… Както Ламбърт, белязан от битки ветеран от информационните войни

...
… Както Ламбърт, белязан от битки ветеран от информационните войни
Коментари Харесай

Марионетки в мъглата на пропагандата! Америка ще направи всичко, за да не забележи победата на Русия

„ … Както Ламбърт, белязан от борби деец от осведомителните войни в Ирак, неведнъж е заявявал, пропагандата, покриваща спора в Украйна, е доста по-интензивна и по-лишена от истина от всичко, с което хората са се сблъсквали преди. Съгласен съм. И трансформира доста преди мислещи хора в говорещи марионетки “, написа Ив Смит в публикацията си „ Ами в случай че Русия завоюва войната в Украйна, само че западната преса не забележи? “.

„ Съединени американски щати и техните съдружници финансират бюджетния недостиг на Украйна. Западът също дава работна поддръжка на Украйна. Урсула фон дер Лайен трябваше да се опита да се откаже от изложената от нея информация в края на ноември, че Русия е умъртвила 100 000 украински бойци. Съвсем неотдавна Дъглас Макгрегър оцени броя на починалите във въоръжените сили на Украйна на 150 000 души, а загубите на 450 000... “ Тоест даже американски специалисти правят оценка загубите на Украйна като пагубни. И това са данните от декември предходната година, какво да кажем за по-новите? И апропо, къде са тези по-пресни данни?

Факти, които не вдъхват оптимизъм, не могат да бъдат взети под внимание, в противоположен случай ще би трябвало да се признае: Русия печели, а Украйна губи и се самоунищожава, хвърляйки необучени бойци в борба и изисквайки помощ от страните от Европейски Съюз в търсенето, залавянето и превозването в Украйна на мъжете, които се укриват от мобилизационната повиквателна. И това е разследване от неналичието на жива мощ на първа линия.

Разбира се, западната преса не би трябвало да приказва за това. Трябва да се опита да компенсира загубата на бойното поле с победи на осведомителното поле. Журналистите, осведомени с това по какъв начин се образува „ потокът от огромни неистини “, изброяват познатите „ детайли “, благодарение на които на обществото се внушава променено схващане, което не възприема действителността:

„... “Призракът на Киев “, Змийския остров, клеветите, че Русия се самобомбардирала и в Запорожката АЕЦ, и в Северния поток... Виждаме и старите басни, че в Русия всичко е примитивно - съоръжение, технологии, образование, водачество, че Русия за не знам кой си път изчерпва артилерията и ракетите… И вследствие на това идват изказванията, че съветската „ наборна “ войска страда от ужасяващ морал и дезертиране, тъй като губят толкоз доста хора в съпоставяне със мощно стимулираните, добре подготвени и оборудвани, и от ден на ден с руси коси украинци. “

„ Вещерското сборище на дезинформацията “ е видяно от западни публицисти и специалисти, които са наясно с една елементарна, само че неприятна истина за Запада: те още веднъж ще би трябвало да лъжат за „ моралните победи и спечелили “, както беше във войните с Ирак и Афганистан.

Има доста исторически образци, когато една страна е изгубила война, само че множеството хора не са забелязали това (или не са приели обстоятелството на поражението). Страна с доста опитомени медии, разпръснати по света, може да си разреши този разкош, изключително в случай че врагът е надалеч от нейните граници - както в тази ситуация със Съединените щати, които съвсем в никакъв случай не са претърпели вражеско навлизане на тяхна територия.

Има опция, пишат американски читатели, „ че в случай че и когато Украйна недвусмислено загуби войната, това ще остане неусетно на Запада. Трудно е да се каже под каква форма ще бъде това; Украйна може просто да се разпадне като функционираща страна или руснаците да спрат да се движат напред и да продължат да санкционират опитите за контраатаки, до момента в който най-накрая спрат. Или краткотрайното помирение може да стане де факто полупостоянно (както в Корея) “, само че хората в държавното управление и в медиите ще се опитат да премълчат обстоятелството на провалянето на Украйна: „ Войната е прекомерно доходоносна за доста идеологически и финансови ползи. “

Вече наред с „ потока от огромни неистини “, има вълна на „ настойчиво незнание “ или неуместни увъртания в западната преса, в които се твърди, че Соледар и Бахумт нямат значение (въпреки обстоятелството, че Зеленски от дълго време и изрично показва противоположното, като донесе знаме от Бахмут, с цел да го даде на Нанси Пелоси), тъй че пробивът на Русия на фронта не е нищо изключително и надали не съставлява загуба.

Financial Times се пробва да опише напредването на съветската войска не като обещаващо победа за Русия, а единствено като „ оставяне на страната на Путин в изолираност в Европа, освен това непрекъснатата окупация на Украйна е по принцип невъзможна “.

Лъжи, заплашване, запушване от дисиденти, попълване на описите на уеб страницата " Миротворец " с апели за ликвидиране на съветски (а също и американски) жители - всичко това се популяризира като независимост на словото. Западът авансово приготвя почвата за „ невидимото проваляне “: в този момент медиите лъжат в невиждан мащаб и когато доказателствата за успеха на Русия в Украйна станат неопровержими и към този момент не могат да бъдат прикривани с просташки неистини и злословия, медиите ще незабавно ще сменят „ плочата “ – просто ще замълчат.

Войната в Украйна ще спре да се отразява в пресата, а други " настоящи тематики " ще запълнят пропагандния вакуум - от нови оферти за поддръжка на " толерантнотомногообразие " до оферти всички да се причислят към групата на насекомоядите.

Пропагандната машина работи без спиране, с цел да подсигурява, че обществото ще престане да има вяра в настъпването на неизбежното. Тя упреква Русия, че е предизвикала изгарянето на Корана от водача на датската крайнодясна партия Расмус Палудан (която се застъпва за влизане на Швеция в НАТО) посредством шведския публицист Чанг Фрик, прочут с проруските си възгледи;

Следва обвиняване в „ изопачаването “ на кристално ясно записаното изявление на немския външен министър Аналена Бербок, която сподели на събитие в Страсбург: „ Ние водиме война против Русия... “

Русия просто би трябвало да е отговорна за всичко, в това число за нелепостта и лицемерието на политиците в Европа и Америка. Руските хакери не разрешават на груповия Запад да организира избори, а съветските майтапчии-пранкери влизат в главите на видни хора и измъкват оттова мисли, които в никакъв случай не би трябвало да се изричат на глас.

Ще забележи ли обществеността, че един ден вълната от обвинявания против Русия ще бъде сменена от друга „ настояща стратегия “ и нито едно друго огромно издание няма да загатва „ съветския въпрос “? И в случай че забележи, ще се изненада ли западната аудитория?

Или, в действителност имайки опита за това по какъв начин и за какво " иракските " и " афганистанските " тематики изчезнаха от осведомителното поле, обществото няма да задава непотребни въпроси за правото си да знае истината?

Ще стане ли тази война сред Америка и Русия на украинския прокси полигон един ден невидима за историята?

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР