Здраве


Закуската е най-важното хранене за деня. Тя трябва да е

Закуската е най-важното хранене за деня. Тя трябва да е ...

... да се храните на малки порции през няколко часа. Така ще се предпазите от огладняване, още повече от рязко огладняване, което настъпва заради спадане на кръвната захар. Когато нивата на кръвната захар спаднат рязко, това автоматично ви кара да посегнете към нещо сладко, за да утолите този глад.По публикацията работи:


Заразеният с индийския вариант на COVID-19 мъж е бил ваксиниран

Заразеният с индийския вариант на COVID-19 мъж е бил ваксиниран ...

... са си поставили две дози, уточни той.По-рано зравният министър Кацаров заяви, че няма причина за паника и не се налага в региона да се вземат допълнителни мерки. Заради високия риск за общественото здраве обаче е недопустимо толкова дълго време след вземането на пробата да бъдат публично обявени резултатите от нея.


В България са пристигнали 12 000 дози от ваксината срещу

В България са пристигнали 12 000 дози от ваксината срещу ...

... към регионалните здравни инспекции в страната.Следващата доставка на ваксини срещу COVID-19 се очаква на 18 юни, от производителя "Модерна" - 37 200 дози.Близо 15 500 души са ваксинирани през последното денонощие, така броят на поставените дози у нас надхвърли 1,6 млн. Завършен ваксинационен курс имат малко над 713 хиляди души.  Във връзка с регистрирания случай на заразен мъж с „Делта“

Във връзка с регистрирания случай на заразен мъж с „Делта“ ...

... вариант, или т. нар. индийски вариант на коронавируса. МЗ възлага на НЦЗПБ да създаде такава процедура по набиране и анализ на пробите, която в най-кратки срокове да установява новите варианти на коронавирусната инфекция с цел превенция и защита на здравето на хората и предприемане на своевременни мерки в тази посока.


на Делта (индийски) вариант на COVID-19 у нас е обявен по-късно

на Делта (индийски) вариант на COVID-19 у нас е обявен по-късно ...

... т. нар. индийски вариант на коронавируса. След този казус здравното министерство възложи на НЦЗПБ да създаде процедура по набиране и анализ на пробите, която в най-кратки срокове да установява новите варианти на коронавирусната инфекция с цел превенция и защита на здравето на хората и предприемане на своевременни мерки в тази посока.


Последното експресно проучване на Евробарометър, проведено в края на май,

Последното експресно проучване на Евробарометър, проведено в края на май, ...

... бъдат ваксинирани до края на годината. Съществуват обаче значителни различия между държавите членки и в зависимост от възрастта на респондентите. Хората на възраст под 45 години се оказват сред по-колебливите. Средно 70 % мислят, че ЕС играе ключова роля за осигуряването на достъп до ваксини срещу COVID-19 в своята държава.Родилка и бебето ѝ починаха по време на секцио в благоевградската

Родилка и бебето ѝ починаха по време на секцио в благоевградската ...

... затруднения в дишането и починала по време на интубация. Това е попречило бебето да бъде изродено, обясни директорът на МБАЛ Благоевград д-р Огнян Митев. За изясняване на причините за смъртта на жената е назначена вътрешна проверка, чакат се и резултатите от аутопсията.  Случаят се проверява и от Изпълнителна агенция "Медицински надзор".


Индийският вариант

Индийският вариант "Делта" на COVID-19 вече е доказан и у ...

... варианти с ускорено разпространение, променена вирулентност и имуногенност, които са с повишено значение за общественото здраве. Министерството на здравеопазването призовава гражданите да се ваксинират срещу COVID-19, защото ваксините са единственото средство за предпазване от вариантите на коронавируса. Колкото повече са ваксинираните хора, толкова по-малка е вероятността за следваща вълна в страната.


България ще получи дизайн на кампания за ваксинация срещу COVID-19

България ще получи дизайн на кампания за ваксинация срещу COVID-19 ...

... си. Но "когато науката позволи, ще можем да променим сертификата", каза тя. "Искам на всички да кажа - най-сигурният начин да се движим свободно е да се ваксинираме. Виждам, че у вас се правят усилия, съществува инфраструктура, която да позволи на всички желаещи да се имунизират", подчерта в заключение Стела Кириакиду.


Ако продължим със сегашния темп на ваксинация, след 2 месеца

Ако продължим със сегашния темп на ваксинация, след 2 месеца ...

... здравеопазването започва информационна кампания за ползата от ваксините, но тя е закъсняла: „Това е нещо, което трябваше да бъде направено още в началото на годината, за да има ефект сега. По този начин щяхме да избегнем недоверието във ваксините, митовете и лъжите, които се разпространяват сред хората“, категоричен бе той.


Министър Кацаров иска изясняване на всички факти и обстоятелства -

Министър Кацаров иска изясняване на всички факти и обстоятелства - ...

... да не се колебаем, а да ускорим ваксинацията. Опасността от нова вълна не е отминала. В момента съм възложил на моя съветник проф. Кожухарова да работи по проект на заповед за критериите за въвеждане на мерки не само за страната, а и за хората, които влизат в нея", каза още д-р Стойчо Кацаров.От утре, 18 юни, египетските власти ще изискват в представяния

От утре, 18 юни, египетските власти ще изискват в представяния ...

... Египет могат да се свържат с българското дипломатическо представителство в Кайро на следните телефонни номера: +20 2 273 630 25; +20 2 273 660 77, както и на дежурен телефонен номер за спешни случаи в извънработно време: + 20 122 317 1991, а също и на имейл адреси: [email protected]; [email protected]


Харта за контрол на артериалното налягане ще обедини лекарската общност

Харта за контрол на артериалното налягане ще обедини лекарската общност ...

... мониториране и обратната връзка чрез електронни средства са едни от добрите и целеви активности, които се активират като препоръки в работата с лекарската и пациентската общност. Придържането към терапията и спазването на подходящи хранителни режими и балансиран начин на живот имат не само здравословна, но и икономическа полза за пациентите.


Две чаши топла вода веднага след събуждане забележимо ще подобрят

Две чаши топла вода веднага след събуждане забележимо ще подобрят ...

... киселини с противовирусно и противомикробно действие. И задължително гимнастика. Вашите черва ще заработят като часовник, ако опитате тези две простички, но суперполезни средства. Разбира се, няма две мнения за това, че при всякакви проблеми с храносмилането е необходимо да се консултирате със специалист, а не да се занимавате със самолечение. 


Д-р Десислава Ночева е завършила Медицинския университет в Пловдив през

Д-р Десислава Ночева е завършила Медицинския университет в Пловдив през ...

... се вижда, че е много напреднал, тогава се назначава примерно оглед на лимфните възли със сцинтиграфия, т.нар. цветна снимка, но дерматоскопът основно се използва за доброкачествени и злокачествени лезии. При различни типове обриви, например т.нар. краста (скабиес) може да се види микрокърлежът, който предизвиква това заболяване.   Още от ЗДРАВЕ:


Малките промени в живота дават разликата в голямата картина –

Малките промени в живота дават разликата в голямата картина – ...

... резервните вафли, станете и се разходете за 15 минути. Не се тревожете за работното време, на пушачите им отнема толкова да изпушат една цигара пред офиса, така че и вие все едно „пушите“, само че е здравословно. Докато се разхождате, пийнете и малко вода. Желанието за сладко ще се изпари.Първи случай на индийския щам на коронавирус е регистриран у

Първи случай на индийския щам на коронавирус е регистриран у ...

... и май от област Плевен са секвенирани общо 34 проби, в които не е открит друг случай на B.1.617.2 (делта). НЦЗПБ продължава да наблюдава разпространението на SARS-CoV-2 в страната с акцент за търсене на варианти с ускорено разпространение, променена вирулентност и имуногенност, които са с повишено значение за общественото здраве.


За жените в детеродна възраст трябва да бъде забранено да

За жените в детеродна възраст трябва да бъде забранено да ...

... изобщо да не пият алкохол.Мат Ламбърт от британския орган за търговия с алкохол заяви, че е "изключително загрижен“ от предложението на СЗО. Той добави: "Освен че е сексистко и прекалено назидателно, това предложение потенциално ограничава свободите на повечето жени, което надхвърля компетенциите на СЗО и не се корени в науката“.


Хранителните добавки са неизменна част от режима на много хора.

Хранителните добавки са неизменна част от режима на много хора. ...

... те се усвояват по-добре, ако се приемат заедно с мазнини от храната ( в случая става въпрос за здравословни мазнини, но в умерено количество, защото в противен случай те могат дори да попречат на усвояването на витамините) . На гладно се приема единствено витамин В12 и желязо. Още от ЗДРАВЕ:


Динята и пъпешът са любими плодове на голяма част от

Динята и пъпешът са любими плодове на голяма част от ...

... като може да причини стомашно разстройство. Освен това е задължително да се избягва в случай на заболявания на стомашно-чревния тракт и захарен диабет. Как пъпешът подобрява настроението Полезните вещества, съдържащи се в месестата част на пъпеша, оказват благоприятен ефект върху нервната система и спомагат за подобряван...   Още от ЗДРАВЕ:


Магданозът е полезна подправка, с която сме свикнали да овкусяваме

Магданозът е полезна подправка, с която сме свикнали да овкусяваме ...

... от някой от изброените заболявания, а и като превантивна мярка срещу тях, не се колебайте да си приготвите чай от магданоз. Намаляване растежа на тумори Благодарение на съединението миристицин, срещащо се в магданоза, лечебната напитка с него намалява растежа на туморни образувания в белия дроб и стомаха. Още от ЗДРАВЕ:Универсалните свойства на меда са познати по цял свят. Медът

Универсалните свойства на меда са познати по цял свят. Медът ...

... астмата Ако имате астматични проблеми, медът ще ги потисне и ще намали възпалението на дихателните пътища 9. Действа регулиращо на кръвната захар Ако страдате от диабет, преди да използвате мед се консултирайте с лекар. Но проучванията доказват, че медът намалява захарта в кръвта при двата типа диабет. Още от ЗДРАВЕ:


Хората с диагностицирана атеросклероза и захарен диабет, наднормено тегло, лоши

Хората с диагностицирана атеросклероза и захарен диабет, наднормено тегло, лоши ...

... които приемат антикоагуланти - лекарства, които разреждат кръвта - е по-добре да избягват храни с високо съдържание на витамин К. Например, те включват зелен чай, черен дроб (говежди и свински) и зелени зеленчуци, които напълно унищожават ефекта на такива лекарства и могат да доведат до сериозни последици. Още от ЗДРАВЕ:


Има продукти, с които е по-добре да не се комбинират

Има продукти, с които е по-добре да не се комбинират ...

... на корема и повишено образуване на газове. Комбинирането на тези храни увеличава вероятността от проблеми с червата. Според лекаря черешите не трябва да се консумират веднага след хранене. По-добре е да изчакате поне 30 минути - в този случай те ще имат положителен ефект върху храносмилателната система. Още от ЗДРАВЕ:


Изходящ номер:00018Дата:11.06.2021Федерация „Български пациентски форум“ и нашите членове изразяваме своето

Изходящ номер:00018Дата:11.06.2021Федерация „Български пациентски форум“ и нашите членове изразяваме своето ...

... възрастни такива!Като социално отговорна пациентска организация сме готови да участваме във всички форми на обществен дебат - в името на здравето на деца на България. Искаме всички деца у нас да имат право на еврпейско здраве, качествен живот и бъдеще тук и сега!С Уважение: Иван Димитров                                       Председател на УС на ФБПФ               


Близо една четвърт от хората, заразили се с COVID-19, месец или повече

Близо една четвърт от хората, заразили се с COVID-19, месец или повече ...

... е бил 46 пъти по-голям, отколкото за тези, които не са били хоспитализирани.Едно от ограниченията на изследването е, че тестова група хора без COVID-19 не е анализирана като база за сравнение.Постоянните симптоми на COVID-19 или т.нар. "дълъг Ковид" постепенно се изучават от специалистите. Причините обаче "все още са неизвестни", отбелязват от Феър Хелт. Доц. д-р Христо Шивачев завършва медицина в Медицински университет -

Доц. д-р Христо Шивачев завършва медицина в Медицински университет - ...

... специалисти по здравни грижи и рехабилитатори с детски профил.Да лекуваш болно дете е смисълът на много от дните ни  - на всички нас, които имаме тази привилегия! Крайно време е това да се случва в една обединена болница и вече е болезнено необходимо изграждането и да стане основен национален приоритет!


Винаги сме знаели, че водата е от изключително значение за

Винаги сме знаели, че водата е от изключително значение за ...

... не се промени. Когато не знаете произхода на източника на питейна вода Водата от обикновената чешма или от планински извор може да бъде опасна за здравето. Дори и да изглежда много чиста, тя може да бъде замърсена с животинска урина или други бактерии, невидими за човешкото око. Още от ЗДРАВЕ:


Винаги сме знаели, че водата е от изключително значение за

Винаги сме знаели, че водата е от изключително значение за ...

... не се промени. Когато не знаете произхода на източника на питейна вода Водата от обикновената чешма или от планински извор може да бъде опасна за здравето. Дори и да изглежда много чиста, тя може да бъде замърсена с животинска урина или други бактерии, невидими за човешкото око. Още от ЗДРАВЕ:


Цинкът е един от най-важните минерали за тялото. Той се

Цинкът е един от най-важните минерали за тялото. Той се ...

... да има множество симптоми. Някои от тях са скрити и могат да останат незабелязани задълго, още повече, защото могат да важат и при други видове дефицити. Сред тях са необяснима загуба на тегло, трудно зарастване на рани, диария, умствена преумора и невъзможност за концентрация, косопад, импотентност, кожни лезии.По публикацията работи:


Проучване на Fair Health - САЩ сред 2 млн. души

Проучване на Fair Health - САЩ сред 2 млн. души ...

... вдишване, дишане не с пълен обем, кашлица, която не минава с месеци. Сред оплакванията са сърцебиене, гръдна болка, прескачания на сърцето, високо кръвно налягане, отоци. Често се наблюдава и главоболие, обърканост, забавено мислене, замаяност, размазано или влошено зрение, невъзможност за съсредоточаване и фокусиране на вниманието, проблеми с паметта и безсъние.


България е на 4 място в ЕС по доплащания от

България е на 4 място в ЕС по доплащания от ...

... средноевропейските, както и нивото на исхемична болест на сърцето - над 1,5 пъти.Демографската ситуация в страната се влошава, а хората над 65-години се увеличават, което оказва все по-голям натиск върху икономиката и здравеопазването, сочи още документът.България може да разполага с 6 млрд. евро за здравеопазване чрез европейския финансов инструмент “NextGenerationEU”.


Година след откритието, че евтин стероид може да предотврати фатален

Година след откритието, че евтин стероид може да предотврати фатален ...

... на пациенти в тежко състояние в болница. На всеки 100 тествани пациенти, то може да спаси шест живота, изчисляват експертите. Специфичното е, че може да се прилага при хора без собствени антитела към коронавируса.  Цената на медикамента е между 1000 и 2000 паунда (около 1160-2300 евро), отбелязва Би Би Си.


Одобрението на Европейския съюз за руската ваксина срещу коронавирус Sputnik

Одобрението на Европейския съюз за руската ваксина срещу коронавирус Sputnik ...

... агенция по лекарствата (EMA) да вземе решение през май или юни. Германското правителство е договорило закупуването на руската ваксина, но всички покупки подлежат на одобрение от ЕМА. Словакия през юни стана втората страна от ЕС след Унгария, която започна да ваксинира с руската ваксина, въпреки липсата на одобрение от ЕС.


Манастирският чай е уникален комплекс от лечебни билки, а ефектът

Манастирският чай е уникален комплекс от лечебни билки, а ефектът ...

... я пие? Противопоказания: индивидуална непоносимост, бременност и кърмене. Преди да смесите съставките на манастирския чай, проверете противопоказанията за всеки вид билка, защото някои хора може да нямат полза от нея. Ако такъв компонент е в списъка, изключете го – чаят няма да загуби от това много от полезните си свойства.


