Експерт


Енергийният министър Андрей Живков е предупредил гръцката компания

Енергийният министър Андрей Живков е предупредил гръцката компания "Авакс", която ...

... заяви министърът, предаде БНР. Андрей Живков каза още, че проектът „Балкански поток“ не е финансово издържан. Той припомни, че България се е отказала от 1 милиард и 350 милиона лева приходи от транзит за 10 години, а същевременно „Булгартрансгаз“ е задлъжнял с още толкова за строителството на проекта.    


До 100 000 лева подкрепа с оборотен капитал могат да

До 100 000 лева подкрепа с оборотен капитал могат да ...

... е засегната от заповедите на здравния министър за ограничителни мерки 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021. Общо .  По първите две фази към компаниите бяха насочени 120 милиона лева. Подробности за кандидатстването са публикувани на сайта на приходната агенция и са достъпни .


Прокурорска проверка на извършени в разрез с правилата реставрации на

Прокурорска проверка на извършени в разрез с правилата реставрации на ...

... се на бул. „Дондуков“, ще бъде реставрирана, въпреки трагичния вид, в който се намира. Минеков заяви, че Законът за културното наследство подкрепя унищожението на сградите – паметници на културата, а не тяхното запазване, и подчерта, че има предложения за промени, които бъдещият парламент ще разгледа и се надява да приеме.България се нарежда на трето място по ръст в строителната

България се нарежда на трето място по ръст в строителната ...

... Полша (-4.2%). През април миналата година бе отчетен най-сериознят спад в продукцията, което обяснява настоящия внушителен скок. Сградното строителство в ЕС записва ръст от 33.9% на годишна база, докато гражданско/инженерното нараства с 22.4%. Конкретно в страните от еврозоната годишният ръст достига 43.7% и 30.4% съответно за сградното и гражданско/инженерното строителство.


Китай изстреля първия космически кораб с тричленен екипаж до новата

Китай изстреля първия космически кораб с тричленен екипаж до новата ...

... на екипажа това е първи полет в Космоса. Ферми за човешки органи в Космоса, рафинерии на Луната, орби... Тримата ще прекарат три месеца на борда на станцията „Тянхъ“, където ще извършват научни експерименти и тестване на оборудване, и ще подготвят станцията за скачването на два допълнителни модула през следващата година.


Годишната инфлация в Европейския съюз скочи до 2.3% през месец

Годишната инфлация в Европейския съюз скочи до 2.3% през месец ...

... страни членки на ЕС, останала е стабилна в една страна и е нараснала в 22 други държави. Най-висок принос за покачването на инфлацията през май имат енергийните продукти (+1.19 процентни пункта), услугите (+0.45 процентни пункта), неенергийите индустриални стоки (+0.19 процентни пункта) и храните, алкохола и тютюневите изделия (+0.15 процентни пункта).Авиокомпанията Ryanair се подготвя да съди британското правителство за граничната

Авиокомпанията Ryanair се подготвя да съди британското правителство за граничната ...

... са силно критикувани от авиоиндустрията. „Липсата на прозрачност при вземане на решения подрива доверието на потребителите в системата на принципа на светофара и прави невъзможно за летищата, авиокомпаниите и туристическите компании да планират възстановяването на международните пътувания или да работят с правителството в бъдеще“, се казва в декларация на Ryanair.


Продажбите на нови коли у нас нарастват със 76.5% на

Продажбите на нови коли у нас нарастват със 76.5% на ...

... (спад от 9%), Нидерландия (спад от 2.4%) и Литва (+7.2%). Автомобилите от марките на Volkswagen Group са били най-предпочитани от началото на годината, като тези модели записват 1.1 млн. нови регистрации към края на май. Челната тройка се допълва от Stellantis (1 млн. броя) и Renaoult Group (409 хил. броя).


Схема за източване на държавния бюджет чрез проекти за укрепване

Схема за източване на държавния бюджет чрез проекти за укрепване ...

... язовира над 80% от работата по тях е извършена едва от 7 компании. От всички язовири на документи са завършени 10, но при проверка на 3 от тях се оказа, че стоят празни и не са пуснати в експлоатация. „С тази концентрация на фирми имаме нулева конкуренция“, констатира Кирил Петков.


В Европейската организация за ядрени изследвания CERN, успешно приключиха приемните

В Европейската организация за ядрени изследвания CERN, успешно приключиха приемните ...

... Бъдещия кръгов колейдер, Международния термоядрен експериментален реактор, ускорителния комплекс NICA и комплекса за изследване на йони и антипротони FAIR. Разработваме и ниобиево-титанови проводници за Бъдещия колайдер и особено чист резонаторен ниобий, който ще бъде необходим за изработване на ускорителните му системи“, отбеляза президентът на ТВЕЛ Наталия Никипелова. Още за CERN:


Българите, живеещи и работещи в чужбина, са изпратили у нас

Българите, живеещи и работещи в чужбина, са изпратили у нас ...

... живеещи в чужбина, вкараха 23.8 млрд. ... Така или иначе, точната сума по емигрантските трансфери се дефинира трудно, тъй като различните институции използват отделни методологии, а каналите за трансфери в глобалния свят предлагат високо разнообразие от алтернативи. С други думи, част от сумата, която прелита през граница, минава под радара.Преките чуждестранни инвестиции в България възлизат на 187.9 млн. евро

Преките чуждестранни инвестиции в България възлизат на 187.9 млн. евро ...

... евро, при положителна стойност от 10.4 млн. евро за април 2020 година.   *Нетният поток на преките инвестиции в страната е отчетен съгласно принципа на първоначалната посока на инвестицията; БНБ публикува месечни данни за нетния поток на преките инвестиции за съответния месец, които включват всички трансакции, извършени през отчетния период


В последните 10 дни, въпреки че дневно се правят между

В последните 10 дни, въпреки че дневно се правят между ...

... два - три месеца, откакто са създадени ваксините, да го разберем, подчерта той и повтори: "Който иска нека да ваксинира детето си, но аз не бих го направил и мисля, че това е неетично, неморално и фундаментално погрешно". Как доц. Мангъров коментира лансираните от здравния министър реформи - четете .


Мярката 60 на 40 ще претърпи промени за месеците юни

Мярката 60 на 40 ще претърпи промени за месеците юни ...

... мярката се налага заради недостиг на средства. Одобреният от Европейската комисия таван за тази мярка е в размер на 1.5 млрд. лева, като по нея остават около 100 млн. лева. Предвидените промени ще бъдат обсъждани на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, който ще се проведе през следващата седмица.


Американската авиокомпания United Airlines (UA) подписа договор за закупуване на

Американската авиокомпания United Airlines (UA) подписа договор за закупуване на ...

... никой не иска да инвестира. Подобна съдба може да сполети и Boom, казва Ричард Абулафия: "Ако Aerion Supersonic се провали с убедителна концепция, какво ще кажете за останалите?" Изпълнителният директор на „Boom“ Блейк Шол също е наясно с риска: "Ние или ще се провалим, или ще променим света", предаде БГНЕС.


Световната банка отхвърли молбата на Ел Салвадор за оказване на

Световната банка отхвърли молбата на Ел Салвадор за оказване на ...

... осъществяване на трансакцията. Икономиката на Ел Салвадор е силно зависима от парите пратени от емигранти. Тези трансфери оформят около 20% от БВП на държавата. Над два милиона салвадорци живеят извън страната си, но продължават да поддържат връзка с родното си място, изпращайки у дома над 4 млрд. долара всяка година.Област Варна отчита 25% по-ниски доходи спрямо тези в София.

Област Варна отчита 25% по-ниски доходи спрямо тези в София. ...

... Но в Перник парите от пенсии в домакинствата са с 58% повече от тези в столицата, а получаваните обезщетения за безработица са над четири пъти повече. Столичани взимат с около 560 лв. повече от средното възнагра... След Перник най-близо до столичните доходи са домакинствата в Благоевград, Смолян и Бургас.  


Властите в Женева ще изплатят компенсации на предприятията, които са

Властите в Женева ще изплатят компенсации на предприятията, които са ...

... САЩ Джо Байдън ще представи пред Конгреса пла... След началото на срещата между двамата лидери и протоколните снимки, разговорите между тях продължиха при закрити врата. Заедно с тях в библиотеката на вила Ла Гранж са външните министри на САЩ и на Русия Антъни Блинкен и Сергей Лавров заедно с преводачите.


Туристите по българското Черноморие вече могат да се разплащат с

Туристите по българското Черноморие вече могат да се разплащат с ...

... 10 години на пазара. Ако до преди десетилетие виртуалните пари бяха нещо екзотично, то към днешна дата милиони потребители по света работят всеки ден с тях. Дигиталната валута става все по-популярна и в България в близо 100 ресторанта и места за настаняване вече може да се плаща с криптовалута.  


Само за няколко дни, откакто стартира новата програма за подкрепа

Само за няколко дни, откакто стартира новата програма за подкрепа ...

... кандидатстване, срокове и формуляри за участие във фаза три могат да бъдат намерени в специализираната рубрика на интернет страницата на НАП. Информация и съдействие клиентите могат да получат и на e-mail: [email protected] или на информационния телефон на НАП: 0700 18 700. Обаждането е на цена, съобразно тарифата на съответния оператор.


Министърът на финансите Асен Василев разпореди одит на дейността на

Министърът на финансите Асен Василев разпореди одит на дейността на ...

... от едномесечното отсъствие на директора на АДФИ в момент, когато от инспекцията се очаква да извърши проверки в ключови държавни институции и предприятия в енергетиката, здравеопазването, строителството, Българската банка за развитие и други структури силно възпрепятства работата на Министерството на финансите и изпълнението на възложените финансови инспекции, пише в съобщението.Училищата ще имат възможност да кандидатстват втори път за участие

Училищата ще имат възможност да кандидатстват втори път за участие ...

... „Отново заедно“ е да насърчи възстановяването на комуникацията между учениците, да помогне за обогатяване на тяхната култура, да стимулира работата им в екип, да създаде условия за увеличаване на физическата им активност. Всичко това е от важно значение за присъственото започване и провеждане на образователния процес през следващата учебна година.


Ако търсим справедливост в пенсионния модел, трябва да се върнем

Ако търсим справедливост в пенсионния модел, трябва да се върнем ...

... направи много по-справедливо преизчисляване на пенсиите". "Сега се харчат същите пари, но за сметка на всякаква логика и доверие в пенсионната система. Не е справедливо човек с 30-35-40 години стаж да получава подаяние. Той просто си ги е заработил тези пари и трябва да си ги получи", категоричен беше Калфин.


Процедурите по първично предлагане на акции (IPO) в САЩ не

Процедурите по първично предлагане на акции (IPO) в САЩ не ...

... пазари привлича компании, които иначе биха останали частни за по-дълго време, което само допринася за рекордните резултати, смятат експерти. „Заради възхода на SPAC трансакциите, доста компании мислят, че сега е времето да излязат на пазара и да постигнат атрактивна оценка.”, коментира Пол Троп, ръководител капиталови пазари в Ropes & Gray. 


Най-големият туроператор, който води британски туристи у нас – Balkan

Най-големият туроператор, който води британски туристи у нас – Balkan ...

... придържа към плана си за пълно премахване на COVID ограниченията в Англия на 21 юни, каза той. Министърът обясни, че индийският вариант на COVID-19, който в момента доминира в Англия, е оказал "много значително" въздействие за хода на пандемията. Ханкок предупреди, че се бележи повторен ръст на случаите на коронавирус.


Над 60% от фирмите, плащащи корпоративен данък, са обявили приходите

Над 60% от фирмите, плащащи корпоративен данък, са обявили приходите ...

... портала за е-услуги:, с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП за физически лица или квалифициран електронен подпис (КЕП). Информационният център на НАП отговаря на въпроси на клиенти на телефон: 0700 18 700 от 9.00 часа до 17.30 часа в делнични дни. Обаждането е на цена, според тарифите на съответния оператор.Дигиталното евро може да се окаже конкурент на банковите депозити.

Дигиталното евро може да се окаже конкурент на банковите депозити. ...

... вероятно да се случи, като прогнозата за 8% може да се счита за „консервативна”. През миналата седмица Английската централна банка представи сценарии, в който 1/5 от парите на депозит в британските банки ще бъдат държавни в бъдеще под формата на дигитална валута или CBDC (виртувална валута издавана от централна банка).


Във вторник ЕС заяви, че е събрал първите 20 милиарда

Във вторник ЕС заяви, че е събрал първите 20 милиарда ...

... Global прогнозира, че Фондът за възстановяване от коронавирусната криза на ЕС в размер на 750 милиарда евро би трябвало да повиши икономическия растеж на блокa с между 1,5% и 4,1% в петгодишен период в зависимост от успешното му прилагане, както и да подкрепи кредитния рейтинг на някои от най-задлъжнелите държави-членки.


Близо 40% от пенсионерите у нас няма да получат увеличение

Близо 40% от пенсионерите у нас няма да получат увеличение ...

... от 50 лева ще продължи да се изплаща още два месеца, отчете още социалният министър. Това са около 2 милиона и 88 000 български пенсионери, които ще продължат да получават добавката, допълни той. Увеличението на пенсиите от 1-ви юли няма да бъде еднакво за всички. Пълен процент на увеличението н...


Пандемията Covid-19 ускори дигитализацията на икономиката с близо 7 години

Пандемията Covid-19 ускори дигитализацията на икономиката с близо 7 години ...

... допълни той. "Евросистемата се ангажира с опазването на паричните средства. Предприемаме конкретни стъпки, за да гарантираме, че паричните средства ще продължават да бъдат достъпни и приемани като платежно средство и в бъдеще - включително ако пуснем дигитално евро", каза още Панета. Европейската централна банка иска право на вето върху пускан...


За работни колективи до 7 души може да се допусне

За работни колективи до 7 души може да се допусне ...

... считано от датата на проведеното изследване, за което лицето е било в домашна или болнична изолация, удостоверено с предписание на съответната регионална здравна инспекция, или с Цифров COVID сертификат на ЕС за преболедуване на COVID-19. Хората, които са се възстановили от COVID-19, развиват стаби... Пълният текст на заповедта - .


Ирак, който страда от хроничен недостиг на електроенергия, иска да

Ирак, който страда от хроничен недостиг на електроенергия, иска да ...

... остарели вериги. Ирак, вторият по големина производител в петролния картел на ОПЕК, вече обяви многогодишен план за улавяне на природен газ, който в момента изгаря. За да надгради енергийната си инфраструктура, Ирак подписа меморандуми за разбирателство с германския Siemens и американския General Electric, но проектите все още не са започнали.


Около 100 униформени от Областната дирекция на полицията, от Гранична

Около 100 униформени от Областната дирекция на полицията, от Гранична ...

... "До настоящия момент са регистрирани 26 пункта. Непрекъснато този брой се увеличава. Създадена е организация с общините, за да получаваме тази изпреварваща информация. Предвидили сме пропускателни пунктове, на които ще се извършва проверка на лицата, които се извозват, съответно за лични документи и присъствието на собствениците, които наемат тези берачи".


Между 8 милиарда и 9,5 милиарда евро ще са необходими

Между 8 милиарда и 9,5 милиарда евро ще са необходими ...

... 2029 г. се очаква тази цена да бъде над 60 евро за мегаватчас. Това означава, че централата спокойно ще може да работи на борсовия пазар, посочват от "Булатом".  Според тях проектът АЕЦ "Белене" е икономически целесъобразен, тъй като блоковете могат да работят още поне 45 години след изплащането на инвестицията.


Германският производител на автомобилни компоненти Draexlmaier ще инвестира 200 милиона

Германският производител на автомобилни компоненти Draexlmaier ще инвестира 200 милиона ...

... 000 служители в производствени предприятия в Брашов, Хунедоара, Питещи, Сату Маре и Тимишоара. Компанията присъства и в други страни от Югоизточна Европа като Молдова, Сърбия и Северна Македония.  Draexlmaier е основана през 1958 г. и в момента управлява над 60 фабрики в 20 страни, в които работят 55 000 души.


Парите в обращение продължават да растат през месец май. Стойността

Парите в обращение продължават да растат през месец май. Стойността ...

... монети в обращение достига 2.76 млрд. броя. Публикуването на месечните данни за структурата на разменните монети и банкнотите в обращение е нова практика на БНБ, която се прилага от миналия месец. Досега централната банка отразяваше процесите на това поле единствено чрез тримесечното си издание "Преглед на емисионно-касовата дейност на БНБ".


Хиляди ентусиасти пристигнаха през последните дни в Квахлати на югоизток

Хиляди ентусиасти пристигнаха през последните дни в Квахлати на югоизток ...

... Правителството на провинция Квазулу-Натал призова всички, които се намират в Квахлати, незабавно да напуснат района, тъй като напливът от хора увеличава опасността от разпространение на коронавирус. ЮАР тази година е четвъртата държава в Африка по обем на добив на диаманти. През 2019 г. в страната са произведени 7,18 млн. карата.


Над 10 000 българи, живеещи и работещи във Великобритания, не

Над 10 000 българи, живеещи и работещи във Великобритания, не ...

... сънародници във Великобритания. По време на срещата българската страна отново постави и въпросът за по-високите цени на визите за определени категории работници. Предвид краткия оставащ срок до 30 юни 2021 г. за кандидатстване за статут по Схемата за уседналост, призоваваме българските граждани да подават своите документи пред съответните британски власти.


Равнището на регистрираната безработица в страната продължава да се понижава

Равнището на регистрираната безработица в страната продължава да се понижава ...

... и преработващата промишленост, строителство и транспорт; машинни оператори на стационарни машини и съоръжения; работници по събиране на отпадъци и сродни на тях; продавачи; административен персонал по обслужване на клиенти; персонал, полагащ грижи за хората; монтажници; персонал осигуряващ сигурност и защита; металурзи, машиностроители и сродни на тях и занаятчии и др.


БНБ одобри петима души да влязат в управлението на Българската

БНБ одобри петима души да влязат в управлението на Българската ...

... на надзорния съвет. Цанко Арабаджиев е член на „Зелено движение“ и инвестиционен консултант, Крум Георгиев е работил в ОББ, а Владимир Георгиев е организационен секретар на партия „Република БГ“. През 90-те години на миналия век той е бил изпълнителен директор на банка „Биохим“, още по времето, когато тя е държавна.


Европейският съюз и САЩ се споразумяха да прекратят многогодишния търговски

Европейският съюз и САЩ се споразумяха да прекратят многогодишния търговски ...

... организация, така че е в наш общ интерес да го решим. И аз съм много положително настроена и убедена, че днес ще постигнем резултат“. През март тази година председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен и президентът на САЩ Джо Байдън се споразумяха да замразят за четири месеца взаимните мита.


Фирмата

Фирмата "Трилема Кансълтинг" ЕООД, която е еднолична собственост на бившия ...

... съмнения, че обслужват ДПС и бившия депутат бизнесмен Делян Пеевски. Един от тях беше Горанов. При освобождаването на финансовия министър Борисов го похвали за финансовата стабилност и за влизането в чакалнята преди еврозоната и го упрекна единствено за несъбраните 700 млн. лева такси и лихви от хазартния бизнесмен Васил Божков.


Френски съд призна френската дъщерна компания на шведския мебелен гигант

Френски съд призна френската дъщерна компания на шведския мебелен гигант ...

... „прекалено снизходителни“. Емануел Дауд, адвокат на Ikea France, призна: „Каквото и да постанови съдът, компанията вече е наказана много строго по отношение на репутацията си“, каза той. Основана през 1943 г., шведската мултинационална компания Ikea за сглобяване мебели и аксесоари, продава продуктите си в около 400 магазина по целия свят.


Разработваният от Русия ядрен влекач „Зевс” ще започне да търси

Разработваният от Русия ядрен влекач „Зевс” ще започне да търси ...

... да бъде в орбита през 2030 г. за летни изпитания. Планира се след това да се пристъпи към серийно производство и търговска експлоатация. Ядреният влекач ще бъде предназначен за полети до Луната и до планетите от Слънчевата система. Той получи името „Зевс”, а научно-изследователските и конструкторските дейности бяха кръстени „Нуклон”.


Годишната инфлация достигна 2.5% през месец май, сочат данните на

Годишната инфлация достигна 2.5% през месец май, сочат данните на ...

... алкохолни напитки и тютюневи изделия (+0.1%), облекло и обувки (+1.0%), жилища, вода, електроенергия, газ и други горива(+0.0%), жилищно обзавеждане, домакински уреди и принадлежности и обичайно поддържане на дома (+0.0%), здравеопазване (+0.1%), транспорт (+0.1%), съобщения (-1.3%), развлечения и култура (-1.4%), образование (-0.1%), ресторанти и хотели (+0.4%), разнообразни стоки и услуги (+0.3%).


Република Корея ще разположи самообучаващи се роботи, оборудвани с най-модерните

Република Корея ще разположи самообучаващи се роботи, оборудвани с най-модерните ...

... подозрителна дейност. Системата се самообучава и се очаква да стане по-ефективна с течение на времето. "Използването на роботи ще ни позволи да установим по-строг, денонощен надзор, да сведем до минимум наличието на вратички и като цяло да увеличим боеготовността на южнокорейските войски", се казва в изявление на DAPA, предаде БГЕНС.


Канадският Институт за ядрени иновации (NII) започва предпроектно проучване за

Канадският Институт за ядрени иновации (NII) започва предпроектно проучване за ...

... водород, който ще е необходим на Онтарио, за да продължи декарбонизацията на икономиката ни“, добави той. Chevron USA Inc. и Toyota Motor North America Inc. обявиха в... Миналата година правителството прие Водородна стратегия на Канада за стимулиране на инвестиции и партньорства за утвърждаване на страната като глобален доставчик на водород.


Разшириха черния списък за фирми и физически лица, които са

Разшириха черния списък за фирми и физически лица, които са ...

... наложени на 2 юни 2021 г. от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ" В края на миналата седмица от Българската народна банка обявиха, че всички банки, които имат открити сметки и делови взаимоотношения в страната със санкционираните лица, вече са предприели необходимите ограничителни мерки.


Българската фармацевтична компания „Хювефарма” подготвя листване на фондовата борса в

Българската фармацевтична компания „Хювефарма” подготвя листване на фондовата борса в ...

... това ще увеличи способността на компанията да придобива или лицензира нови продукти или технологии, ще намали нашия ливъридж, като освен това ще ни позволи допълнително да увеличим производствения си капацитет”, коментрира Кирил Домусчиев, президент и изпълнителен директор на компанията. „Развълнуван съм от бъдещето ни като листната компания”, добавя бизнесменът.  


Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва извънредни проверки

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва извънредни проверки ...

... непредварително опакован сладолед“, обясни тя. Д-р Николова каза още, че лъжичките за сладолед, които се предлагат, трябва да бъдат индивидуално опаковани, а на видно място трябва да са изложени алергените. Проверките ще продължат през цялото лято, а инспекторите ще реагират на всеки потребителски сигнал на горещия тел 0700 122 99.


Почти една трета от жителите на Евросъюза са разчитали на

Почти една трета от жителите на Евросъюза са разчитали на ...

... на Дания и Финландия смятат корупцията в правителството за голям проблем в страната си. Но над 85% от българите, хърватите, кипърците, италианците, португалците и испанците са на противоположното мнение. В нито една страна не преобладава мнението, че корупцията намалява. Най-позитивният резултат е в Словакия, където това смятат 39% от жителите.


Жилищата в София отчитат най-високото поскъпване у нас през последните

Жилищата в София отчитат най-високото поскъпване у нас през последните ...

... включени сделките с имоти в курортните комплекси. Общо за страната жилищата за периода са поскъпнали с 41.2% като при движението на цените на новото и старото строителство има преднина за съществуващите жилища. Апартаментите в стари сгради са поскъпнали с 44.3%, а ръстът на цените на новото строителство е с 36%.


Говорейки за модулните системи като опция за обзавеждане на едно

Говорейки за модулните системи като опция за обзавеждане на едно ...

... и представени на клиента визуално спрямо параметрите на неговата кухня. Изпълнението на проект, който наистина да може да задоволи нуждите на едно домакинство по отношение на зоната за готвене е процес, който изисква много фантазия и креативност. Индивидуалния почерк е този, който наистина ще допринесе за благоприятен успешен завършек.       


Децентрализираната криптовалута bitcoin се появи през 2009 година, отбелязвайки началото

Децентрализираната криптовалута bitcoin се появи през 2009 година, отбелязвайки началото ...

... чрез които напълно да ограничат, регулират или забранят криптовалутите. Децентрализираната природа на bitcoin, заедно с анонимността, го правят голямо предизвикателство за правителствата, особено . Много държави все още обмислят начините, по които биха регулирали виртуалните валути в бъдеще. Засега bitcoin остава в сивата регулаторна зона в по-голямата част от света.


Ръста на цената на електрическата енергия е сред главните причини

Ръста на цената на електрическата енергия е сред главните причини ...

... се извлекат максимално ползи от това да се осигури топлина и уют през зимните месеци е важно да се изберат именно такива уреди, които могат да го гарантират. Покупката на котел на пелети е препоръчително да бъде консултирана от експерт за да се предотвратят потенциални инциденти, неефективност или топлиинни загуби.


Приятното време е повод да прекарваме все повече време на

Приятното време е повод да прекарваме все повече време на ...

... уникалност и наслада. Изберете си онова, което би било напълно подходящо за вашите кулинарни изяви. Многобройни са вариантите, което се предлагат в търговската мрежа, а що се отнася до цената им няма спор, че е достъпна и определяна ката най-добрата инвестиция, която можете да направите с цел дългосрочен експлоатационен план.


Митническата служба на летището в град Бергамо откри яйце от

Митническата служба на летището в град Бергамо откри яйце от ...

... на днешен Китай. Отдавна известно, но недостатъчно проучено находище на скала... Според публикацията в „Giornale di Brescia”, получателят се отказал от пратката. Поради липсата на надлежен сертификат археологическата ценност е взета на разпореждане от държавата и ще бъде предадена в експозицията на някой от музеите.   * Снимката е илюстративна


През април индустриалното производство нараства с 0.8% на месечна база

През април индустриалното производство нараства с 0.8% на месечна база ...

... стоки (+15.4%) и енергийните продукти (+14.4%). На ниво ЕС, продукцията при трайните потребителски стоки скача със 110.4% на годишна база, следвана от капиталовите стоки (+67.5%), междинните стоки (36.9%), нетрайните стоки (+14%) и енергийните продукти (+13.8%). На годишна база най-висок ръст се отчита в Италия (+79.5%), Словакия (+69.1%) и Румъния (+64.5%).


Лидерите на страните от Г-7 се обединиха около приемането на

Лидерите на страните от Г-7 се обединиха около приемането на ...

... пандемии. Колективните стъпки включват намаляване на времето необходимо за разработка и лицензиране на ваксини, лечение и диагностика за бъдещи заболявания до под 100 дни. Г-7, а именно Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и САЩ, се очаква да дарят 1 млрд. ваксини на бедните страни през тази и следващата година.


Алуминиевите радиатори има защо да печелят доверието на потребителите. Те

Алуминиевите радиатори има защо да печелят доверието на потребителите. Те ...

... да си осигурите повече комфорт и уют, да оптимизирате разходите и да повишите икономиите през зимните месеци. Добри и перспективни, с подчертана индивидуалност и креативност тези радиатори наистина са едни от лидерските модели, на които можете безусловно да се доверите. Инвестирайте в уреди с лесен монтаж, изчистена и елегантна визия.


Противоепидемичните мерки в Англия вероятно ще бъдат удължени още 4

Противоепидемичните мерки в Англия вероятно ще бъдат удължени още 4 ...

... поне една доза. Но според научните изследвания ваксините на Pfizer и AstraZeneca са само 33% ефективни срещу индийския вариант след поставянето на една доза. Британският премиер Борис Джонсън заяви пред Sky News в събота, че е готов да бъде "предпазлив", за да избегне бъдещо повторно въвеждане на мерки за заключване.


Служебният министър на икономиката Кирил Петков ще поиска обяснение от

Служебният министър на икономиката Кирил Петков ще поиска обяснение от ...

... разходи за трите язовира са еднакви - 1.16 лева за тонкилометър за превозване на скална и земна маса, което по думите на министъра е път пъти по-скъпо от пазарната цена. Цените за бетона са съответно 219 лева и по 214 лева за кубик и не включват превоз, кофраж и армировка.


COVID-19 пандемията е променила картината на щедростта в света. 55%

COVID-19 пандемията е променила картината на щедростта в света. 55% ...

... спечелиха нови партньори и дарители. "Най-важната ни цел сега е, след отлива на кризисното дарителство, да укрепим новите партньорства в полза на дългосрочни социални цели и да изискваме от държавните институции адекватно припознаване на ролята на НПО в развитието на България”, добави Баракова. Индексът през годините - вижте данните .  


Цената на bitcoin скочи с около 12% след поредния коментар

Цената на bitcoin скочи с около 12% след поредния коментар ...

... месец, че обръща гръб на bitcoin, пазарът изтри стотици милиарди от стойността си. Решението на Илън Мъск, Tesla да се откаже от идеята да приема плащания в bitcoin, насочи погледите ... Към момента на подготвяне на материала bitcoin се търгува срещу 39 535 долара за брой, по данни на CoinMarketCap.


До голяма степен комфорта, който изпитваме при посещение в конкретно

До голяма степен комфорта, който изпитваме при посещение в конкретно ...

... защо да се считат за едни от многофункционалните уреди, които са изключително практични за ежедневието и най-вече за студените зимни месеци. Многообразни като видове на пазара можете да откриете електрически, водни или комбинирани в зависимост от това кои биха били с най-правилно приложение спрямо техническите особености на санитарната ви зона.


Над 90% от ядреното оръжие в света се държи от

Над 90% от ядреното оръжие в света се държи от ...

... държави с разгърнато ядрено оръжие, като според доклада останалите държави имат само наличности, които включват и пенсионираните бойни глави, очакващи демонтаж. Китай има в наличност 350 броя ядрено оръжие, Индия разполага със 150 броя, Пакистан притежава 165 броя, Израел има 90 броя, а Северна Корея между 40 и 50 броя.


Няма лоша реклама. Има правилно и зле поднесена такава. Ако

Няма лоша реклама. Има правилно и зле поднесена такава. Ако ...

... на агенцията и обсъдете в детайли Вашата маркетинг кампания. Рекламата в гугъл е задължителен способ, ако една от целите Ви е да излизате винаги най-напред в търсачката, като по този начин хората ще Ви намират лесно. Увеличете месечния си оборот в пъти и затвърдете високите си позиции в онлайн търговията.


Стартира трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал

Стартира трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал ...

... разяснения за приложимите периоди за кандидатстване, срокове и формуляри за участие във фаза три ще могат да бъдат намерени в специализираната на интернет страницата на НАП от понеделник идната седмица. Информация и съдействие клиентите могат да получат и на e-mail [email protected] или на информационния телефон на НАП 0700 18 700.


Кметът на Москва Сергей Собянин обяви за неработни дни от

Кметът на Москва Сергей Собянин обяви за неработни дни от ...

... дистанционен режим на работа, особено тези, които не са били ваксинирани. Това е особено важно за хора над 65 години или страдащи от хронични заболявания, подчертава Собянин. Кметът призова възрастните хора да се въздържат от пътуване и всички граждани да спазват стриктно противоепидемичните мерки и активно да ваксинират срещу коронавирус.


Водещ претендент да предостави на Дубай нова система за масов

Водещ претендент да предостави на Дубай нова система за масов ...

... подписана наскоро с Zhong Tang Sky Railway Group за изследване на „футуристични транспортни системи“, след като компанията от Ченгду представи своя прототип на монорелсов път през 2016 г. Стратегията за автономен транспорт в Дубай има за цел да превърне 25% от всички пътувания в града в автономни до 2030 година.