​„Убедени сме в ключовата роля на Интерпол в областта на

...
​„Убедени сме в ключовата роля на Интерпол в областта на
Коментари Харесай

Борисов проведе среща с генералния секретар на Интерпол СНИМКИ

​„ Убедени сме в основната роля на Интерпол в региона на сигурността в международен мащаб. С увереност продължаваме нашето интензивно и ползотворно съдействие “.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с генералния секретар на Интерпол Юрген Щок, който е на посещаване у нас във връзка 30-годишнината от подновяването на участието на България в Интерпол.

В хода на диалога министър председателят Борисов сложи акцент върху сполучливото присъединяване на страната ни в разнообразни планове на Международната организация на престъпната полиция и в реализирането на интервенции във значими области като битката с трафика на оръжия, опиати, трафика на хора и на мигранти, които са измежду главните ни цели.

Министър-председателят даде висока оценка на извършените у нас образования, проведени и финансирани от Генералния секретариат на Интерпол. В рамките на тази година те са три с фокус върху трафика на хора в Балканския район, върху работата с базата данни за откраднати оръжия и по противопоставяне на закононарушенията с предмет МПС.

„ За нас е изключително значимо, че тези образования включват и Балканския район. Както знаете, за България съдействието с всички страни от района е непрекъснат приоритет “, добави министър председателят Борисов. Той акцентира, че обменът на информация със Западните Балкани се реализира главно по канала на Интерпол и на двустранна основа, по тази причина е значимо укрепването на контактите на всички равнища и във всички области от съвместен интерес.

„ Наскоро в София беше извършен Годишният конгрес за резистентност на Западните Балкани, на който още един път потвърдихме нашата поддръжка и потреблението на всяка опция за надграждане на постигнатите резултати “, сподели министър председателят Борисов пред генералния секретар на Интерпол Юрген Щок.

По време на срещата бе разисквано още семейството на България на Процеса „ Акаба “ следващата година, което е тематично обвързвано с самодейността на България за развиването на Западните Балкани и за подсилване на интернационалното и районното съдействие в бранша на сигурността.
Интерпол означи 95 години от основаването си през предходната година.

Със своите 194 страни членки през днешния ден организацията е втората след Организация на обединените нации във връзка с интернационалното посланичество. България членува в Интерпол от 1923 до 1958 година Членството е възобновено в границите на 58-ата сесия на Генералната асамблея на Интерпол на 27 ноември 1989 година
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР