​​​​​​Шест номинации има тази година за наградата Добрият Самарянин, която

...
​​​​​​Шест номинации има тази година за наградата Добрият Самарянин, която
Коментари Харесай

В Стара Загора на 9 декември ще стане ясен Добрият Самарянин за 2019-а

​​​​​​Шест номинации има тази година за премията " Добрият Самарянин " , която е учредена от Сдружение " Самаряни " и публичен предприемчив комитет избира добротворците. Наградите се афишират и връчват към 14 декември - датата, на която е от основано сдружението. 
Първата номинация тази година е за Иван и Тони Николови, които поддържаха дете с физически и ментални дефицити - Деси от Дома за деца, лишени от наставнически грижи в с. Сладък бунар. Тони се среща с момичето през 90-те при визитите си в дома. Благодарение на семейство Николови тя освен е пораснала, а е съумяла и да се осъществя в живота. 
Вторият номинирана е 21-годишният Tеодор Тодоров от гълъбовското село Мъдрец. Той избави Николай Михайлов, вдовец и татко на 6-годишно момиченце , рискувайки живота си. Теодор изважда Николай от колата му, забила се в електрически дирек, макар че вижда образувалата се волтова дъга, само че поема риска и избавя живот. 
Неформалната група “Брат за брата ” са третата номинация. Нейните 50-ина членове провеждат благотворителни акции и бяха измежду първите присъединили се доброволци за разчистването на Стара Загора след мощната стихия на 31 май тази година. 
Четвъртата е за Лео Кадели от платформата “Приятели, помагайте ” , посредством която схваща за идеята на самотната майка от село Загоре, останала без покрив с двете си дребни деца, поради пожар. Той докара безплатно кухненско обзавеждане, техника и домашен уреди за потърпевшия им дом. 
Спасилият десетки детски животи екип на Дома за медикосоциални грижи за деца в Стара Загора са петите номинирани. Заедно с доброволци от кварталите “Чумлека ” и “ Лозенец ” и пожарникари те изтеглиха 40 деца , някои от които трудноподвижни, изнасяйки ги на ръце в безвредна постройка . В края на август в борова гора край дома избухна пожар, а поради мощния вятър огънят се популяризира и в двора на дома, застрашавайки една от постройките в него, която се изпълва от черен пушек. 
Шестата номинация е за Валентина Андрейчева , която се намеси в спор сред двойка и оказа помощ на момичето да се измъкне от нападателния юноша.
Церемонията връчване на премиите " Добрият Самарянин " ще се организира на 9 декември, понеделник, от 19 часа в Държавна опера - Стара Загора. На нея за повторно ще се връчи Наградата на общинския омбудсман Надежда Чакърова-Николова. Гостите ще могат да поддържат идеята за набиране на средства за Кризисен център " Самарянска къща " за дами и деца, потърпевши от принуждение. 
Събитието се провежда от Сдружение “Самаряни ” и в партньорство с община Стара Загора, община Казанлък, Търговско-промишлена палата - Стара Загора, Държавна опера - Стара Загора, Регионален исторически музей - Стара Загора, Регионална библиотека „ Захарий Княжески “, Обществен дарителски фонд - Стара Загора, Областна дирекция на Български червен кръст в Града на липите, Български пощи, “ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 ”, Midalidare Estate, Сдружение “Моята еОбщина ”, Дарик радио и Телевизия " Стара Загора ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР