Звездата на Барселона Лионел Меси вече е дал своето мнение

...
Звездата на Барселона Лионел Меси вече е дал своето мнение
Коментари Харесай

Меси изненада Барса с избора за наследник на Иниеста

Звездата на Барселона Лионел Меси към този момент е дал своето мнение пред клубните шефове за това, кой би трябвало да размени Андрес Иниеста, щом актуалният капитан се отдръпна от футбола или реши да играе на друго място. Според „ Дон Балон” петкратният притежател на „ Златната топка” е дал своя вот доверие на юношата Карлес Аленя.

Иниеста взема решение за бъдещето си до края на април

До края на сезона Иниеста ще е навърши към този момент 34 години, което значи, че му остава още лимитирано време за изяви на топ равнище. Треньорът Ернесто Валверде към този момент все по-отчетливо дозира натоварванията на ветерана, който нормално първи бива сменян по време на мачовете.

През януари Барселона притегли Филипе Коутиньо от Ливърпул против рекордните 160 милиона евро и мнозина видяха в този трансфер посланието за бъдещето. 25-годишният бразилец има всички характерности да извършва същата роля както европейският и международен първенец Иниеста.

Китайци отхвърлиха за Иниеста

Изглежда обаче в Барса избират да употребяват Коутиньо по метода, по който той имаше страховит триумф на „ Анфийлд” – като ляво крило, което пробива към центъра и шутира със мощния си десен крайник. Така бразилецът ще бъде част по-скоро от нападението, в сравнение с от полузащитата.

Меси убеждава съотборник да не слуша Юнайтед и Ливърпул

А що се касае до последната, желанията на Меси са ясни. Аржентинецът има вяра в качествата на 20-годишния Аленя. Младият халф мощно припомня на Иниеста като жанр на игра, а на всичкото от горната страна тъкмо като ветерана е минал през всички обединения в клубната академия „ Ла Масия”.

Талантът не може да се оплаче от липса на доверие към него. През януари на Барса бе препоръчано да притегли плеймейкъра на Шалке 04 Макс Майер, само че от „ Камп Ноу” отхвърлиха точно с мисъл за Аленя. Тепърва следва да се види дали Барса ще се вслуша в думите на Меси и ще даде по-сериозен късмет на гения в първия отбор.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР