Звездата на Атлетик Билбао Иняки Уилямс направи изключително впечатляващо постижение,

...
Звездата на Атлетик Билбао Иняки Уилямс направи изключително впечатляващо постижение,
Коментари Харесай

Изумителен рекорд - нападател на Атлетик Билбао 6 години подред няма изпуснат мач

Звездата на Атлетик Билбао Иняки Уилямс направи извънредно впечатляващо достижение, откакто шест години поред не пропусна нито един мач на своя тим от Ла Лига. 27-годишният нападател реализира забележителния героизъм в неделя, когато баските изгубиха като домакини с 0:2 от Селта Виго.

Универсалният нападател за последно отсъства за мач от Ла Лига на 17 април 2016г. Оттогава Уилямс играе във всички вероятни дуели в лигата на своя тим. Това прави невероятна обща сума от 227 поредни мача – 189 от които той е започвал като титуляр.

Предишният връх принадлежеше на легендата на Реал Сосиедад Хуанан Ларанага, който изигра 202 поредни мача в лигата сред 1986 и 1992 година.

Но Уилямс надмина този връх на 1 октомври 2021 година, когато започва като титуляр при успеха на Атлетик Билбао с 1:0 против Алавес.

Уилямс, който се причисли към баския тим през 2012г., когато беше на 18 години, има общо 265 мача в Ла Лига за своя отбор, вкарвайки 52 гола.

И защото договорът му е до 2028 година, Уилямс може да бъде надъхан да удължи този необикновен брой от 227 поредни участия в лигата с много сериозна разлика.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР