​​​​​​На 92-годишна възраст почина американската писателка на криминални романи Мери

...
​​​​​​На 92-годишна възраст почина американската писателка на криминални романи Мери
Коментари Харесай

На 92 почина "Кралицата на съспенса"

​​​​​​На 92-годишна възраст умря американската писателка на престъпни романи Мери Хигинс Кларк, известна като Кралицата на съспенса. Световните организации оповестиха през днешния ден за кончината й в Нейпълс, щата Флорида. 

Мери Хигинс Кларк е създател на над 50 книги в жанра трилър, множеството от които са бестселъри в Съединени американски щати и в Европа. Сред най-популярните ѝ романи са " Момиченцето на баща ", " Къщата на спомените ", " Някой дебне в нощта ". Родена е на 24 декември 1927 година в Ню Йорк. Пише от шестгодишна. Работи като телефонистка и стюардеса, само че напуща работа, откакто се омъжва за Уорън Кларк. Двамата имат пет деца. Съпругът ѝ умира, когато тя е на 35 години и от този момент Кларк устоя фамилията с творчеството си - първоначално разкази и радиосценарии. По-късно агентът ѝ я убеждава да се насочи към романите.

Книгите на Мери Хигинс Кларк са преведени на 35 езика, измежду които и български. Първият ѝ бестселър " Къде са децата? " от 1975 година е преиздаван 75 пъти. Много от сюжетите ѝ са от новините. Тя гледа правосъдни процеси за убийства и разисква здравната терминология с лекари. През 2000 година издателството ѝ подписва с нея контракт за 64 милиона $ за идващите ѝ пет книги, което я прави най-високоплатената писателка в света.

„ Никой няма по-пълна връзка с читателите от Мери. Тя ги схваща, все едно са хора от фамилията ѝ. Винаги беше безусловно сигурна какво те желаят да четат и евентуално по-важното - какво не желаят да четат “, споделя за нея редакторът ѝ Майкъл Корда.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР