те намаляват риска от сърдечносъдови заболявания, рак, диабет, затлъстяване, хормонални проблеми.Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bgПо публикацията работи: Михаела Лазарова


Много хора са изправени пред проблема с тежкото потене в

Много хора са изправени пред проблема с тежкото потене в ...

......... дни. Възможно е обаче да се преборим срещу това. За хората с този проблем, публикуваме шест съвета, които могат да ви спасят от дискомфорта.  1) ДиетаПо-добре е да се намали нивото на консумация на кофеин и подправки, тъй като те активират невротрансмитерите, стимулиращи потните жлези.  Кои са останалите 5 съвета, четете в zdrave.to


Бъдете честни: колко често обръщате внимание на здравето на очите

Бъдете честни: колко често обръщате внимание на здравето на очите ...

......... или дразненето е основният виновник за сърбеж, парене и болка. Това е състояние, наречено блефарит, причинено от бактерии или микроскопични акари, които живеят в клепачите.  Можете също така да имате "слънчево изгаряне" на окото, състояние, наречено фотокератит, от излагане на ултравиолетови лъчи на слънце или изкуствени източници на светлина като солариуми.


„Загрижени сме за съдбата на общинската ни болница МБАЛ

„Загрижени сме за съдбата на общинската ни болница МБАЛ "Д-р ...

......... Ето, виждате до къде води това“, заяви тя. "Акушеро-генекологичното отделение в Карлово трябваше, дори при загуба, да бъде защитено от държавата. Защото целият регион има нужда от това отделение. Точно изпълнителната власт е отговорна за това. Парите на гражданите не отиват в НЗОК, а в НАП, финансово министерство“, уточни Клисарова.


Екипът на Фондация "Нана Гладуиш - Една от 8" със

Екипът на Фондация "Нана Гладуиш - Една от 8" със ...

......... 20 до 65 години, които не са диагностицирани с рак на гърдата и не са бременни, уточняват организаторите. Здравната кампания е част от проекта "Сърдечни приятелки", която помага на жените, сблъскали се с диагнозата рак на гърдата. В продължение на шест месеца подвижният кабинет ще обиколи 25 града на страната.


Екипът на Фондация "Нана Гладуиш - Една от 8" със

Екипът на Фондация "Нана Гладуиш - Една от 8" със ...

......... 20 до 65 години, които не са диагностицирани с рак на гърдата и не са бременни, уточняват организаторите. Здравната кампания е част от проекта "Сърдечни приятелки", която помага на жените, сблъскали се с диагнозата рак на гърдата. В продължение на шест месеца подвижният кабинет ще обиколи 25 града на страната.


Специалистът, извършил няколко операции с модерна апаратура, която няма аналог

Специалистът, извършил няколко операции с модерна апаратура, която няма аналог ...

......... - антенатална диагностика. Член е на Европейската асоциация по урогинекология. В какво се изразява новата оперативна методика? Какви са нейните предимства пред останалите хирургични операции? Какъв е ефектът от плазмения лазер, използващ хелий, специално за в. “Доктор” разказва доц. д-р Георги Хубчев. Интервюто с д-р Георги Хубчев четете на Zdrave.to 


В много случаи дисковата херния не безпокои човека, дори се

В много случаи дисковата херния не безпокои човека, дори се ...

......... дисковата херния може да се превърне в много сериозен проблем, предизвиквайки необратими увреждания на нервните структури, усещане за слабост в крайниците, нарушение на работата на тазовите органи и дори да доведе до парализа.  Какви са симптомите на дисковата херния, кои са опасните и какво лечение имат четете на Zdrave.to   


Реформата в ТЕЛК може да ощети хиляди пациенти със срочни

Реформата в ТЕЛК може да ощети хиляди пациенти със срочни ...

......... процентът може да бъде занижен. При определянето на ТЕЛК останалите заболявания ще оказват значение само, ако са тежки. И то само в случай че основното води до поне 80% увреждане. Данните на Съюза на слепите в България сочат, че засегнати от промените ще бъдат между 80 и 100 хиляди души.


Бирата и виното са полезни за мъжете, които искат да

Бирата и виното са полезни за мъжете, които искат да ...

......... вино седмично, или няколко малки бири. То обаче може да е голяма утеха за мъжете с репродуктивни проблеми, на които обикновено забраняват всякакъв алкохол. Допустимото количество алкохол е четири до седем единици седмично. Една алкохолна единица в Италия е 12,5 гр. Това са четири до седем бири от 330 мл.


Бирата и виното са полезни за мъжете, които искат да

Бирата и виното са полезни за мъжете, които искат да ...

......... седмично, или няколко малки бири. То обаче може да е голяма утеха за мъжете с репродуктивни проблеми, на които обикновено забраняват всякакъв алкохол. Допустимото количество алкохол е четири до седем единици седмично. Една алкохолна единица в Италия е 12,5 гр. Това са четири до седем бири от 330 мл.  


Мокрите бански костюми са като магнит за вредни организми и причиняват

Мокрите бански костюми са като магнит за вредни организми и причиняват ...

......... и тъмни зони като бански костюми и такива за упражнения. Жените с по-слаба имунна система, тези с диабет или тези, които приемат определени лекарства почти сигурно ще получат инфекция, ако седят в мокър бански костюм.Кои са трите причини, поради които не трябва да седите в мокър бански костюм, четете в zdrave.to


Журналисти публикуваха фалшиви резултати от изследване върху рака в научно

Журналисти публикуваха фалшиви резултати от изследване върху рака в научно ...

......... и публикувани на 24 април". Публикацията била изтеглена, след като ръководителите на списанието били предупредени. В нея се казва, че учени сравнили ефекта от химиотерапия с този от капсули прополис. Всъщност в заключенията в псевдонаучната статия се споменава и съвсем различна тема - за ефекта от масажите при тромбоемболия.  


Щитовидната жлеза се намира в областта на шията, над адамовата

Щитовидната жлеза се намира в областта на шията, над адамовата ...

......... хората имат нарушени функции на щитовидната си жлеза, като жените страдат доста по-често, в сравнение с мъжете. При жените над 35 години шансовете щитовидната жлеза да заболее са с 30 на 100 по-високи от обикновено.Каква е изключително лесната рецепта, която ще ви излекува само за 2 месеца, четете в zdrave.to


Почти единодушно депутатите избраха д-р Дечо Дечев за управител на

Почти единодушно депутатите избраха д-р Дечо Дечев за управител на ...

......... Почти единодушно депутатите избраха д-р Дечо Дечев за управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), съобщи bTV. "За" кандидатурата му гласуваха 124 депутати, нямаше "против", а само един глас "въздържал се". ; До избора на нов шеф на касата се стигна, след като парламентът освободи предсрочно д-р Камен Плочев от поста.


Учени от Калифорнийския университет в Сан Диего направили изследване и установили,

Учени от Калифорнийския университет в Сан Диего направили изследване и установили, ...

......... Учени от Калифорнийския университет в Сан Диего направили изследване и установили, че високите нива на протеин винкулин, които участват във формирането между клетки и извънклетъчна матрица може да  предотвратят стареенето на сърцето. Kaкво е представлявало изследването и как можем да удължим живота си с младо сърце, четете в zdrave.to


Изследовател от университета в Лестър - Луси Невил разбра защо

Изследовател от университета в Лестър - Луси Невил разбра защо ...

......... от университета в Лестър - Луси Невил разбра защо мъжкoто гей порно е толкова популярно сред жените. Тя откри две обяснения за това, като и двете са свързани с работата на женския мозък. Какви са причините жените да се възбуждат от гейовете и за какво е полезно това порно, четете в zdrave.to


Младежи от Български младежки червен кръст информираха асеновградчани как да

Младежи от Български младежки червен кръст информираха асеновградчани как да ...

......... основа на него са разработени правилници и инструкции за защита на цивилното население, материалните и културни ценности. Разпоредени са и задълженията на въоръжените сили и на държавните служби. „Гражданска защита“ е съществувала под различни форми и наименования през периода 1936 г. – 2011 г. Празникът се отбелязва от 1993 г.


Знаете ли, че след 25-годишна възраст започваме да губим от

Знаете ли, че след 25-годишна възраст започваме да губим от ...

......... не пропускайте да се порадвате на слънцето. Когато се излагаме на неговите лъчи, естествената светлина позволява на тялото ви да произвежда витамин D. Този така важен витамин, повишава нивата на протеин в мозъка, който стимулира растежа на нови нерви и синапси. Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bgАвтор: Михаела Лазарова


Бъдете честни: колко често обръщате внимание на здравето на очите

Бъдете честни: колко често обръщате внимание на здравето на очите ...

......... или дразненето е основният виновник за сърбеж, парене и болка. Това е състояние, наречено блефарит, причинено от бактерии или микроскопични акари, които живеят в клепачите.  Можете също така да имате "слънчево изгаряне" на окото, състояние, наречено фотокератит, от излагане на ултравиолетови лъчи на слънце или изкуствени източници на светлина като солариуми.


Тази година по нищо не е по-различна от другите, но

Тази година по нищо не е по-различна от другите, но ...

......... каза д-р Атанас Мангъров.  Специалистът изреди и най-честите симптоми: висока температура, повръщане, диария.  Трябва да внимаваме и когато си купуваме храна от външни обекти и да обръщаме внимание на човека, който я продава - да си мие ръцете, да избягваме храненето на места със съмнителна хигиена, посъветва още д-р Мангъров.


Днес има хиляди продукти, които се обработват и съдържат химикали,

Днес има хиляди продукти, които се обработват и съдържат химикали, ...

......... газирано.Например:  когато ние ядем салата, ние можем да я смелим за максимум два часа, докато бургера е до три дни вътре в нас и в края на краищата, оставя остатъци, които не могат да бъдат напълно почистени. Koя е най-опасната напитка и какво причинява тя на организма ни, четете в zdrave.to


Американските учени са установили защо на хората им е толкова

Американските учени са установили защо на хората им е толкова ...

......... а други не са. По този начин става възможно да се предотврати затлъстяването още в ранна детска възраст. „Ако можем да разберем още повече за реакцията на мозъка към храната, то ние ще бъдем в състояние дори да променим тази реакция и съответно хранителните навици“, пише още в научната публикация.


"Тази година по нищо не е по-различна от другите, но

"Тази година по нищо не е по-различна от другите, но ...

......... Специалистът изреди и най-честите симптоми: Висока температура, повръщане, диария. "Трябва да внимаваме и когато си купуваме храна от външни обекти и да обръщаме внимание на човека, който я продава - да си мие ръцете, да избягваме храненето на места със съмнителна хигиена", посъветва още д-р Мангъров.По публикацията работи: Златко Желев


Повечето жени знаят какво е чувството да гледат нервно календара,

Повечето жени знаят какво е чувството да гледат нервно календара, ...

......... естрогена, който се произвежда по време на овулация. При някои жени дори има болки по време на овулация. 3. Кога трябва да посетите лекар, когато става дума за кървене между менструациите? Всяко кървене извън менструацията може да бъде признак за проблем.  Кървенето по време на овулация е нормално. Не означава, че имате проблем. 


Микоплазма гениталиум е инфекция, която се предава по полов път.

Микоплазма гениталиум е инфекция, която се предава по полов път. ...

......... антибиотици.  Какво точно представлява микоплазма гениталиум? Така, микоплазма гениталиум не е особено нова инфекция. Тя е открита за първи път през 80-те години.  При жените, обикновено няма симптоми. Когато има симптоми, те са тазова болка и кървене след полов акт. В крайна сметка причинява инфекции на шийката на матката и на целия таз. 


Йорданка Пейкова е психолог, психотерапевт, магистър по консултативна психология. Практикува

Йорданка Пейкова е психолог, психотерапевт, магистър по консултативна психология. Практикува ...

......... че след прочитането на интервюто повечето от читатели ви ще има какво да си “вземат” от него и ще открият нови и интересни насоки за размисъл във връзка със своите търсения и нужди. Какви явления са психосоматиката и соматизацията четете в цялото интервю с психологът Йорданка Пейкова на Zdrave.to   


Знаете ли, че при много жени, както и при мъжете

Знаете ли, че при много жени, както и при мъжете ...

......... на здравето в два по-специални “златни отрязъци” от време. Разумната помощ за тялото в точните периоди от деня ще помогне за укрепване на здравето и удължаване на живота през следващите 10 години. Конкретните методи в определени моменти, които ще ни помогнат да съхраним и поддържаме здравето си четете на Zdrave.to


Началникът на Клиника по гнойно-септична хирургия към УМБАЛСМ "Пирогов" гостува

Началникът на Клиника по гнойно-септична хирургия към УМБАЛСМ "Пирогов" гостува ...

......... до диабетни гангрени. Републиканският консултант по гнойно-септична хирургия ще проведе прегледи в Русе на 03.08.2018 г. (петък). Прегледите са платени, а записването става предварително на регистратурата на ДКЦ - 2 с адрес гр. Русе, ж.к. "Здравец-Изток", ул. Рига щ 35. или на телефони 082 502 430 или 0884 517 551.


Стволовите клетки се изучават много активно от учените и се

Стволовите клетки се изучават много активно от учените и се ...

......... А също и за подмладяващи процедури. Около тях обаче се вдига много шум, витаят митове и заблуди. Какво всъщност реално представляват те? Обяснението на проф. Сергей Кисельов - ръководител на лабораторията по епигенетика в Института по генетика към Руската академия на науките, доктор на биологическите науки четете на Zdrave.to   


Всеки ден чуваме хора, които казват, че ще започнат да

Всеки ден чуваме хора, които казват, че ще започнат да ...

......... и да останете фокусирани. Започнете постепенно и останете верни на целта. Така ще започнете да усещате промяната бързо и ще започнете да мислите в перспектива. За да направите промяната по-лесна си изгответе реалистичен план, вместо да търсите драстична промяна. Предлагаме ви няколко съвета, с които да започнете: Хранете се с добри/качествени мазнини


Живеем в свят, в който изкуственото преобладава. Онова, което консумираме

Живеем в свят, в който изкуственото преобладава. Онова, което консумираме ...

......... че ни бърка в джоба, често ни бърка и в здравето! Днес обръщаме специално внимание на замразените храни. Доколко съхраняваме и ползите от продуктите, когато ги замразяваме – ще откриете в следващите редове. Кои храни вредят на здравето, когато се замразят и кои са подходящи за замразяване четете на Zdrave.to 


Едва 50% от клетките в човешкото тяло наистина са човешки.

Едва 50% от клетките в човешкото тяло наистина са човешки. ...

......... по тялото или в него.Голяма част от тях са или безвредни или дори полезни за организма.Според нови изследвания, в опитите си да се справим с вредните бактерии, убиваме и прекалено много от добрите бактерии, което вреди на здравето ни.Гледайте целия репортаж в Bloomberg TV BulgariaПо публикацията работи: Екип на Bloomberg


Испански учени предупредиха за опасностите от късната вечеря - ако

Испански учени предупредиха за опасностите от късната вечеря - ако ...

......... режим на хранене и сън, като интервалът между двата процеса бил достатъчно отдалечен във времето. Учените често обясняват възникването на рака на гърдата и простатата с активността на хормоните, чиито колебания зависят от денонощните ритми на организма. А късното хранене една от причините, нарушаваща циркадните ритми и водеща до рак.


Британски учен направи много любопитно твърдение за редовната мастурбацията и

Британски учен направи много любопитно твърдение за редовната мастурбацията и ...

......... учен направи много любопитно твърдение за редовната мастурбацията и това как влияе тя на организма ни. Експертът, на име Шон Стивънсън", е автор на книги за почивката и съня. Стивънсън твърди, че редовното самозадоволяване активира "хормонален коктейл". Какво е действието на този "хормонален коктейл" върху организма ни четете на Zdrave.to


Водата е жизненоважна течност, без която не можем. Затова нейната

Водата е жизненоважна течност, без която не можем. Затова нейната ...

......... разграждането на храната в организма. Топлата вода стимулира циркулацията, помага за отслабване и допринася за изхвърляне на токсините чрез изпотяване. Освен всичко, тя намалява болките в мускулите и стомаха. Малък трик, който може да приложите, е да добавите парче лимон, което ще допринесе за по-добър вкус и ще набави витамин C.


Учени из Колумбийския университет установиха, че технологията за генетично редактиране

Учени из Колумбийския университет установиха, че технологията за генетично редактиране ...

......... на онкология СRISPR/Cas9 може да провокира нарушаване на жизнения цикъл на стволовите клетки и гибелта на целия организъм. Учените смятат, че генната терапия не може да бъде инструмент за масово лечение и трябва да се прилага след внимателен подбор и пълен анализ на генетичен материал на пациентите. Превод: БЛИЦ  


Единствената у нас Банка за майчина кърма не функционира с месеци заради

Единствената у нас Банка за майчина кърма не функционира с месеци заради ...

......... зданието не е ремонтирано основно от повече от 40 години. В момента родителите, нуждаещи се от кърма за децата си, нямат алтернатива, освен да купуват готови формули. Проблемът обаче е, че е налице и онлайн търговия на кърма между майки, която е изключително опасна. До какви страшни последици може да доведе тази опасна практика четете на Zdrave.to  


Мантрата, че закуската е най-важното хранене (и никога не трябва

Мантрата, че закуската е най-важното хранене (и никога не трябва ...

......... органът в тялото, който има нужда от най-много енергия, за да функционира. Със сигурност сме усещали как умствената дейност може да ни накара да озвереем от глад. А ако не сме задоволили този глад още след ставане, нека не се чудим после защо работата не ни спори и защо сякаш сме оглупели.


Микоплазма гениталиум е инфекция, която се предава по полов път.

Микоплазма гениталиум е инфекция, която се предава по полов път. ...

......... антибиотици.  Какво точно представлява микоплазма гениталиум? Така, микоплазма гениталиум не е особено нова инфекция. Тя е открита за първи път през 80-те години.  При жените, обикновено няма симптоми. Когато има симптоми, те са тазова болка и кървене след полов акт. В крайна сметка причинява инфекции на шийката на матката и на целия таз. 


Водата е жизненоважна течност, без която не можем. Затова нейната

Водата е жизненоважна течност, без която не можем. Затова нейната ...

......... замислят за това, че не консумират необходимото количество вода, особено през лятото.  Различни специалисти и експерти препоръчват да се пие по 2-3 литра вода на ден, както и 1 чаша преди лягане. Какво ще се случи с тялото ни, ако пием по една чаша вода преди лягане четете на Zdrave.to


През 2013 г. Американският колеж по кардиология, Сърдечната асоциация и

През 2013 г. Американският колеж по кардиология, Сърдечната асоциация и ...

......... ще сте гладни заради повишената кръвна захар. 10. Смути Няма нищо лошо в това да пиете смути за закуска, стига да е правилно приготвено и балансирано. Няколко съвета: Не добавяйте подсладител в смутито, но добавяйте мазнина като авокадо или кисело мляко. Сложете плод и някаква течна основа и сте готови!


Австралийски специалисти оповестиха, че разработили кръвен тест за откриване на

Австралийски специалисти оповестиха, че разработили кръвен тест за откриване на ...

......... добро здраве. Тестът позволил да се открие меланом в ранен стадий в 79 на сто от случаите. "Изследвахме 1627 вида антитела, за да идентифицираме комбинацията от 10 антитела, които са най-добрите индикатори за наличие на меланом у засегнатите от болестта пациенти в сравнение с доброволците в добро здраве", отбелязаха учените.


 Халюциногените са естествени и синтетични вещества, които въздействат по такъв

 Халюциногените са естествени и синтетични вещества, които въздействат по такъв ...

......... най-популярните естествени източника на халюциногени – гъбите psylocibes и кактусът пейот. Други източици на халюциногени са индийското орехче, кожните жлези на някои жаби и др. Добре известен е и полусинтетичният диетиламид на лизергиновата киселина, подвизаващ се под простичкото название LSD. Прочети повече какви опасности крият в Puls.bg По публикацията работи: Eкип на Puls.bg


Медиците всяка следваща година излизат не само с усъвършенствани лекарства

Медиците всяка следваща година излизат не само с усъвършенствани лекарства ...

......... но не я ползвайте повече от 20 минути.Все пак най-важният момент за здравето е вечерното миене. И то трябва да се прави винаги със старанието на дебютант. За да се ограничи до минимум враждебното население от микроби в устата преди лягане. Остане ли, цяла нощ ще върши пъкленото си дело.


Според изследователите от университета "Йейл" (The Yale University) този тест

Според изследователите от университета "Йейл" (The Yale University) този тест ...

......... твърди още, че младите и хората на средна възраст смятат, че са здрави, но това невинаги е така. Благодарение на теста могат да се открият индивидуалните рисковете за здравето преди те да са се превърнали в сериозни проблеми. Вижте какво още изследва този тест в Puls.bgПо публикацията работи: Eкип на Puls.bg


Д-р Елена Георгиева е педиатър и специалист пулмолог. Започва медицинската

Д-р Елена Георгиева е педиатър и специалист пулмолог. Започва медицинската ...

......... от формите на астмата има само нощна кашлица или при физическо усилие. Астматичните пристъпи се развиват без висока температура. Ако вентолинът, който е бронходилататор, помогне пристъпът да бъде преодолян, сме  наясно, че става дума за астма, а не за банален бронхит.  Цялото интервю с д-р Елена Георгиева четете на Zdrave.to 


Комисия към Общинския съвет в Стара Загора одобри 25 двойки,

Комисия към Общинския съвет в Стара Загора одобри 25 двойки, ...

......... репродукция със средства, предвидени в общинския бюджет, един път годишно в рамките на текущата година, при условие, че не са одобрени за финансово подпомагане от други фондове за същия период и за същата процедура. На предстоящата сесия, съветниците трябва да приемат решението на Комисията, внесено от председателя й Тунджай Йозтюрк.


Д-р Веселин Милков е специалист по вътрешни болести и бъбречни

Д-р Веселин Милков е специалист по вътрешни болести и бъбречни ...

......... се изразява профилактиката на хроничната бъбречна недостатъчност? Защо е важно ранното откриване и контролиране на хипертонията? Какво не достига в общуването между лекар и пациент? Защо е полезно конвенционалната и комплементарната медицина да работят заедно? Oтговор на тези и още въпроси вижте в интервюто с д-р Веселин Милков на Zdrave.to


Откъде се взема излишната течност в тялото ни и как

Откъде се взема излишната течност в тялото ни и как ...

......... се събира течност, кръвта застоява и се появява оток. По принцип подобни отоци възникват в областта на ръцете и краката, тъй като там кръвотокът не е така интензивен както в останалите части на тялото. Кои са признаците за наличието на отоци и как да ги спрем ефективно четете на Zdrave.to 


Зумбата е групова кардио (аеробна) тренировка, която се основава на танци. Зумбата

Зумбата е групова кардио (аеробна) тренировка, която се основава на танци. Зумбата ...

......... удари. Зумбата набра огромна популярност през последните години и продължава да става все по-популярна. Това е една чудесна тренировка, защото едновременно е кардио тренировка, стяга мускулите на цялото тяло и ви зарежда с енергия. Във видеоклипа ще видите една тренировка за начинаещи, която със сигурност е по възможностите ви.  You tube


В поредната статия, изготвена от репродуктивните специалисти от Медицински комплекс

В поредната статия, изготвена от репродуктивните специалисти от Медицински комплекс ...

......... които скоро ще ви представим, за да знаете как науката дава още по-големи шансове на двойките, мечтаещи за свое дете. А междувременно можете да видите какъв е пътят към мечтаното бебе от гледната точка на специалистите, които застават до пациентите в борбата им за сбъдване на най-съкровената им мечта.