Утре, 17 юни, европейският комисар по въпросите на здравеопазването и

Утре, 17 юни, европейският комисар по въпросите на здравеопазването и ...

... екипи на УМБАЛ „Св. Анна", като брифинг за медиите ще дадат пред лечебното заведение. Сред темите, по които двамата ще разговарят, са стратегията на ЕС за ваксините и разгръщането на националната кампания за имунизиране срещу COVID-19 в България, както и бъдещите действия по предложенията в рамките на Европейския здравен съюз.


Здравецът е едно от най-ароматните градински растения, които не изискват

Здравецът е едно от най-ароматните градински растения, които не изискват ...

... посочим всяка от тях. Опитайте с две листенца здравец на ден и сме сигурни, че ще се почувствате много по-добре. Разбира се, препоръчително е преди това да се консултирате с медицинско лица. Ако имате автоимунно заболяване или сте бременна жена, въздържайте се от консумацията на това растение! Още от ЗДРАВЕ:


„Във Великобритания 96% от случаите са на индийския вариант на

„Във Великобритания 96% от случаите са на индийския вариант на ...

... от тези грешки бе създаването на една масова култура, която отрича проблема, маските и ваксинацията. Бих искал да припомня на д-р Кацаров, че той бе един от моторите на този скепсис. Критики винаги може да има, но бих го посъветвал да се вгледа в собствените си грешки”, коментира д-р Илиев.


"Хората трябва да продължат да се ваксинират. При достигане на ...

... жертвите на този вирус. Това става само с ваксина", каза Кожухарова.Относно новата --> или преболедували малки колективи, Кожухарова коментира, че не отпада забраната за посетители на магазини, например."За клиентите и посетителите маските си остават задължителни, защото не е възможно да се контролира дали те са ваксинирани или преболедували", коментира тя.


Плодовете са чудесни за нашето здраве. Всеки плод има своите

Плодовете са чудесни за нашето здраве. Всеки плод има своите ...

... се намали залепването на бактерии по стените на пикочните пътища, като от своя страна се бори с инфекциите. Доза антиоксиданти Когато става въпрос за един плод, който съдържа най-много антиоксиданти, това трябва да е червената боровинка. Всъщност една чаша червени боровинки има общо 8 983 антиоксидантни способности. Още от ЗДРАВЕ:


Новозаразените с коронавирус през последното денонощие са 161 при направени 13

Новозаразените с коронавирус през последното денонощие са 161 при направени 13 ...

... случаи са 11 751, от които хоспитализирани са 2 097 души, включително 241 в интензивно отделение.Оздравелите за последното денонощие са 583, а от началото на пандемията - общо 390 971.От началото на кампанията у нас са били поставени 1 602 136 дози ваксини, включително 15 474 за последните 24 часа.


Ежедневната консумация на зехтин може да понижи кръвното налягане. Това

Ежедневната консумация на зехтин може да понижи кръвното налягане. Това ...

... приемали лекарства. В резултат на това при хората от първата група централното артериално налягане намалява с 2,5 процента, а периферното систолично налягане с два процента. Учените обясниха този ефект с факта, че зехтинът е богат на различни активни съединения. Съдържа полифеноли, които имат противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Още от ЗДРАВЕ:


Маргарита Королева, диетолог и директор на частна клиника обяснява в

Маргарита Королева, диетолог и директор на частна клиника обяснява в ...

... случай всички полезни свойства на кафето ще работят и минералният баланс в организма няма да бъде нарушен, обяснява диетологът. "Кафето е най-добре да се използва между храненията като вид ритуал. Това трябва да се извършва поне половин час преди хранене или поне час след хранене", заключи Королева. Още от ЗДРАВЕ:


Астмата е сериозно състояние, което засяга милиони хора по цял

Астмата е сериозно състояние, което засяга милиони хора по цял ...

... частици, акари, алергени, които могат да влошат значително състоянието. Перете ги често.3. Избягвайте ароматитеУпотребата на ароматизатори може да има силно негативен ефект при алергии и астма. Избягвайте аерозоли с приятна миризма, етерични масла с натрапчив мирис, електрически ароматизатори. Всички те могат да предизвикат пристъпи и да влошат алергиите.По публикацията работи:


Хранителните ни навици могат да повлияят върху процесите на концентрацията,

Хранителните ни навици могат да повлияят върху процесите на концентрацията, ...

... кафе на ден дават енергия и способност за бързи реакции. Не забравяйте, че ефектите от кафето са краткотрайни. Важно е да се храните пълноценно през целия ден, за да сте концентрирани и енергични. Не разчитайте само на кафето. Не прекалявайте с количеството, защото кофеинът има и негативни ефекти.По публикацията работи:


Здравният министър Стойчо Кацаров настоява да отпаднат лимитите за болниците.

Здравният министър Стойчо Кацаров настоява да отпаднат лимитите за болниците. ...

... бъде прегледан", обясни събеседникът на Ганиела Ангелова. Идеята е пациентите да бъдат обслужвани от медицински центрове, а не личните лекари да бъдат на разположение 24 часа. "За един лекар от нас, за да може да сключи договор с такъв център, струва 14 ст. на месец", подчерта д-р Брънзалов.По публикацията работи:


Задължението за носене на маски в търговски и обществени обекти

Задължението за носене на маски в търговски и обществени обекти ...

... с бърз антигенен тест, за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване, за което лицето е било в домашна или болнична изолация, удостоверено с предписание на съответната регионална здравна инспекция, или с Цифров COVID сертификат на ЕС за преболедуване на COVID-19". ЗАЩИТНИТЕ МЕРКИ ЗА ИЗБОРИТЕ


Единен протокол за лечение на COVID пускат до дниСлужебният министър

Единен протокол за лечение на COVID пускат до дниСлужебният министър ...

... система и отстраняване на грешките. Ще създам нова Дирекция за правата на пациента, която считам за задължителна”, обяви служебният министър. Самият Кацаров дълги години е председател на създаденият през 2007 г. Център за защита на правата в здравеопазването - неправителствена организация, чиято цел е защита правата на пациентите и лекарите.


Смес от чесън, лимон и мед прочиства кръвоносните съдове: истина

Смес от чесън, лимон и мед прочиства кръвоносните съдове: истина ...

... задръжте в устата си за няколко секунди, смесвайки със слюнка; нежелателно е да се използва непосредствено преди лягане, защото може да ободрява. По време на лечението е препоръчително да се пие колкото се може повече вода и да се изключат алкохолът, кофеиновите напитки, както и пикантните храни Още от ЗДРАВЕ:


Тази напитка за детоксикация на белите дробове е идеална за

Тази напитка за детоксикация на белите дробове е идеална за ...

... и лимон няма да му помогнат сериозно. Стимулирайте защитните сили на организма и активирайте клетките за борба с цял набор от мерки, които включват правилно хранене, добър сън и ежедневие, липса на сериозни и постоянни стресови ситуации, правилния режим на физически активност и престой на чист въздух. Още от ЗДРАВЕ:


Много жени продължават да търсят ефективни начини да се избавят

Много жени продължават да търсят ефективни начини да се избавят ...

... медикаментозно лечение. Могат да се използват орални контрацептиви, антиандрогени и други препарати. Освен това е важна и промяната в начина на живот: понижаване на телесното тегло, отказ от тютюнопушене, защото цигарите засилват риска от странични ефекти от приеманите лекарства. А също така избягване на топлинните процедури и изгарянето на слънце.


Дълго време чесънът се счита не само като добра ароматна

Дълго време чесънът се счита не само като добра ароматна ...

... да предотвратите миризмата на ръцете си като чесън, първо ги разтрийте със сол. Как лесно да си засадим чесън в саксия у дома (ВИДЕО) Чесънът (Allium sativum) или чеснов лук е многогодишен луковичен зеленчук от семейство Лукови, род Лук. Този вид не се среща в диво със... Още от ЗДРАВЕ:


„Променихме начина на снабдяване с ваксини. И имам добра новина

„Променихме начина на снабдяване с ваксини. И имам добра новина ...

... в спешен порядък план сметка за изборите, за което имахме само един ден. Успяхме да продължим част от мерките и да осигурим извънреден ресурс в размер на около 2,5 млрд. лева, за да успеем да запазим мерките, насочени към най-уязвимата част от населението“. Това заяви министъра на финансите Асен Василев.


Отчетът за нашата дейност е много дълъг, ще го публикуваме

Отчетът за нашата дейност е много дълъг, ще го публикуваме ...

... направена, допълни Кацаров. Очакваме още тази седмица страната ни да влезе в зелената зона по критериите на ЕС, поясни министърът.Другата страна на работата, която свършихме, е да започнем промени в здравната система и отстраняване на грешките. Ще създам нова Дирекция за правата на пациента, която считам за задължителна, подчерта министърът.https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/339992680818531


6 области в зелената зона по разпространение на COVID-19. Това

6 области в зелената зона по разпространение на COVID-19. Това ...

... Това означава, че инфектираните в Бургас, Враца, Кърджали, Плевен, Разград и Силистра вече са под 20 на 100 000 души население. Данните са на Националния център по заразни и паразитни болести. Останалите 22 области на страната остават в жълтата зона. Заболеваемостта в тях е под 60 на 100 000 души.


Два са проблемите с клиничните пътеки у нас. Клиничните пътеки не

Два са проблемите с клиничните пътеки у нас. Клиничните пътеки не ...

... услуги не бяха задържани ниски, нямаше да стигнем до тези нива на заплати, заяви д-р Иван Маджаров. Според него при такова ниво на ваксинация есенната вълна е неизбежна. Това, което ни се случи, ще се случи и есента. Наблюдаваме какво се случи в другите държави, допълни шефът на БЛС.  


В Европа на всеки 45 секунди един човек е повален

В Европа на всеки 45 секунди един човек е повален ...

... При анализа на сърдечната дейност не бива да се докосва пострадалия, защото така може да заблудим машината. След включването, апаратът прави анализ на всеки две минути и решава има ли нужда от дефибрилация. Междувременно вие правите сърдечен масаж и изкуствено дишане, това се случва докато дойде линейката, каза още Манушева.


Столичната регионална здравна инспекция днес ще получи дарение - преоборудван автобус,

Столичната регионална здравна инспекция днес ще получи дарение - преоборудван автобус, ...

... Столичната регионална здравна инспекция днес ще получи дарение - преоборудван автобус, който ще бъде Мобилен ваксинационен кабинет.  От сряда сутрин той ще бъде разположен на летище Сoфия, за да могат всички заминаващи и пристигащи в страната да се ваксинират. За целта РЗИ-София ще подсигури медицински екип, който да извършва ваксинацията. 


По случай Световния ден на доброволния кръводарител, Областният съвет на

По случай Световния ден на доброволния кръводарител, Областният съвет на ...

... Управителния съвет на "Алкомет" АД.Отличие получи и 47-годишният музикант Тома Костов, като най-активен кръводарител, който е бил донор над 50 пъти. Като най-млад кръводарител беше отличена Елена Христова. За активната си дейност в кампаниите по кръводаряване, благодарствени грамоти получиха още Медицинският университет във Варна и Професионалната техническа гимназия в града. 


Със забързаното ежедневие, което водим, стресът съпътства почти всеки съвременен

Със забързаното ежедневие, което водим, стресът съпътства почти всеки съвременен ...

... освежи и придаде блясък на кожата ви. 4. Ходете пеша Не всеки има време за спорт, а често и желанието липсва, особено когато сме под стрес. Това обаче не означава, че не трябва да се движим! Дори 30-40 минути ходене пеша на ден ще ви помогнат да разтоварите съзнанието си.


Апетитът е желанието да се приема храна, за да се

Апетитът е желанието да се приема храна, за да се ...

... използвате и за следобедно похапване, както и да изпечете вкусни мъфини с тях. Вода Много често, когато мислите че сте гладни, всъщност тялото ви има нужда от вода. Ето защо, когато изпитате глад, изпийте чаша вода. Вероятността да се почувствате по-сити веднага след това е много голяма. Още от ЗДРАВЕ:


Апетитът е желанието да се приема храна, за да се

Апетитът е желанието да се приема храна, за да се ...

... използвате и за следобедно похапване, както и да изпечете вкусни мъфини с тях. Вода Много често, когато мислите че сте гладни, всъщност тялото ви има нужда от вода. Ето защо, когато изпитате глад, изпийте чаша вода. Вероятността да се почувствате по-сити веднага след това е много голяма. Още от ЗДРАВЕ:


Приличен шампоан, последван от балсам и от време на време:

Приличен шампоан, последван от балсам и от време на време: ...

... Вместо това потърсете продукти, съдържащи естествени масла, като жожоба, кокос или орган. И имайте предвид: ако установите, че косата ви изтънява, твърде много от тези масла могат да натежат на косата и да създадат мръсен и мазен вид, така че се уверете, че не ги използвате прекомерно. Още от ЗДРАВЕ:


"Около 700 000 са получили втора игла, но още много ...

... няколко дена, като заяви, че е нужно да има съгласие от родител. "Гаранция за безопасност на ваксината идва от производители, педиатри и медици, така че да се спази принципът да не се вреди, отклонения се случват, но те са малко, а освен това процесът ще се следи", заключи проф. Красимир Гигов.


"Ваксинирането на деца е продължение на ваксинационната кампания. Децата разпространяват ...

... срокът на годност на ваксините ще започне да изтича и поради тази причина се договарят възможности за дарения на близки страни - РС Македония, Черна гора.Проф. Гигов подчерта, че в други страни хората чакат за ваксини, като дори нямат избор, а ние имаме избор и не желаем да се ваксинираме.


Едно от най-вредните неща за кожата ни е слънчевото изгаряне. През

Едно от най-вредните неща за кожата ни е слънчевото изгаряне. През ...

... екстракт от ехинацея. Тя е изключително ценна, заради хлорогеновата и кафеена киселина, които помагат срещу разрушаването на колагена в кожата и запазват нейната еластичност. Хамамелис Билката има силен противовъзпалителен ефект и предизвиква дълготрайно облекчение. Може де се използва като отвара, която с помощта на памучна кърпа да се постави на изгорялото място.


186 030 дози от ваксината срещу коронавирус на производителя "Пфайзер"

186 030 дози от ваксината срещу коронавирус на производителя "Пфайзер" ...

... регионалните здравни инспекции в страната.Следващата доставка се очаква на 16 юни - от производителя "Пфайзер". У нас трябва да пристигнат 179 010 дози.Общият брой на поставените дози от ваксините срещу COVID-19 в България е 1 577 024. През изминалите 24 часа са поставени 3 263 от тях.  По публикацията работи:


Шофьор на автобус от Чикаго, САЩ търси начин да се

Шофьор на автобус от Чикаго, САЩ търси начин да се ...

... Туитър и Инстаграм...бях насърчен, защото хората коментираха: "Това ми подобри настроението, толкова е хубаво да видя това", сподели той.Определят колко са щастливи селскостопанските животниВ събота гмуркането беше специално, защото тогава бе кулминацията на заниманието му за цяла година."Исках да отпразнувам желанието си да се гмурна за 365-и път", каза О`Конър.


Имате страшен апетит и не можете да го контролирате? Добрата

Имате страшен апетит и не можете да го контролирате? Добрата ...

... тялото и го поддържат сито дълго време. Ябълки и круши - Ябълките и крушите засищат и няма да чувствате глад за по-дълго време, богати са и на пектин, който поддържа нивото на лошия холестерол ниско. Изследванията показват, че хората, които изяждат една ябълка преди хранене, приемат с 15% по-малко калории.


Медта е минерал, който е изключително важен за здравето. Тя

Медта е минерал, който е изключително важен за здравето. Тя ...

... В, както и витамин А.АвокадоАвокадото доставя около 42% от необходимите количества мед за деня. Той е изпълнено с полезни мазнини, фибри, витамини и минерали.Слънчогледово семеСлънчогледовите семки са много добър източник на мед. Те са прекрасен източник и на витамин Е – важен антиоксидант за кожата, очите, имунната система. По публикацията работи: