© Cafe MuseumЗаместник-кметът на Виена по образованието Кристоф Видеркер и

...
© Cafe MuseumЗаместник-кметът на Виена по образованието Кристоф Видеркер и
Коментари Харесай

Виенски кафенета се превръщат в летящи класни стаи

© Cafe Museum

Заместник-кметът на Виена по образованието Кристоф Видеркер и притежателите на няколко виенски кафенета представиха идеята за " летящи образователни кафенета ". Целта на плана е да се даде в допълнение пространство за отдалечено образование на учениците и студентите, които нямат нужната техническа инфраструктура или задоволително място вкъщи.

Видеркер съобщи, че е въодушевен от концепцията за " летящи образователни кафенета ", защото сега е извънредно значимо гарантирането на качествено обучение и по време на пандемията. Проектът демонстрира, че в гражданското общество има доста положителни хрумвания, които могат да дадат позитивни импулси даже в тези сложни времена. Виенската дирекцията " Образование " ще осведоми всички образователни заведения в града, с цел да може записването да стартира още на 10 декември.

Ирмгард Кверфелд, собственичка на някои от най-известните виенски кафенета, измежду които " Ландтман " и " Музеум ", е чула за нуждата от спомагателни пространства за дистационно образование и незабавно се обажда в Общината. " Радвам се, че можем да помогнем за прешаването на казуса ", изяснява Кверфелд, която е и ръководител на Клуба на притежателите на виенски кафенета. Кафенетата, които сега не работят с гости, са идеалното място за краткотрайни класни стаи, тъй като те разполагат с нужната техническа инфраструктура и подсигуряват спазването на физическа отдалеченост и строга хигиена.

Засега в плана са се присъединили три кафенетата – " Музеум " и " Фрауенхубер " в централния Първи регион и " The Legends " на Ландщрасе. Кампанията ще продължи до коледните празници, като при нужда съществува и опция за удължение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР