Звездата на българския футбол Христо Стоичков говори за Диего Марадона,

...
Звездата на българския футбол Христо Стоичков говори за Диего Марадона,
Коментари Харесай

Стоичков: Лешояди с костюми изядоха Диего

Звездата на българския футбол Христо Стоичков приказва за Диего Марадона, който си отиде от този свят на 25 ноември. Стоичков се включи в ефира на Нова телевизия и съобщи, че е дал прошка на аржентинеца за това, че пропусна бенефиса му, въпреки и до последно да бе заречен да дойде в София.

„ Аз ще запомня Диего с това, което той беше на терена. Извън терена всичко е доста персонално. Възхищавал съм се на неговата игра, на головете още от Световното състезание в Мексико, когато бях на 20 години. Първият ми спомен от него е от Барселона. Мингея бе управител и на двамата. Нашето другарство не се купува, а се потвърждава във времето. Правили сме неточности, само че сме намирали общ език. Последният път трябваше да пристигна в София за моя бенефис, само че не пристигна. После разбрах повода от него, което схващам като чиста истина. Болката ще ми остане, само че след диалога ни му простих. Видях сълзи в очите му и усетих болката му “, сподели Стоичков.

Той си напомни и за жестовете, които Марадона е правил за фамилията му. „ Покани ги в дома си в Севиля. Той ще си остане в паметта като човек, който постоянно се е борил за правдата. В последните години не бе познатия за всички Диего. Затвори се, съвсем нямаше другари. Ние всички сме отговорни, че не успяхме да го предпазим от неприятните неща “, сподели още Стоичков.

Камата призна, че е предупреждавал Марадона за това, че хората към него са лешояди, а не другари. „ Те се възползваха от него. Той е най-голямата му неточност, че се обкръжи с такива хора. Той за мен остава другар без градини. Мисля, че Господ направи най-хубавото да си го прибере горе. Той също видя, че не може по този начин Диего да продължава да се мъчи и си го прибра на умерено. Не ме карайтe да съпоставям Меси и Марадона. Това не е хубаво – да се съпоставят другари. Те са разнообразни поколания футболисти “, съобщи Стоичков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР