Звездата на Ботев (Враца) Валери Божинов даде интервю пред Sportal.bg,

...
Звездата на Ботев (Враца) Валери Божинов даде интервю пред Sportal.bg,
Коментари Харесай

Валери Божинов за Левски, Ню Йорк и Тони Найка, Асенчо Таксито и Иконата

Звездата на Ботев (Враца) Валери Божинов даде изявление пред Sportal.bg , в което приказва по разнообразни тематики. Той разяснява фразата си за Враца и Ню Йорк, а също приказва за Левски, Лудогорец и ЦСКА-София. Валери показа и по кое време е плакал от сърце. Ето част от нещата, които нападателят сподели пред нашата камера: Враца като Ню Йорк?

Казах го поради престоя ми в Китай. Нищо персонално към Китай, само че направих равносметка сред предходния ми град в Китай и Враца. Всеки ми споделяше: " Как по този начин ще живееш във Враца? ". За мен е значимо да усетя и да усещам нещата. Най-вече поради татко ми, кмета и хората във Враца. Казах, че в действителност Враца спрямо китайския град, в който бях, е като Ню Йорк. Направих реклама на града без никакви задръжки. Враца в действителност си е доста по-хубав град.

Трансфер в чужбина или пък в Левски?

„ На всяка цена “ при мен няма. Ако смъква картите на масата и ми кажат да предпочитам от разновидностите, ще избера. Но сега нямам разновидности, не мога да предпочитам. Не съм аз индивидът да кажа: " Искам там ". За да се случат нещата, би трябвало да има и втора страна. Аз желая, само че в случай че те не желаят, няма по какъв начин да стане. Тук се усещам благополучен, обичан съм най-много, хората са удовлетворени, сътрудниците ме почитат, тук се усещам водач. Другаде отново ще се усещам водач, тъй като знам какъв човек, какъв темперамент съм. Лидерството никой не може да ми го отнеме. Създал съм си го, сложен темперамент съм, тежък може би за много хора, само че това е Валери Божинов. Аз съм сложен темперамент. Валери Божинов или го обичаш, или не го обичаш.

Към левскарите и за Лудогорец?

Колко пъти да го демонстрирам?! Феновете доста добре знаят какво съм направил за тях. Винаги съм им казвал и показвал какъв брой доста обичам този клуб. Левскар съм, само че не желая да излиза, че се предлагам на Левски. Не се предлагам. За всеки един български футболист, който играе тим като моя, в случай че ти се обадят Левски, ЦСКА или Лудогорец, ти би трябвало да нямаш ум, в случай че не избереш да отидеш в един от тези три клуба. Говорим, в случай че нямаш разновидности за чужбина. В моя случай, в случай че ми се обадят Левски или Лудогорец, обикновено да седнеш и да помислиш кое е най-хубавото. Нищо персонално към ЦСКА, почитателите и господин Ганчев. Уважавам ги, поисквам им всичко най-хубаво. Когато ЦСКА и Левски са мощни, ще има и мощна конкуренция. Виждате какви неща прави господин Домусчиев – в какви футболисти влага пари, в какъв стадион, в каква база. Организацията в Лудогорец е на европейско равнище. Няма какво да се залъгваме – и Левски, и ЦСКА не могат да се съпоставят с Лудогорец на този стадий. Левски 10 цялостни години няма нито купа, нито купа. Надявам се, че Павел Колев ще направи всичко допустимо да върне Левски там, където му е мястото. Това обаче не става от през днешния ден за на следващия ден.

За Ювентус?

Бях преотстъпен, само че клаузата ми за откупуване беше много огромна. Тогава Ювентус реши да не я заплаща, тъй като беше много огромна. После ме продадоха в Манчестър Сити за 10 милиона паунда, в случай че не се неистина. От Ювентус оставам единствено с хубави мемоари. Да отида да играя в Ювентус, беше сбъдната фантазия. Не на всеки се отдава да играе в подобен огромен клуб. Малко сме българските футболисти, които са играли в огромни тимове. Аз съм един от тях и се гордея с това нещо. Бях непосредствен в Ювентус с Павел Недвед. Всички бяха симпатяги, имаше закачки, бъзици. Дел Пиеро, Каморанези, Трезеге също обичаше доста да се бъзика, Буфон също е един от най-големите майтапчии. При него е единствено смях, закачки. Аз съм перде, влязох в съблекалнята на Ювентус на 20 години и самичък си извоювах уважението. Не ми пукаше от никого. Държал съм се с почитание към тях, само че в такава съблекалня би трябвало да си перде.

Последните сълзи?

Не съм човек, който ще плаче на филм. Може би... За последно съм плакал от сърце, от душа и съм изпитвал обич, когато се раждаха децата ми Валери и Никол. За това нещо няма по какъв начин да не плачеш.

За топ 3 в българския футбол?

Казал съм, че сме Стоичков, Бербатов и аз и заставам зад това. Не споделям, че другите футболисти не са – Мартин, Стилиян, преди този момент Емо Костадинов, Балъков, Боби Михайлов, Данчо Лечков, всеки един си има потомство. Говоря къде сме играли, в какви тимове, в какви шампионати. Истината е такава, историята е такава, не можеш да избягаш от това нещо. След нас кой? Ивелин Попов е единственият, който играе в обичайно и положително състезание. И има триумфи Ивелин в Русия. Всички други виждате къде играят, дано сме реалисти. Чичо Венци нещо се пробва индивидът да продава млади момчета, уповавам се тези момчета да играят в огромните тимове в Италия. Само Ивелин държи положително равнище, други няма. Чочев е в Серия " Б ", други не се сещам, кажете ми някой...

За Тони Найка, Асенчо Таксито и Иконата?

Тони Найка си работи в магазина, Асенчо си кара таксито, а Иконата го виждате. Той си знае, не желая да разисквам неща, които не ме засягат. Хората са добре, поисквам им триумф, да са живи и здрави. Всеки си има глава на раменете и си носи кръста.

За спекулациите?

Хората имат мнение, което не е истина. Какви ли не неща се пишат и приказват за мен, пишат се изпод мнения. Нищо персонално към хората, които ме разискват, само че не ме познават, не знаят какъв съм, що съм. Не можеш да критикуваш даден човек, когато не го познаваш, когато не си имал контакт с него. Трябва да опознаеш индивида. Хората са чували някакви неща за мен, само че действителността е напълно друга. Не желая да ме обича цяла България, само че не е това, което се написа за мен. Никога не бих влезнал в риалити предаване. Ако искаш след футбола да градиш и името ти да работи за теб, не може да влезеш в реалити шоу. Не е професионално, не е отговорно, хората няма да те гледат съществено. Ще кажат: " Чакай, ти по какъв начин искаш да си управител, треньор или шеф, а правиш някакви дивотии и дивотии ". Няма смисъл.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР