• Hyundai TUCSON остава най-продаваният автомобил в сегмента на компактните

...
• Hyundai TUCSON остава най-продаваният автомобил в сегмента на компактните
Коментари Харесай

Hyundai TUCSON продължава да е начело в сегмента на компактните SUV в Европа

• Hyundai TUCSON остава най-продаваният автомобил в сегмента на компактните SUV модели в Европа
• Отличеният с голям брой награди SUV е номиниран за „ Автомобил на годината 2022 “ в Турция

След мощно довеждане докрай през 2021 година, четвъртото потомство Hyundai TUCSON към този момент е водещо в сегмента на компактните SUV в Европа, изкачвайки се от второто място предходната година. Според данни, събрани от JATO Dynamics, световен снабдител на автомобилно бизнес разузнаване, TUCSON е подготвен да сложи връх по продажби. Въз основа на новите регистрации до март в 27 европейски страни, TUCSON сега е най-продаваният стилен SUV в Европа, с регистрирани 15 806 бройки.

Миналата година всестранният бестселър на Hyundai още веднъж беше TUCSON. Моделът беше възобновен в края на 2020 година, което докара до забележителни продажби през първата му цялостна година на пазара. Hyundai продаде 152 257 бройки TUCSON през 2021 година

Откакто моделът беше пуснат за първи път през 2004 година, на европейския пазар са продадени 1,4 милиона бройки TUCSON. Гледайки международните продажби, този брой се изкачва до седем милиона бройки. Тази цифра прави TUCSON международният бестселър на компанията SUV.

„ След като се радваше на рекордни продажби през 2021 година, TUCSON направи още една крачка напред, като доближи върха в сегмента на компактните SUV във връзка с новите регистрации в Европа през първите три месеца на 2022 година “, Андреас-Кристоф Хофман, маркетинг вицепрезидент Hyundai Motor Europe. „ Със смелия дизайн на TUCSON, адаптивни технологии и функционалности за сигурност, които са преди всичко за фамилията, ние сме сигурни, че нашият бестселър ще продължи да бъде същински любимец за клиентите в Европа. “

Поставяне на стандартите за SUV
Със своя новаторски дизайн и детайли, четвъртото потомство TUCSON подвига летвата в SUV сегмента. От позиция на дизайна, TUCSON се отличава от своя предходник със своята мускулеста стойка, остри ъгли и динамични пропорции.

Чрез цифрови данни „ Parametric Dynamics “ употребява линии, лица, ъгли и форми, с цел да съчетае новаторски SUV дизайн и революционен екстериор. Това води до дизайна на TUCSON, включващ геометрични шарки, известни като „ параметрични бижута “, които му придават прогресивно качество.

Интериорът на TUCSON е чист и изтънчен и напълно обгръща лидера и пасажерите с изцяло цифрово, персонализирано преживяване. С функционалности като 10,25-инчов цифрово табло, 10,25-инчов централен екран, амбиентно осветяване, тризонов автоматизиран климатик и опционално безжичен Apple CarPlay и Android Auto, TUCSON предлага персонализиране на своя комфорт, информационно- развлекателна система и съгласуваност.

TUCSON е оборудван с най-хубавия в класа, насочен към фамилията пакет за сигурност, осигуряващ успокоение на клиентите на Hyundai. Тези функционалности освен защищават пасажерите, те също по този начин подсигуряват сигурността на другите участници в придвижването.

Автономната спешна спирачка (FCA) с фукция за попречване на конфликт в кръстовище, когато бъде засечено насрещно транспортно средство при завой отляво. Междувременно основаната на навигация Smart Cruise Control Curve (NSCC-C) употребява навигационната система на TUCSON, с цел да планува идни завои или прави и автоматизирано поправя скоростта на автомобила за по- безвредно шофиране.

Асистентът за шофиране по автомагистрала (HDA) 1.5 е композиция от NSCC-C и помощник за следене на пътната лентата (LFA). Преминавайки една крачка напред към самостоятелно шофиране, HDA употребява навигационната система, с цел да планува идните пътни условия. Тази функционалност контролира скоростта на автомобила и поддържа дистанцията му до други транспортни средства начело, както и настоящата лента за придвижване по автомагистралата. Освен това, той автоматизирано настройва кормилното ръководство, с цел да поддържа автомобила центриран в лентата му.

TUCSON предлага най-широката гама от електрифицирани задвижвания в своя сегмент. В допълнение към бензинов и дизелов 48-волтов mild-hybrid, пълноженен hybrid и plug-in hybrid, моделът се предлага и в неелектрифицирани версии: 1,6-литров T-GDI мотор със 150 к.с. и шестстепенна ръчна скоростна кутия (6MT) и 1,6-литров CRDi мотор със 115 конски сили и 6MT.

За по-спортен дизайн клиентите могат да изберат TUCSON N-Line. Най-продаваният SUV е декориран в динамичната, въодушевена от моторните спортове линия N-Line. В допълнение към този състезателен дизайн, определените задвижващи елементи идват с усъвършенствани настройки на електронно ръководено окачване (ESC) за по-спортна динамичност на шофиране.

Произведен в Европа за Европа
TUCSON е единствено един от шестте модела на Hyundai, които се създават в европейските заводи, основани в Чехия и Турция. През 2021 година колите, създадени в Европа, съставляват 72% от общите продажби на Hyundai в Европа.
В употреба от 2008 година Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) в Ношовице, Чехия, е един от най-модерните индустриални фабрики в Европа, произвеждащ 350 000 автомобила годишно. Освен TUCSON, HMMC създава и i30, i30 N и KONA Electric за европейския пазар. Освен това HMMC създава съвсем всички налични типове задвижващи елементи. По този метод Hyundai усилва ангажираността си в района и акцентира смисъла на Европа в цялостната си бизнес тактика.

Многократно награждаван
Само през 2021 година TUCSON събра 18 награди в цяла Европа. Докато множеството награди похвалиха модела като мощен стилен SUV и автомобил, който дава отговор на потребностите на фамилията, шепа от тези оценки бяха трофеи „ Автомобил на годината “. TUCSON беше разгласен за „ Автомобил на годината 2022 “ в Гърция, както и от Carbuyer и DieselCar & EcoCar Magazine във Англия.

Съвсем неотдавна беше награден и за „ Автомобил на годината за 2022 година “ в Турция. Сред 7 финалисти журито избра TUCSON от първичен лист с 36 транспортни средства и избра TUCSON за победител, с неговия дизайн, сигурност, равнища на съоръжение и разновидности на мотора.

*Източник: www.hyundai.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР