За 2016 г. България е първа в Европа по ръст

За 2016 г. България е първа в Европа по ръст ...

......... за кражби. Един затворник у нас струва на ден на бюджета 57,11 евро (111,36 лева) при средно 51 евро в Европа. Голяма част от присъдите са между една и три години. За 2015 г. са починали 43 лишени от свобода в България, от които седем сами са отнели живота си.


Последната среща между Ердоган (вляво) и Доналд Туск беше през

Последната среща между Ердоган (вляво) и Доналд Туск беше през ...

......... на европейските административни съдии (AEAJ), Европейската асоциация на съдиите (EAJ), Съдиите за съдии и Европейските магистрати за демокрация и свобода (MEDEL) - създадоха обща Платформа за независима съдебна система в Турция. Платформата организира събиране на помощи за семействата, правна защита и изпраща наблюдатели на процесите, които са започнали срещу магистратите.


Язовир

Язовир "Тича" в Шуменска област прелива с 10 куб. м./ ...

......... се очаква голяма приливна вълна към язовира и опасност за населението няма. Въпреки това продължава наблюдението на критичните места.Язовир "Кълново" прелива с минимално количество от 0,5 куб. м./сек. вода, същевременно водоемът се източва от изпускателя с 0,4 куб.м./ сек. Водите от язовира се изливат в дере, което е добре почистено.


Започна официалното посещение на президента Румен Радев в Израел. Той

Започна официалното посещение на президента Румен Радев в Израел. Той ...

......... сферата на сигурността, борбата с тероризма, икономиката и инвестициите.Българският държавен глава беше посрещнат от израелския си колега с официална церемония в президентския дворец в Йерусалим, след което се проведоха пленарни разговори на официалните делегации на България и Израел.© Прессекретариат на държавния главаСъпругите на двамата президента Десислава Радева и Нехама Ривлин


Тежка катастрофа е станала след 13 часа днес край Враца,

Тежка катастрофа е станала след 13 часа днес край Враца, ...

......... пътувало в колата. Хлапето е с рани по главата от удара в предното стъкло.  Пострадалите са закарани в болница и към момента не е ясно колко тежко е състоянието им. На мястото има две пожарни и две линейки. Екип спасители източват резервоара на тира, за да не се взриви.  


55 167 зрелостници са заявили участие в държавния зрелостен изпит

55 167 зрелостници са заявили участие в държавния зрелостен изпит ...

......... впише средноаритметичната оценка от двата държавни изпита за придобиване на професионална квалификация вместо оценка от втора матура по общообразователен предмет.  За трети зрелостен изпит по желание са кандидатствали 782 ученици. Изпитите по желание ще са в периода от 29 май до 1 юни по график, който ще бъде обявен допълнително.Това ръководство спаси БДЖ от фалит. Това заяви заместник транспортният

Това ръководство спаси БДЖ от фалит. Това заяви заместник транспортният ...

......... управлява държавата". Непочтена атака към националния превозвач видя и Веселин Василев, изпълнителен директор на ИА "Железопътна администрация". Той видя атака и лично срещу него. Василев имал неприятно чувство от медийните нападки към него и от това,че неговата позиция не е търсена. Фирмите, атакували днес БДЖ, искали да провалят обществената поръчка.


След близо двучасово обсъждане съдийската колегия на Висшия съдебен съвет

След близо двучасово обсъждане съдийската колегия на Висшия съдебен съвет ...

......... продава апартаментите на баща си, а после те са продадени на бизнесмени с дела, решавани именно във ВАС, включително от отделението на баща ѝ.Преди време съдийската колегия реши още, че Генков, както и всички върховни магистрати, които желаят да станат административни ръководители, няма да подлежат на проверка за професионални качества.


Язовир „Тича

Язовир „Тича" в Шуменска област прелива с 10 куб. м./ ...

......... това продължава наблюдението на критичните места.Язовир „Кълново" прелива с минимално количество от 0,5 куб. м./сек. вода, същевременно водоемът се източва от изпускателя с 0,4 куб.м./ сек. Водите от язовира се изливат в дере, което е добре почистено. В язовир „Нови пазар 1" има свободен обем, но се извършва контролирано изпускане.


От 20 до 22 март президентът Румен Радев е на официално посещение

От 20 до 22 март президентът Румен Радев е на официално посещение ...

......... Посещението на Румен Радев е в продължение на политическия диалог на най-високо равнище между двете страни. Сред темите на срещите на българския държавен глава ще са възможностите за задълбочаване на сътрудничеството във всички области от взаимен интерес, в това число в сферата на сигурността, борбата с тероризма, икономиката и инвестициите.


55 167 зрелостници са заявили участие в държавния зрелостен изпит

55 167 зрелостници са заявили участие в държавния зрелостен изпит ...

......... възможността в дипломите им да се впишесредноаритметичната оценка от двата държавни изпита за придобиване на професионална квалификация вместо оценка от втора матура по общообразователен предмет. За трети зрелостен изпит по желание са кандидатствали 782 ученици. Изпитите по желание ще са в периода от 29 май до 1 юни по график, който ще бъде обявен допълнително.Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и КТ

Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и КТ "Подкрепа" ...

......... залегнаха в специална стратегия за приватизацията на ЕРП-тата, приети от парламента на Република България. Тези изисквания гарантираха социален пакет за работещите в отрасъла. Надяваме се, че на заседанието на комисията ще намерим отговори на всички наши въпроси“, завършва писмото, подписано от президентите двете синдикални организации Пламен Димитров и Димитър Манолов.


С 20 процента са спаднали приходите на общинската фирма „Градски

С 20 процента са спаднали приходите на общинската фирма „Градски ...

......... човек, далеч не всички дават предимство на градския транспорт, буслентите са пълни с леки автомобили… А именно бърз и удобен градския транспорт би стимулирал хората да слязат от колите си. Ако след това заседание нашите мерки бъдат съчетани със сътрудничеството с пътната полиция, ефектът ще е осезаем за всички. Гинка Христова dnesplus.bg


Няма как на всяка дупка да има полицай. Но навсякъде

Няма как на всяка дупка да има полицай. Но навсякъде ...

......... Ще има разположени мобилни екипи", уточни Валентин Радев. Министърът увери, че районите, в които няма дежурен инспектор, ще имат достъп до полицейска услуга по всяко време.По повод дискусиите за включването на частните охранители в борбата с престъпността, Валентин Радев обясни, че те само ще помагат, а полицията ще върши работата.


Пореден шести протест се организира, заради отношението на управляващите към

Пореден шести протест се организира, заради отношението на управляващите към ...

......... липсата на детски центрове."Има недостиг на специалисти, които да помагат на семействата на такива деца", коментираха гостите.По думите им е добре да има повече центрове от гледна точка на специализираните услуги, които можем да ползваме."Индивидуалният поход към всяко дете е много важен" , казаха още те.По публикацията работи: Петя Славова


55 167 зрелостници са заявили участие в държавния зрелостен изпит

55 167 зрелостници са заявили участие в държавния зрелостен изпит ...

......... средноаритметичната оценка от двата държавни изпита за придобиване на професионална квалификация вместо оценка от втора матура по общообразователен предмет. За трети зрелостен изпит по желание са кандидатствали 782 ученици. Изпитите по желание ще са в периода от 29 май до 1 юни по график, който ще бъде обявен допълнително. /БГНЕСДо всяка дупка няма да има полицай, но навсякъде, където

До всяка дупка няма да има полицай, но навсякъде, където ...

......... той ме увери, каза – няма да ангажирам полицаи, не се притеснявай, задачата ще изпълним по този начин. Където трябва, само ни пишете и ние отиваме и го поправяме, стига времето да е добро. Те си имат там технология, защото не по всяко време могат да го поправят”, допълни Радев.


Румен Радев и Реувен Ривлин, сн. БГНЕС Израел като водеща

Румен Радев и Реувен Ривлин, сн. БГНЕС Израел като водеща ...

......... Посещението на Румен Радев е в продължение на политическия диалог на най-високо равнище между двете страни. Сред темите на срещите на българския държавен глава ще са възможностите за задълбочаване на сътрудничеството във всички области от взаимен интерес, в това число в сферата на сигурността, борбата с тероризма, икономиката и инвестициите.


Петролът поскъпва към най-високите си нива за настоящия месец на

Петролът поскъпва към най-високите си нива за настоящия месец на ...

......... "Цените на суровия петрол сорт брент през 2017-а година възлизаха средно на 3,36 долара за барел над тези на американския лек суров петрол в сравнение с ценова разлика от едва 0,40 долара за барел през 2016-а година. Това осигурява сериозен стимул за по-голям износ на суров петрол, добиван в САЩ".


Специализираният апелативен съд потвърди прекратяването на делото срещу Симеон Дянков,

Специализираният апелативен съд потвърди прекратяването на делото срещу Симеон Дянков, ...

......... за "Булброкърс", нито пък как точно са причинили вреда за държавата.   Според обвинителния акт Иво Прокопиев е "улеснил" Симеон Дянков да извърши длъжностно престъпление чрез изказване, направено по време на Националния съвет за тристранно сътрудничество в тогавашното му качество на представляващ Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).


Изкуственият спътник Trace Gas Orbiter /TGO/ по съвместния проект на

Изкуственият спътник Trace Gas Orbiter /TGO/ по съвместния проект на ...

......... не е достигнал работната си кръгова орбита с височина около 400 км и период 2 часа. За нейното достигане до средата на април десет пъти ще бъдат включени двигателите на спътника. В средата на април 2018 г. се очаква включване на "Люлин-МО" в пълен режим на работа, съобщават от БАН.


София. Двама български професори историци – Николай Овчаров и Пламен

София. Двама български професори историци – Николай Овчаров и Пламен ...

......... прояви огромен инерес към идеята и пожела и в неговия град да бъде изграден такъв монумент. Въпрос на време е кога това ще се случи. А на двамата професори утре предстои нов тежък полет през Москва до столицата на Армения, Ереван. Приключението продължава, но резултатите обещават да са изключително положителни.


20 измръзнали щъркели са приютени днес на топло до парното

20 измръзнали щъркели са приютени днес на топло до парното ...

......... правят оглед край пътищата. Има готовност за закупуване на риба за изхранването на птиците. "Стотици са щъркелите по полетата на територията на община Дулово", заяви пред Радио Шумен кметът д-р Юксел Ахмед. "Отлитането им е невъзможно, крилете им са замръзнали", добави градоначалникът, обяснявайки защо хората трябва да помогнат на птиците.


Тир и лек автомобил се сблъскаха на пътя Русе –

Тир и лек автомобил се сблъскаха на пътя Русе – ...

......... и те са се озовали под него. При силния удар предницата на колата е била смачкана, но въздушните възглавници са спасили румънците. Те са отказали медицинска помощ, тъй като нямат сериозни травми. Под ремаркето на тира е попаднал още един автомобил, но без сериозни щети. Причините за инцидента се изясняват.


В операцията, проведена под ръководството на Специализираната прокуратура, са участвали

В операцията, проведена под ръководството на Специализираната прокуратура, са участвали ...

......... са намерени още: фотоапарат, електронни везни, 11 нумизматични каталози с официална регистрация с лични данни и мейли и други документи от аукционни къщи за продадени археологически обекти в търговски къщи в Германия, Австрия и Великобритания. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на групата продължава под наблюдението на Специализираната прокуратура.


Дом-паметникът на връх Бузлуджа спечели европейска подкрепа по програма за

Дом-паметникът на връх Бузлуджа спечели европейска подкрепа по програма за ...

......... част от историята, която трябва да се помни, да се помни, да се знае какво е било", заяви тя. По думите ѝ Бузлуджа е изключително ценен като архитектура, инженерно постижение и изкуство и има голям потенциал както за развитието на туризма, така и за преосмислянето на много други такива паметници.


Банско. Днес след кратко боледуване почина Александър Иванов Краваров –

Банско. Днес след кратко боледуване почина Александър Иванов Краваров – ...

......... - 1984 г., далновиден ръководител и човек с голямо сърце. Това съобщиха от пресцентъра на Община Банско. Общинска администрация – Банско и Общински съвет – Банско изказват съболезнования на семейството и близките на починалия. Погребението ще се състои на 21 март от 15.00 часа на Гробищен парк – град Банско.


"Няма как на всяка дупка да има полицай. Но навсякъде ...

......... коментира и казуса с частните охранителни фирми в малките населени места: "Всички критикуват МВР, но искат полиция. Това не е лоша практика. Нека е ясно едно - частните охранители само ще помагат, а полицията ще върши работата". Предстои във вторник Радев да се срещне и с представители на ловешките власти.


5 фирми, произвеждащи кисело мляко, са санкционирани от Комисията за

5 фирми, произвеждащи кисело мляко, са санкционирани от Комисията за ...

......... лева, съобщи Bulgaria ON AIR.Според млекопроизводителите полипропиленовите кофички не променят вкуса на киселото мляко, нито пък се убива живата бактерия. Основният аргумент на фирмите бе, че този тип кофички са по-евтини. По стандарт млякото трябва да се продава в стъклени, керамични или в опаковки от полистирен.По публикацията работи: Златко Желев


В ЕС за миналата година са били отчетени нови 650

В ЕС за миналата година са били отчетени нови 650 ...

......... България за миналата година се отчита спад с 82 на сто в подадените молби. За миналата година у нас закрила са потърсили 3470 мигранти, докато през 2016 г. броят им е бил 18 990 души. Миналата година най-често убежище у нас са търсили афганистанци (1050), иракчани (955) и сирийци (940).


Зам.-областният управител на Видин Елка Георгиева е починала тази нощ.

Зам.-областният управител на Видин Елка Георгиева е починала тази нощ. ...

......... около себе си! В моменти като този е трудно да се говори,защото си насреща с безвъзратното!Споделяме болката и скръбта на семейството и ще пазим спомена за добрия професионалист и добрия човек. Поклон, дълбок поклон пред нейната памет“, посочват на официалната си страница в социалните мрежи Жени ГЕРБ – Видин.  


Александър Георгиев Атанасов от Добрич, който е студент в Лондон,

Александър Георгиев Атанасов от Добрич, който е студент в Лондон, ...

......... в Добрич е поставена кутия за дарения.  Открита е и дарителска сметка към БЧК-Добрич, по която всеки, който иска да помогне на момчето, може да преведе средства:  ОБЛАСТЕН СЪВЕТ НА БЧК ДОБРИЧ  UniCreditBulbank клон Добрич BIC CODE UNCR BGSF  IBAN BG 86 UNCR 96601006277714  ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ АТАНАСОВ


В момента правителството на Бойко Борисов прави всичко по силите

В момента правителството на Бойко Борисов прави всичко по силите ...

......... по всички фронтове, но можем да работим. И тук казвам на нашите политици да не си правим илюзии, че ще дойде дори нашия приятел, моя приятел, Волен Сидеров да дойде на власт, и той като представител на правителство в НАТО и той ще има големи ограничения,“ обобщава ген. Леонид Решетников.


Два язовира в карнобатските село Екзарх Антимово и Церковски преливат.

Два язовира в карнобатските село Екзарх Антимово и Церковски преливат. ...

......... Два язовира в карнобатските село Екзарх Антимово и Церковски преливат. Започнало е контролирано изпускане на водоемите, които се оттичат в местна река. Водосборът обаче попада в с. Сърнево, което реката пресича. Това каза кметът на община Карнобат Георги Димитров.


Юбилейни марки с плик, посветени на 140-годишнината от Руско-турската освободителна

Юбилейни марки с плик, посветени на 140-годишнината от Руско-турската освободителна ...

......... в Русия, в България ще останат много малко и за българските колекционери това ще бъде наистина хубаво". Това е четвъртото съвместно издание, посветено на Руско-турската освободителна война. Първата съвместна марка е била издадена през 1902-ра и е била посветена на 25 години от боевете при Шипка, Стара Загора и Шейново.


Няма как на всяка дупка да има полицай. Но навсякъде

Няма как на всяка дупка да има полицай. Но навсякъде ...

......... и казуса с частните охранителни фирми в малките населени места: "Всички критикуват МВР, но искат полиция. Това не е лоша практика. Нека е ясно едно - частните охранители само ще помагат, а полицията ще върши работата". Предстои във вторник Радев да се срещне и с представители на ловешките власти. /БГНЕС


Горските стражари в държавното ловно стопанство

Горските стражари в държавното ловно стопанство "Тервел" разкриха незаконна сеч ...

......... обекти за добив на дървесина, 201 - на превозни средства, а останалите - на ловци и други физически лица. От съставените 51 акта един е за нарушение при лов на територията на държавното горско стопанство "Нови пазар", а другите са по Закона за горите, посочват от Североизточното държавно предприятие.  


Окръжна прокуратура – Русе се самосезира по публикация в печатно

Окръжна прокуратура – Русе се самосезира по публикация в печатно ...

......... по публикация в печатно издание – вестник „Утро“ брой от 14.03.2018г. със заглавие „И този срам дочакахме! Пролетен дъждец заблати стадиона и спря футбола“. По случаят е образува прокурорска преписка. Ще бъде извършена проверка, с оглед данни за извършено престъпление от общ характер при ремонта на Градския стадион в Русе.


За 2016 г. България е първа в Европа по ръст

За 2016 г. България е първа в Европа по ръст ...

......... затворници. Сходно е положението в Кипър, Франция, Белгия, Португалия, Италия, Сърбия, Албания, Чехия, Румъния и Турция. В Европа едва 5,3 на сто от лишените от свобода са жени, като всяка пета от тях е задържана в следствието. Всеки четвърти европейски затворник е лишен от свобода за срок до една година.


Два язовира в карнобатските село Екзарх Антимово и Церковски преливат.

Два язовира в карнобатските село Екзарх Антимово и Церковски преливат. ...

......... местна река. Водосборът обаче попада в с. Сърнево, което реката пресича. Това каза кметът на община Карнобат Георги Димитров. Пожарникари и общински служители са започнали издигане на пясъчни диги в Сърнево заради опасност от приливна вълна. Управата на община Карнобат има готовност да евакуира населението. В селото живеят 150 души.


Пожарникари, общински служители и земеделски производители по спешност поставят пясъчни

Пожарникари, общински служители и земеделски производители по спешност поставят пясъчни ...

......... се очаква към 16.00 часа“, каза кметът на Карнобат Георги Димитров. Водоемите се оттичат в местната река. Водосборът им обаче се пада точно в селото, което реката пресича. В селото живеят 150 души, имаме готовност да евакуираме населението, допълни той. В момента екипи на пожарната са дислоцирани до най-застрашените къщи.


Два язовира в карнобатските село Екзарх Антимово и Церковски преливат.

Два язовира в карнобатските село Екзарх Антимово и Церковски преливат. ...

......... местна река. Водосборът обаче попада в с. Сърнево, което реката пресича. Това каза кметът на община Карнобат Георги Димитров. Пожарникари и общински служители са започнали издигане на пясъчни диги в Сърнево заради опасност от приливна вълна. Управата на община Карнобат има готовност да евакуира населението. В селото живеят 150 души.


Европейската комисия пуска в действие уебпортала на инициативата WiFi4EU и кани общините

Европейската комисия пуска в действие уебпортала на инициативата WiFi4EU и кани общините ...

......... на инициативата WiFi4EUхиляди европейци в целия ЕС ще разполагат с безплатен достъп до интернет на обществени места. WiFi4EU дава възможност на общините да приобщят своите граждани към интернет свързаността, за да могат чрез нея пълноценно да се възползват от безкрайните възможности на цифровизацията. Това е конкретна стъпка към изграждането на цифровия единен пазар."


Президентът на Р България г-н Румен Радев ще приеме на

Президентът на Р България г-н Румен Радев ще приеме на ...

......... създадени от българските учени. С експозицията организаторите предоставят на гостите на събитието рядката възможност да се запознаят с част от приноса на България за мисиите в Космоса, включително до далечни светове като Марс. Билети за събитието на 23 март – в мрежата на Eventim; специални категории "С приятел" и "Семеен"


Продължават операциите по контрол и пътна безопасност, разпредени от директора

Продължават операциите по контрол и пътна безопасност, разпредени от директора ...

......... за управление на МПС, от които 3 за липса на задължителна застраховка "Гражданска отговорност, за неплатени глоби са отнети 12. Осъществени са 4 операции широкообхватен контрол в Сливен, Нова Загора и Котел. Тази седмица са предвидени специализирани операции по контрол на водачите за употреба на алкохол, наркотици и упойващи вещества.


За 2016 г. България е на първо място в Европа

За 2016 г. България е на първо място в Европа ...

......... Франция, Белгия, Португалия, Италия, Сърбия, Албания, Чехия, Румъния и Турция. В Европа едва 5,3 на сто от лишените от свобода са жени, като всяка пета от тях е задържана в следствието. Всеки четвърти европейски затворник е лишен от свобода за срок до една година, отбелязва БТА.По публикацията работи: Красимир Ангелов


„Общините не могат да стопанисват язовирите, особено с настоящото законодателство.

„Общините не могат да стопанисват язовирите, особено с настоящото законодателство. ...

......... „24 Родопи“ кметът на Кърджали Хасан Азис. Той е заместник-председател на Националното сдружение на общините в България, по повод новите промени, в които е заложено общинските власти да поемат стопанисването на водоемите. Този проблем ще бъде поставен и пред Националното сдружение на общините. Над 400 са язовирите в област Кърджали.


В операцията, проведена под ръководството на Специализираната прокуратура, са участвали

В операцията, проведена под ръководството на Специализираната прокуратура, са участвали ...

......... са намерени още: фотоапарат, електронни везни, 11 нумизматични каталози с официална регистрация с лични данни и мейли и други документи от аукционни къщи за продадени археологически обекти в търговски къщи в Германия, Австрия и Великобритания. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на групата продължава под наблюдението на Специализираната прокуратура.


Соломон Паси, сн. БГНЕС

Соломон Паси, сн. БГНЕС "За да общуваме с Русия, трябва ...

......... можеше да се обърне към нас, в частност към президента Румен Радев и да каже, че иска ние да бъдем посредник при преговорите. Всеки, който посредничи от ЕС с Турция, ще е одобрил санкциите. Нито една държава от ЕС не е наложила вето на санкциите, включително и България”.    


Тежка катастрофа е станала край Враца преди минути, съобщи "Булнюз".

Тежка катастрофа е станала край Враца преди минути, съобщи "Булнюз". ...

......... е пътувало в колата. Хлапето е с рани по главата от удара в предното стъкло. Пострадалите са закарани в болница и към момента не е ясно колко тежко е състоянието им. На място има две пожарни и две линейки. Екип спасители източват резервоара на тира, за да не се взриви.


Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) организира втора кампания

Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) организира втора кампания ...

......... живот, където нивата на шум са високи и липсват зелени площи, както и че предпочитат среда с разнородни местообитания, която им осигурява необходимите условия за съществуване, са посочили от дружеството и са допълнили, че искат да разберат дали ще се запази тази закономерност или не с месец разлика в броенето.


Пет деца и 13 възрастни почти се удавиха в понеделник,

Пет деца и 13 възрастни почти се удавиха в понеделник, ...

......... превозното средство по време на преследване от страна на гръцката полиция. Според местно издание, трафикантът увеличил скоростта в опит да избегне полицейска блокада. Ванът поднесъл на мокрия асфалт и се озовал в Марица. С усилията пожарната и полицията във Фере и с помощта на военни всички 18 души били спасени.


сн: ТВ САТ Бившият шеф на районното полицейско управление в

сн: ТВ САТ Бившият шеф на районното полицейско управление в ...

......... Заедно с бившия полицейски началник на съд е предаден и служител в криминалната полиция на районното. Той е обвинен, че през 2015 г. не е разследвал присвояване на 21 литра дизелово гориво, извършено от шофьор в частна фирма. След това му помогнал да продаде горивото. Шофьорът е обвинен в присвояване.


На 20 март – Международният ден на франкофонията у нас

На 20 март – Международният ден на франкофонията у нас ...

......... „Аз имам 4 и 3 от тях сме ги отглеждали във Франция”, посочи той. Волейболистът отправи призив към депутатите, ако може да вземем този положителен пример, който имаме в Европа на една ръка разстояние и който работи. Отличени още бяха Жаклин Вагенщайн, Ангел Петров, Кирил Ангелов и Весела Тодорова. /БГНЕС


Конституционният съд единодушно реши да образува дело за Истанбулската конвенция.

Конституционният съд единодушно реши да образува дело за Истанбулската конвенция. ...

......... последните четири години, с анализ и оценка на възможностите за прилагането на конвенцията в българското право. Междувременно обаче Министерският съвет изтегли проекта за ратификацията на Истанбулската конвенция, за да даде път на спокойно обществено обсъждане. Юристи смятат, че макар ратификацията да е временно отложена, подписът на България под конвенцията остава.


Заради противоречието да се финансира строеж с европейски средства в

Заради противоречието да се финансира строеж с европейски средства в ...

......... въздействие върху околните села, намалявайки качеството на продукцията и прекъсвайки естествените обходи до нивите и градините, създавайки рискове от пътни злополуки. На срещи с местните хора от град Кресна, те изразиха безпокойството си, че пътят им към ключовия за тях регионален център Благоевград ще бъде изключително затруднен по този начин.


Специализираният апелативен съд потвърди прекратяването и връщането на прокуратурата на

Специализираният апелативен съд потвърди прекратяването и връщането на прокуратурата на ...

......... разпореждането на градския съд четете тук.След това прокуратурата протестира определението на съда, но междувременно влязоха в сила промените в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), с които делата за корупция и още няколко престъпления бяха преместени от градския съд в спецсъда. По тази причина и Софийският апелативен съд отказа да разгледа прокурорския протест.


150 жители на карнобатското село Сърнево са в готовност за

150 жители на карнобатското село Сърнево са в готовност за ...

......... часа", каза кметът на Карнобат Георги Димитров. В момента пожарникари по спешност поставят пясъчни диги до най-застрешените къщи. Няма паника, ситуацията е под контрол, поддържаме постоянна връзка с местните власти и с областния управител на Бургас Вълчо Чолаков, за да се изпратят допълнително сили при необходимост, допълни кметът на Карнобат.


Цигани методично изсичат гората край врачанското село Ракево, съобщи BulNews,

Цигани методично изсичат гората край врачанското село Ракево, съобщи BulNews, ...

......... няма полиция, горски и закони. Тези карат коли без да имат завършен и втори клас, но въобще не се страхуват от нищо и никого. Не знаем ще се събудят ли полицията и горските някога или спят зимен сън и си затварят очите. Разочаровани сме вече от властта“, коментират потресените местни.


Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) организира втора кампания

Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) организира втора кампания ...

......... където нивата на шум са високи и липсват зелени площи, както и че предпочитат среда с разнородни местообитания, която им осигурява необходимите условия за съществуване, са посочили от дружеството и са допълнили, че искат да разберат дали ще се запази тази закономерност или не с месец разлика в броенето. БГНЕС


Над 80 представители на неправителствения сектор от Черноморския регион, Западните

Над 80 представители на неправителствения сектор от Черноморския регион, Западните ...

......... на заложените индикатори и добрите практики при имплементирането на Целите в дейността на компаниите. В церемонията по откриването ще вземат участие заместник-министърът за Българското председателство на Съвета нa ЕС Моника Панайотова, представителят на Световната здравна организация в България доц. д-р Михаил Околийски и съоснователят на Българската платформа за международно развитие Ива Бонева.


Конституционният съд реши да образува дело за Истанбулската конвенция. Това

Конституционният съд реши да образува дело за Истанбулската конвенция. Това ...

......... 149, ал. 1, т. 4 от Конституцията на Република България за произнасяне за съответствие на сключената от Република България Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие с Конституцията на Република България преди ратификацията. Докладчик по делото е съдия Анастас Анастасов.  


Бившият депутат от ГЕРБ и настоящ конституционен съд Анастас Анастасов

Бившият депутат от ГЕРБ и настоящ конституционен съд Анастас Анастасов ...

......... 2014 г. и е подписана от ЕС през юни 2017 година. Според Европейската комисия, всяка трета жена в ЕС е била жертва на физическо и/или сексуално насилие след навършването на 15 години. Над половината от жените са били жертва на сексуален тормоз, а една от всеки 20 е била изнасилена.


150 жители на карнобатското село Сърнево са в готовност за

150 жители на карнобатското село Сърнево са в готовност за ...

......... часа", каза кметът на Карнобат Георги Димитров. В момента пожарникари по спешност поставят пясъчни диги до най-застрешените къщи. Няма паника, ситуацията е под контрол, поддържаме постоянна връзка с местните власти и с областния управител на Бургас Вълчо Чолаков, за да се изпратят допълнително сили при необходимост, допълни кметът на Карнобат.


Комисията за защита от дискриминация започва национална кампания „Достъпна България“,

Комисията за защита от дискриминация започва национална кампания „Достъпна България“, ...

......... бъдат достъпни за хората с увреждания. Тази кампания съвпада изцяло с управленската ни мисия в тази посока. Постоянно трябва да се мисли и работи по това как достъпната среда да бъде подобряване“, каза още Борислав Велков. Между НДК Комисията за защита от дискриминация беше подписан и меморандум за сътрудничество. /БГНЕС


Пореден средиземноморски циклон се вихри над Балканите. Заради снеговалежите и

Пореден средиземноморски циклон се вихри над Балканите. Заради снеговалежите и ...

......... е около 4 градуса. До края на седмицата времето ще е много променливо. Утре ще има слаби валежи, които отново ще се активизират в четвъртък. В петък в следобедните часове валежите ще спират. В събота вече ще има малко повече слънчеви часове, а в неделя ще започне и ново затопляне.


„Ние трябва да дадем максимума от себе си, за да

„Ние трябва да дадем максимума от себе си, за да ...

......... в Ардинско. Той подчерта, че ДПС запазва своето лидерско място на територията на общината. „Най-важните проблеми на избирателите намериха своето отражение и място в съставения Бюджет на общината за тази година. С грижи и внимание се отнасяме към всички населени места и цялото население на територията на общината”, заяви Мурад.


Конституционният съд съобщи, че днес единодушно е решил да образува

Конституционният съд съобщи, че днес единодушно е решил да образува ...

......... от постъпилите в парламента положителни и отрицателни становища за документа. За докладчик по конституционно дело № 3/2018 г. е определен съдия Анастас Анастасов. Конституционните съдии са задължили Министерския съвет да им предостави решението на кабинета за оттегляне на проекта за ратификация на конвенцията, както и превода на документа, с който министрите разполагат.


Сериозно влошаване на времето ни очаква в четвъртък. И вместо

Сериозно влошаване на времето ни очаква в четвъртък. И вместо ...

......... времето ще остане студено, особено в сутрешните часове. В неделя и понеделник нов средиземноморски циклон ще донесе още валежи, този път от дъжд. Снежната покривка бързо ще се стопи.До края на март времето ще остане сравнително хладно, но с идването на април температурите ще се повишат, показват още разгледаните модели.


Борисов и Путин Премиерът Бойко Борисов поздрави президента Владимир Путин

Борисов и Путин Премиерът Бойко Борисов поздрави президента Владимир Путин ...

......... заедно да работим за разгръщането на съществуващия потенциал на двустранно взаимноизгодно сътрудничество в различни области, в интерес и за благото на нашите два народа", се казва в писмото на държавния ни глава.   В поздравителния си адрес Радев отбелязва и вековната историческа и културна близост между българския и руския народ.