Звездният италиански тенорФабио Армилиатопристига за концерт със Симфониета-Враца на 22-ри

...
Звездният италиански тенорФабио Армилиатопристига за концерт със Симфониета-Враца на 22-ри
Коментари Харесай

Емоцията на тангото и белкантото ще зарадват врачани на 22 декември - гостува италианския тенор Фабио Армилиато

Звездният италиански тенорФабио Армилиатопристига за концерт със Симфониета-Враца на 22-ри декември от 19.00ч. в Читалище „ Развитие “.

Оперният артист ще ни очарова с превъзходния рецитал " Кантанго ", където са вплетени по ослепителен начинемоцията натангото икрасиватаиталианската традиция на белкантото.

„ Кантанго “ на 22-ри декември в Читалище „ Развитие “ е сучастието на:Фабио Армилиато (тенор),Фабрицио Моката (пиано),Стоян Караиванов (бандонеон),Цветана Горкиева (актриса)и Симфониета-Враца с диригент Христо Павлов.



Всеки, закупил билет за концерта,може да взе участие в Коледната томболав Билетен център " Гъбката ", със страхотни награди от Симфониета-Враца.Ако към този момент притежавате абонаментна карта, побързайте да потвърдите непокътнатото си място в залата за 22.12, както и тези на Вашите близки.

Билетите забляскавотосъбитие„ Кантанго “ на 22-ри декември от 19.00ч.са в продажба, на цени 15лв. и 8лв. за възпитаници и пенсионери, на касата в Билетен център " Гъбката " Враца, тел. 0896718303, 0899827060.

Фабио Армилиато e един от най-изтъкнатите модерни тенори на международната оперна сцена, който се откроява с прелестен глас, висок указател, изключителна благозвучност, впечатляващо артистично наличие и не на последно място – харизма.

След завършването на Консерватория „ Николо Паганини “ в Генуа, Фабио Армилиато дебютира в „ Симоне Боканегра “, откъдето стартира и стремителната му кариера в най-престижните оперни театри, като Метрополитън опера, Миланската канара, Парижката опера, Teatro Real в Мадрид, Операта в Сан Франциско, Виенската Щатсопера и други Жъне международен триумф с ролята на Кавароди от „ Тоска “ в Арена ди Верона, Teatro Real в Мадрид, Римската опера, също в Миланската канара под диригентството на Лорин Маазел и в Ковънг Гардън, под диригентството на Антонио Папано.

Пее в „ Турандот “ в реконструирания Petruzzelli-Theatre в Бари, извършва своя свръхестествен Родолфо от „ Луиза Милер “ в Цюрихската опера, дебютира в „ Отело “ в Opera Royal de Wallonie в Лиеж. През 2011 е отличен с първата интернационална премия „ Тито Скипа “ и премията „ Бениамино Джили “.За присъединяване си в „ Силата на ориста “ в Opera de Wallonie в Лиеж е почетен, дружно с известното сопрано и негова брачна половинка Даниела Десси, с влиятелната премия " Premio Ginestra ".

Широка известност носи на Фабио Армилиато присъединяване му във кино лентата на Уди Алън „ На Рим с обич “, където той се снима, дружно с Алек Болдуин, Пенелопе Крус и други именити артисти. Лентата открива Международния кино фестивал в Лос Анжелис през 2012 година

„ Кантанго “ – от итал. cantare – пея, наблюдава точно тази тясна връзка сред тангото и оперното пеене.

Като на кино лента рециталът връща обратно във времето, когато се заражда тангото. Тангото, което с помощта на операта става такова, каквото през днешния ден го познаваме. И обичаме “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР