Звездата от Приятели“ Матю Пери, който почина миналата събота, оставя

...
Звездата от Приятели“ Матю Пери, който почина миналата събота, оставя
Коментари Харесай

Матю Пери печели $20 млн. годишно от „Приятели“. Кой ще ги наследи сега

Звездата от „ Приятели “ Матю Пери, който умря предходната събота, оставя след себе си легион от фенове в целия свят и доста финансово положение.

По-голямата част от благосъстоянието на артиста идва точно от най-емблематичната му роля – тази на Чандлър Бинг в сериала.

Според CNBC, приходите му от там възлизат на 20 млн. $ годишно. Говорител на Warner Bros, която има правата за разпространяване на поредицата, отхвърли да удостовери или разяснява остатъчните заплащания, продължаващи близо 20 години след края на „ Приятели “.

Какво може да се случи с хонорара на Матю Пери?

Когато артист почине, остатъчните заплащания се смятат за негова персонална благосъстоятелност. Има три разновидността за заместничество въз основа на законите в Калифорния, където Матю Пери живее до последно, изяснява Чарли Дъглас, сертифициран финансов плановик и президент на HH Legacy Investments в Атланта.

Гилдията на телевизионните артисти – Американската федерация на телевизионните и радиоартисти има контракти, в които членовете ѝ могат да показват бенефициенти за остатъчни заплащания при положение на гибел.

При една от вариантите, Пери би могъл да е показал физическо лице или лица. Като втори вид, може да е показал концерн, а не физическо лице, като бенефициент на остатъчните си заплащания. Те може да постъпват в тръста при експлицитни условия за това кой да ги получава.

За разлика от наследствата, които са обществено притежание в границите на правосъдното произвеждане, тръстовете са частни - в този случай обществеността може в никакъв случай да не узнае кой ще наследи приходите на Пери от „ Приятели “.

Съществува обаче и трети вид: Пери да не е показал никакъв бенефициент. В този случай щатското законодателство ще дефинира проекта за имуществото му.

" Напълно допустимо е, откакто не е имал брачна половинка или деца, да не е вписал нищо ", споделя Дъглас.

Във всички страни има рамка, която дефинира по какъв начин би трябвало да се разпределят парите и движимостите ви, когато умрете. Тези закони се разграничават в обособените щати. В множеството типичната подчиненост за заместничество е следната: първо съпругът/съпругата, по-късно децата, внуците, родителите и най-после братята и сестрите, споделя Дъглас.

Матю Пери в никакъв случай не се е омъжвал и няма деца. Той е умрял преди родителите си (които са се развели, когато е бил на по-малко от година и по-късно и двамата са се оженили отново) и има петима полубратя и сестри.

В подобен случай родителите му биха могли да изберат да създадат " дипломиран отвод от права ", с който да се откажат от правата си върху остатъчните суми, като в този случай парите ще преминат към полубратята и сестрите, споделя Дъглас. " Не е нечувано родители да се отхвърлят от права ", сподели той. Например доведеният татко на Пери е Кийт Морисън, награждаван публицист и дълготраен сътрудник на предаването " Dateline " на NBC.

" Завещанието е изключително нежелателно в Калифорния, защото е скъпо, лишава доста време и нарушава неприкосновеността на персоналния живот, защото всички правосъдни каузи са обществено притежание ", споделя Дейвид О, началник на отдел " Данъчно и имуществено обмисляне " в Arta Finance. Особено за звезди като Матю Пери " неналичието на проект за имуществото основава комплициране, притегля нежелано медийно внимание и може да докара до фамилни разногласия ", прибавя той.

Възможно е артистът да е решил да не остави положението си на фамилията. Той поддържа няколко филантропски инициативи, " и не би било изненадващо част от благосъстоянието му да отиде за тях ", споделя О.

Пери, който от години обществено се бореше с пристрастяването си към опиатите и алкохола, отвори център за изтрезняване в имението си в Малибу и работеше по основаването на фондация за битка с пристрастяването.

На 3 ноември на негово име беше основана фондация " Матю Пери " като фонд, подпомаган от донори. Благотворителният фонд е спонсориран и поддържан от National Philanthropic Trust.

" Когато умра, знам, че хората ще приказват за " Приятели ", " Приятели ", " Приятели " – споделя Пери по време на изявление през 2022 година

  " И аз се веселя, благополучен съм, че съм приключил солидна работа като артист... Но когато умра, що се отнася до моите по този начин наречени достижения, би било хубаво, в случай че " Приятели " бъдат изброени надалеч зад нещата, които съм направил, с цел да се опитам да оказа помощ на други хора.

Знам, че това няма да се случи, само че би било хубаво ", добавя той.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР